Paprika limenka pasa: što je bolje

Samoobrana je nužna koju bi svaka osoba trebala imati. Situacije kada trebate stajati ne samo za sebe, već i za svoje najmilije, puno, a ponekad su sile nejednake. Raspon sredstava za samoobranu je nevjerojatan, ali stručnjaci preporučuju da imate sprej za papar. Jeftin je, učinkovit i jednostavan za upotrebu.

Zašto plinski sprej

Pitanje je prilično uobičajeno zašto je bolje dati prednost paprikom sprejom protiv pasa. Činjenica je da je njegova upotreba univerzalna, jer može jednako učinkovito djelovati i na psa i na napadače. Zahvaljujući kompaktnim veličinama, može se nositi u džepu ili maloj torbici.

Zašto plinski sprej

Sprej može samo ići protiv napadača

Važno! Možda jedna od glavnih prednosti plina usmjerenog djelovanja nije potreba pristupiti što je moguće bliže izvoru opasnosti, polumjer poraza je oko 10 m. Nakon njegovog utjecaja nema posljedica, tako da nema potrebe za dizajnom dozvola.

Zašto učinkovito koristiti sprej od paprike protiv pakiranja psa i/ili napadača:

 • Nemoguće je nadmašiti samoobranu, jer plin ne nanosi nepopravljivu štetu na zdravlju;
 • jednostavnost upotrebe;
 • Visoka učinkovitost (pas će neko vrijeme biti razoružani i uplašeni, osoba će imati vremena sakriti se od vida);
 • prihvatljiv trošak (cijena proračunskih opcija oko 200 rubalja.*).

Bilješka! Korištene plinske limenke moraju biti certificirane, prodane osobama starijim od 18 godina.

Osobitosti

Plinski sprej protiv pasa ima strukturu građevine, dakle, primjenu koja se mora uzeti u obzir prilikom napada na psa. Njegova glavna značajka je da je zajamčeno i brzo ometa psa, a pasmina nije bitna, čak i ako je velika i borba, glavna stvar je reagirati na opasnost na vrijeme.

Plinski sprej u visokoj koncentraciji sadrži ekstrakt gorućeg papra, koji uzrokuje jaku iritaciju očiju i sluznice životinje.

Osobitosti

Asortiman limenki paprike u trgovini oružja

Bilješka! Na raznim forumima često postoje informacije da sprej može s datumom isteka zadržati svoja svojstva.

Za uspješnu zaštitu tijekom napada, glavni zadatak osobe je ciljati psa što točnije u očima, nosu i ustima. Metoda zaštite, nažalost, ne može se nazvati humanom, pa ne nastavite otrovati psa kad je zbunjen i cvilje od izlaganja paprici.

Kada je izložen ovom plinu na osobi, čak i u malim količinama, uočeni su izraženi osjećaj izgaranja i snažan kašalj. Psi imaju sredstva približno isto.

Klasifikacija

Limenka papa pasa klasificirana je u nekoliko sorti u veličini i vrsti prskanja.

Skupina klasifikacijaOpis
U pogledu kapaciteta
 • 25 ml - najvažnija zaštitna oprema, dovoljna za najviše dvije upotrebe;

 • 65-75 ml-univerzalni volumen spreja. Veličina je i dalje kompaktna, prikladno je držati u ruci, ali u sastavu je mnogo aktivnije tvari;

 • 100 ml, 650 ml - limenke impresivnih veličina koje su dizajnirane za skladištenje u kući ili automobilu.

Vrsta prskanja
 • Aerosol prskanje omogućuje vam stvaranje najšireg oblaka kada koristite, pa samo dođite do cilja. Najučinkovitiji raspon upotrebe je 1-1,5 m;

 • Spretiranje s aerosolom nešto je između izlaganja mlaznom i aerosolu. Oblak se formira nešto manje nego u prvom slučaju, ali istodobno je gustoća oblaka nešto veća. Učinkovit raspon upotrebe - ne više od 2 m;

 • Prskanje tinte može se koristiti čak i u zatvorenim sobama, jer respiratorni učinak praktički nije prisutan. Produktivna upotreba ne više od 3 m;

 • Pjenasti prskanje je uski tok od pjena, koji pada u oči, pokriva ih, uskraćujući psu da vidi sve što se događa okolo. Može se koristiti u zatvorenim sobama, uključujući ulaze i automobile. Raspon korištenja nije veći od 2,5 m.

Bilješka! Na naljepnicama nekih limenki možete vidjeti natpis "Neuroparalitički plin". Konvencija UN -a zabranjena je 1993. godine. Ovaj natpis ima isključivo reklamnu komponentu.

Klasifikacija

Shema uporabe spreja od paprike protiv pasa

Kako odabrati i gdje kupiti papar može

Možete kupiti certificiranu robu visoke kvalitete u bilo kojoj trgovini oružja. Što se tiče kriterija za odabir, trebali biste obratiti pažnju na sljedeće preporuke:

 • Ako govorimo o djevojci, bolje je dati prednost plinskoj limenci od 25 ml od Lady Black. Ima kompaktne dimenzije, atraktivan dizajn i vrlo je učinkovit u sastavu. Preporučuje se sa sobom ponijeti 2 limenke za sprej. Karakterizira univerzalni tip prskanja;
 • Ako muškarac odabere samozadovoljavanje za sebe, prvo biste trebali obratiti pažnju na dva imena - "Black 25" i "Black 65". Ovo su učinkovita sredstva za samoodbranu opremljena aerosol-mlaznom vrstom prskanja;
 • Preporučuje se iskusnijim korisnicima da skrenu pozornost na Black 25 i Perez 11a. Karakterizira ih strašan respiratorni učinak, pa pomažu u suočavanju s napadima pasa.

Kako odabrati i gdje kupiti papar može

Paprika sprej za djevojke "Lady Black"

Stručnjaci toplo preporučuju da uvijek imate dvije različite limenke s raznim vrstama prskanja pri ruci. Važno je shvatiti da trebate ne samo da nosite pojedinačni alat za zaštitu, već ga možete ispravno koristiti.

Važno! Bolje je pažljivo trenirati kako bi brzo reagirao na opasnost u ekstremnoj situaciji.

Plinski cilindar pasa ili samo paprika učinkovito je sredstvo za samoobranu, što ne uzrokuje poteškoće u korištenju, a također ima prihvatljive troškove.

Članci o toj temi
LiveInternet