Američki goli terijer (engleski ćelav)

Američki goli terijer (AGT) nova je pasmina pasa. Glavna značajka kućnih ljubimaca je vrlo kratak vuneni poklopac, zbog čega životinja izgleda potpuno ćelavo. Psi imaju mekan i dobar -ubačen karakter, što ih čini idealnim životinjama za zadržavanje kuće. Egzotična pasmina pobijedila je u simpatiji ljudi iz cijelog svijeta.

Povijest podrijetla pasmine

U početku je pasmina Ret-Terrier bila popularna u Velikoj Britaniji. Ti su psi bili prikazani za lov na male glodavce. S vremenom su se životinje počele pojavljivati ​​u obiteljima bogatih ljudi.

Povijest podrijetla pasmine

Vuna kod pasa visoka oko 1 mm

1972. godine, ženska terijer se pojavila savršeno ćelavo štene. Beba je Scottu predstavljena obitelji, koja je bila vrlo zadovoljna neobičnom pasminom i odlučila se uključiti u njezin daljnji uzgoj. Kao rezultat rada, uzgajivači su uspjeli povući još nekoliko neobičnih štenaca.

1980. godine rasadnici su počeli rasti, pojavili su se prvi klub i rock standard. Do 90 -ih, goli terijer smatrao se raznolikošću. Odjela za grupe nije se službeno pojavila samo 2004. godine.

Važno! Razvodi nisu uspjeli dobiti odobrenje Globalne dogološke udruge. Unatoč činjenici da stručnjaci nisu prepoznati kao psi, oni su vrlo popularni u SAD -u i Europi.

Izgled

Američki ćelavi terijer - aktivni i pokretni pas s dobro razvijenim mišićima. Duljina kućišta do visine na Withersu korelira kao 10/9, što daje savršene proporcije.

Glava životinje u obliku klina, postoji gladak prijelaz između frontalnog dijela i njuške. Lubanja je široka, lagano konveksna, dodiruje lice. Prisutni su snažni čeljusti i obraz. Ova struktura "Amerikanci" dobili od predaka štakora. Nos je običan, najčešće crni. Usne su tamne, čvrsto stane na zube. Ugriz ili ravan škara.

Pas ima uši u obliku slova V. Dopušteno je da stoji ili viseći položaj. Najčešće do godinu dana kod kućnih ljubimaca, uši ne zauzimaju konačnu poziciju, tako da se ovaj kriterij na izložbama ne uzima u obzir.

Izgled

Težina odrasle osobe nije veća od 6 kg

Oči su okrugle, blago konveksno. Boja očiju ovisi o raznolikosti pasmine. Potpuno ćelavi kućni ljubimci mogu imati bilo koju nijansu. Vrat srednje duljine, glatko prolazi u leđa. Prednji udovi s jakom kostima, stražnji - mišićni, paralelni su jedni s drugima. Šape su mali, ovalni oblik.

Važno! Svi predstavnici imaju dobro izgrađen slučaj, ravni leđa i blago konveksni donji dio leđa.

Škrinje ćelavog terijera je duboka, njegov donji dio nalazi se na razini laktova. Rep u podnožju je gust, dodiruje se do kraja. Ako je pas čuvan, njezin rep podsjeća na sablja. Terijeri nemaju određenu boju. Na tijelu često postoje razna mjesta koja se mogu povećavati s godinama. Također, kako koža raste, postaje tamno. Rast na Withers-38-45 cm.

Sorte američkog ćelavog terijera

Pasmina ćelavog terijera podijeljena je u dvije vrste:

 • Potpuno ćelavi kućni ljubimci. Takvi se psi rađaju s malim pahuljicama koji pada za 2 mjeseca. Koža životinja ostaje meka i ugodna. U stresnim situacijama i u vrućini znoj se može istaknuti.
 • Psi s malim poklopcem vune. Takvi predstavnici imaju krzno tijekom života. Postoje kućni ljubimci s običnim ili višestrukim bojanjem.

Bilješka! Psi s vunom moraju imati bijelu boju u boji.

Tipične karakterne osobine američkog psa

Ćelavi terijeri - pametni i aktivni psi. Sportski i tvrdoglavi pas bit će izvrstan pratitelj u šetnji, aktivno odmori ili trčanje. Terijeri vole izvoditi vježbe s vlasnikom. Nedostatak tjelesne aktivnosti negativno utječe na stanje psa.

Preporučuje se sadržavati takve životinje na privatnom području gdje kućni ljubimac nije ograničen u pokretu. Kompaktna veličina i nedostatak vune čine ove životinje izvrsnom opcijom za održavanje kuće. Međutim, morate provesti dovoljno vremena za šetnje.

Sa strancima, terijeri su ljubazni, lako uspostavljaju kontakt i uvijek pokazuju ljubaznost. Pas je brzo vezan za svog vlasnika, a zatim se ne odmakne od njega ni korak.

Sorte američkog ćelavog terijera

Engleski i američki goli terijer - jedna raznolikost pasa

Obuka i obrazovanje

Ova se pasmina dobro podvrgava obrazovanju, pokazuje poslušnost i brzu pamet. Obrazovanje započinje podučavanjem psa da odgovori na nadimak. Također je vrijedno osigurati da kućni ljubimac ne traži hranu s uobičajenog stola.

Bolje je provesti trening u obliku igara, tako da će pas biti mnogo zanimljiviji. Timovi se mogu obaviti na ulici dok hodaju. Za svako ispravno izvršavanje reda kućnog ljubimca potrebno je potaknuti bilo kakvu deliciju.

Značajke brige

U brizi o ćelavim terijerima, posebnu pažnju treba posvetiti koži. Životinje ne bi trebale biti hipotermija ili dugo ostati u vrućini. U hladnoj sezoni koriste se kombinezon ili džemperi.

Važno! Šampon se mora odabrati iz prirodnih komponenti koje ne uzrokuju alergije i iritaciju.

Plivajte psa 1-2 puta tjedno. Po potrebi, koža kućnog ljubimca obriše se salvetom. Zubi životinje povremeno se ispituju kako bi se otkrili upalni procesi u vremenu.

1 put u 2 tjedna obrišite uši i oči pamučnim brisačem. Kod štenaca se ovaj postupak može raditi češće, jer oči djece mogu biti vodenaste.

Kako nahraniti golog američkog terijera

Psi se mogu hraniti i prirodnom namirnicama i spremnim hranjenjem. Suha hrana trebala bi biti visokokvalitetne, na primjer, super premium ili holistička.

Kvalitativni sastav hrane pomaže ne samo da zadovoljava potrebe životinje za hranu, već također ispunjava tijelo korisnim elementima u tragovima.

Tipične karakterne osobine američkog psa

Royal Kanin Brand nudi posebne pseće proizvode

Od prirodne hrane su najprikladnije:

 • meso nisko -lagano;
 • heljda, riža i proso;
 • povrće;
 • voće;
 • kefir, fermentiran;
 • iznutrice.

Bilješka! Kategorički je nemoguće dati slanu, slatku i masnu hranu (kobasice, peciva, hrana sa začinima).

Kako odabrati štene

Kada odaberete štene, uvijek je potrebno osloniti se na stijenski standard. Prije svega, ovo je važno ako kućni ljubimac u budućnosti sudjeluje u izložbama i izložbama. Ako se životinja kupi za uobičajeno održavanje kuće, tada opis ne treba provjeriti sve dopise. Nije potrebno da roditelji takvog šteneta budu naslov.

Savjet! Stručnjaci preporučuju prvo da promatraju dijete i njegovu aktivnost, a tek nakon nekoliko sastanaka da odvedu štene kući.

Trošak štenaca je u rasponu od 20 000-70.000 rubalja.*

Prednosti i nedostaci pasmine

Pasmina ima mnogo prednosti:

 • aktivan, energičan, mobilni;
 • posvećena njihovoj obitelji;
 • nije agresivan;
 • dobri stražari;
 • izvrstan fizički oblik, razvijen miris i sluh;
 • Pronađite zajednički jezik s drugim životinjama.

Obuka i obrazovanje

Štenci golih terijera moraju biti u skladu s stijenskim standardom

Mane:

 • Ne tolerirajte usamljenost;
 • trebaju duge šetnje;
 • osjetljiv na hladnoću i toplinu;
 • Možda su dosadni.

U Rusiji je goli terijer egzotična pasmina koju je teško pronaći u običnim rasadnicima. Unatoč malom stanovništvu, psi dobivaju pažnju od prvog sastanka. Smatraju se idealnim kućnim ljubimcima za kuće i stanova. Prijateljski i osjetljiv lik pomaže ovim životinjama da uspostave dobre odnose ne samo s ljudima, već i drugim životinjama.

*Cijene su relevantne za studeni 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet