Pasmina mačaka bez repa: glavne vrste i njihova imena

Eksperimenti felinologa ponekad daju zanimljive pasmine. Primjer za to su bučne mačke. Repovi se ne odrežu, mačići se odjednom rađaju u svjetlu.

Mačke pasmine bez repa

Nema toliko pasmina s kratkim repom na svijetu. Bizarno obilježje životinje pojavio se ne samo zahvaljujući radu uzgajivača. Neke su se vrste pojavile kao rezultat genetske mutacije. Evo onih koji su pažljivo sačuvani i registrirani u Međunarodnoj federaciji mačaka.

Kimrik

Mala mačka veličine veličine. Dobiven je kao rezultat slučajne mutacije mačke mačke. Dugo -mače, koje je tada rođeno, dodijeljeno je uzgoju nove pasmine mačaka bez repa. Boja je raznolika: od crvene do dimljene bijelim mrljama. Duga vuna s gustim podlozicom zahtijeva stalnu njegu, kućni ljubimac se češlja nekoliko puta tjedno.

Mačke pasmine bez repa

Pasmina mačaka bez repa - dugo više nije znatiželja

Životinja dobro skače, mišićave zadnje noge pomažu joj u ovome. Teško da mačke prevladaju visinu nekoliko puta veću nego što njihov rast mogu skočiti na stol. Dugi stražnji udovi omogućuju mački da se kreće u utrkama, njezino je hod poput zeca.

Bilješka! Ova se sorta dobro slaže s djecom, voli pažnju osobe, vrlo je vezan za vlasnika.

Šljokica

Prvo mače pojavilo se u 19 u. Na otoku muškaraca. Otuda suglasni naziv pasmine. Prvo je prikazano na izložbi u Londonu, od tada je stekao popularnost među ljubiteljima mačaka bez repa. Po izgledu su pojedinci slični predstavnicima Kimrika, ali samo je vuna redovnika kratka. Lakše je brinuti se za to: Povremeno se kućni ljubimac odbacuje, oprani kad postanu prljavi. Mačka je razigrana i pričljiva, vrlo znatiželjna za nove ljude.

Bilješka! Ponekad može biti prisutan savijeni mačji rep. Ovo nije brak u pasmi. Mače prima dokumente i također je čistokrvno.

Prilikom prelaska životinja koristi se jedan -Wire pojedinac, a drugi s repom. To je učinjeno, jer pletenje dva predstavnika bez spina dovodi do genetske mutacije, a mačići se mogu roditi mrtvi.

Očuvanje i povećanje ove vrste razvili su se zahvaljujući stanovnicima otoka. Vjerovali su da ih mačke bez repa donose sreću.

Različiti repovi s kratkim repom

Manks se može roditi s iskrivljenim repom

Japanski bobtail

Japanski bobtail je još jedna pasmina mačaka bez dlake, korijenje ostavlja na 10 inča. Životinje su korištene na brodovima za istrebljenje glodavaca. Ova se mačka smatrala dijelom tima i talismana u morskim ekspedicijama. Životinja teži u prosjeku 3 kg, ima vitko tijelo i potpunu odsutnost repa ili mali uvijeni postupak. Kratka vuna bez podsjaja, to olakšava skrb o kućnom ljubimcu. U stanu kućni ljubimac mora osigurati osobni prostor, staviti kandžu, nadmorsku visinu za promatranje situacije.

Različiti repovi s kratkim repom

Rep takvih mačaka može biti različitih veličina: od uboda do malog procesa u nekoliko kralježaka.

Bilješka! Duljina repa ne može se predvidjeti. Kao rezultat prelaska, slobodni mačići ili oni koji imaju mali postupak mogu se dobiti.

Kuril Bobtail

Mačka srednje veličine. Ima vanjsku sličnost na trot zbog akutne njuške i traka na tijelu. Vanjski dio je grbav, prekidi se jasno izražavaju na repu. Šape kurilza su moćne. Boja šest je tradicionalno siva. Lik je simpatičan i razigran.

Pasmina je izvedena u kasnim 90 -ima. 20. stoljeće. Vjeruje se da su prve mačke mornari iz Japana donijeli pušačima iz Japana. Ti su grabežljivci prekrasni štakori. Tim je uzeo mačku za istrebljenje štakora na brodu.

Bobtail voli plivati, rado provodi vrijeme u kupaonici i ne odupire se kad je češljao.

Pixie-bob

Je vrsta divovskih mačaka. Felinolozi su namjerno pokušali dovesti životinju sličnu rissu. Domaće mačke prekrižene su s mačkama bez šumove. Dugi testovi bili su uspješni u 80 -ima. 20. stoljeće. Prvo mače nazvano je pixie, u njegovo ime formirano je ime pasmine.

Opća karakteristika

Pixi-bob nikada neće uvrijediti dijete

Standard pasmine je velika jaka zvijer koja izgleda kao ris. Tijelo je masivno, šape su debele, njuška je velika i okrugla. Na ravnim ušima. Prugasta boja, blijedo crvena vuna s crnim prugama.

Primjera šumske mačke učinila je ovu pasminu strastvenim lovcem lova. Za održavanje životinje prikladna je privatna kuća s ograđenim prostorom. Tamo će mačka moći dovoljno loviti i igrati se.

Unatoč impresivnom pogledu, mačka ima simpatičan i dobar -ubuđeni lik. Nikad ne vrijeđa dijete, slaže se s ostalim kućnim ljubimcima.

Bilješka! Ova pasmina ima genetsku značajku - povećani broj prstiju na šapama. Zbog toga se čini da je kućni ljubimac u rukavicama.

Američki bobtail

Pasmina je odvedena u Sjedinjene Države sredinom 20 u. Radovi su provedeni s raznim pasminama kratkih i čistokrvnih mačaka. Standardno - Srednja mačka s raznim bojama kose. Kosa je duga i meka. Prednost se daje bojanju Colorpoint. Životinja je aktivno i otporna na bolest. Mačke su prekrasni pratitelji i putnici. Volite voziti u autu.

Bilješka! Prilikom pogleda vlasnika, mačka mahni repom poput psa. Za ljubaznost i društvenost, američki bobtail dobio je nadimak "Cat Labrador".

Karelian Bobtail

Kućni ljubimac s svilenom vunom, mali rep, koji doseže duljinu do 12 cm. Razigrana životinja voli komunicirati s osobom, povremeno stvara zvukove raznih tonaliteta. Ima visoku inteligenciju i učenje.

Mekong Bobtail

S Tajlanda je donesena minijaturna mačka s kratkim repom, počela se zvati na mjesto podrijetla. Boja nalikuje sijamskim. Bež ili svijetlosivi ton krznenog kaputa sa smeđim spremnicima na licu, šapama i repu. Aristokratski neovisni izgled važan. Takva je mačka priložena vlasniku i voli komunikaciju.

Opća karakteristika

Mačka s malim repom nikada neće dopustiti da se vlasniku dosadi. Ona će stalno gurati nos na sva neistražena mjesta. U kući u kojoj ima mala djeca, mržnja šaljivdžija postat će najbolji pratitelj za igre i prljave trikove.

Kitty voli hodati svježim zrakom. Možete hodati s njom na povodcu. Po prirodi, predstavnik mačke izgleda poput psa, treba posvetiti puno pažnje.

Pasmina mačaka bez repa: glavne vrste i njihova imena

Takva se mačka mirno ponaša u šetnji

Važno! Teško da mačke ne označavaju teritorij. To ovim životinjama daje prednost u odnosu na druge pasmine. Lijepo je držati takvog ljubimca u stanu.

Značajke skrbi za životinje

Skusnu rijetku životinju treba hraniti prehrambenim prehrani ili nisko masnoće, na primjer, piletinu, puretinu, govedinu. Da ojačaju kosti daju morsku ribu.

Dugo -zastupljeni predstavnici su oprani posebnim šamponima. Kandže se redovito režu. Za svakog kućnog ljubimca odabran je kompleks vitamina. Uši se redovito čiste, oči se peru. Kao i sve pasmine, mačka bez repa trebala bi redovito posjećivati ​​veterinara kako bi spriječila bolesti.

Mačke s kratkim repovima idealni su kućni ljubimci za osobe s bilo kojim radnim rasporedom. Strpljivo će čekati vlasnika s posla cijeli dan, neće smetati osobi kad se želi opustiti. Za aktivne pojedince ova mačka također može dobro društvo, jer voli šetnje, sudjeluje u igrama i strpljivim djeci. Maleni su poznati po dobrom zdravlju, uravnoteženom karakteru i pobožnosti.

Članci o toj temi
LiveInternet