Pas odmahne glavom i ušima: što učiniti

Ako je postalo uočljivo da pas odmahne glavom, to bi trebalo upozoriti vlasnike, ali nema potrebe odmah paničariti. Prvo trebate pokušati to sama shvatiti, što može biti razlog takvog ponašanja, ali ako se tresenje glave životinje ne zaustavi, tada biste trebali potražiti pomoć veterinara.

Uzroci problema s ušima kod pasa

Periodično tresanje glavom normalan je fenomen za psa, ali ako ovo ponašanje postane redovito, vrijedi početi zvučati alarm. U ovom trenutku životinja postaje nemirna, cvilje. Sve to može ukazivati ​​na prisutnost različitih infekcija uha.

Uzroci problema s ušima kod pasa

Pas odmahne glavom - prisustvo problema s ušima

Uho otitis medij

Ova se upala uglavnom događa kod pasa s dugim ušima ili u onima koji imaju velike nabore kože, na primjer, buldoge. Upravo zbog prisutnosti nabora blokiran je slušni prolaz i zrak ne cirkulira na tom mjestu, kao rezultat kojeg se mast akumulira. Ako bakterija uđe u nju, tada se upalni proces odmah počinje razvijati.

Bilješka! Prisutnost gnojnih plaka, oticanje ušnih školjki i pojava neugodnog mirisa su dokaz da je bolest postala zanemarena u prirodi. Životinja može prestati jesti i oslabiti neposredno pred našim očima.

Strano tijelo

Ako pas često odmahne glavom, razlog može ležati u nazočnosti stranog tijela. Na pregledu vlasnik može pronaći perlu, grančicu ili neke druge male stvari koje mogu pasti u auricle tijekom šetnje ili aktivne igre s kućnim ljubimcem. Možete sami pokušati dobiti predmet, ali morate biti oprezni, kako ne biste ga još više gurali i ne pogoršajte situaciju. Ali najbolje je odmah potražiti pomoć veterinara.

Oštećenje ili zavoje

Tijekom čišćenja ušiju s pamučnim brisama možete dobiti oštećenje ušiju, glasan zvuk, od pada tlaka, na primjer, tijekom uzimanja ili slijetanja. Ali blokada nastaje zbog stvaranja sumpornog čepa, kao rezultat kojeg pas počinje odmahnuti glavom.

Otodektoza, krpelj uha

Bolest poput otodektoze uzrokuje male krpelje. Tijekom prodora, auricle, slušni prolaz i bublud su poraženi. Tijekom zalogaja parazita, otrovna tvar sadržana u njegovoj slini prodire u krv, uzrokujući snažnu infekciju. Neće ga biti moguće sami otkriti, samo u laboratorijskim uvjetima.

Simptomi vjerojatnih bolesti

Pregled životinje za prisustvo infekcija uha ili stranog tijela

Vaskulitis uha

Ova bolest utječe na vrhove ušiju, jer na ovom mjestu postoji veliki broj plovila. Bolest se može pojaviti zbog alergija, bolesti bubrega, dijabetesa ili zbog neoplazmi.

Bilješka! Na unutrašnjosti Auricle -a mogu se formirati čirevi, što će, s medicinskom skrbi koja se ne može naručiti, postupno povećavati iznos.

Alergijske manifestacije

Dovoljan je čest problem kod pasa. Simptomi poput crvenila, oteklina, svrbeža mogu se primijetiti. Ako pas počne stalno svrbe, tada se često događa infekcija, kao rezultat kojeg se pojavljuje gnojni iscjedak, loš miris i koža počinje oguliti.

Kad voda dobije

Ako je voda ušla u pseće uho, životinja će također stalno pomicati glavu, pokušavajući je izvući. U ovom slučaju mu se može pomoći korištenjem obične pamučne vune. Psi s malim ušima, na primjer, Spitz, mogu patiti od ovog problema, ali ovaj problem ne prijeti predstavnicima dugim ušima.

Klamidija

U početku se bolest kod životinja može pojaviti potpuno asimptomatska, ali kad uđe u drugu fazu, pas ima aritmiju, potpuno odbijanje hrane, gnojni iscjedak iz ušiju, nosa i očiju, povećana tjelesna temperatura.

Što učiniti ako kućni ljubimac odgovara ušima

Glavni znak klamidije

EKKEM AURICLA

Uzrok razvoja bolesti može biti prisutnost ekcema u drugim dijelovima tijela, ulazak u strano tijelo u auriku, krpelji ili oštećenje kemikalija. Glavni simptomi crvenila, oteklina, jaka svrbež je. U ovom slučaju, životinja neprestano trese uši i drži glavu na jednu stranu.

Infekcije psećeg uha

Kako bi se izbjeglo izgled različitih infekcija uha, vrijedno je nadzirati higijenu životinje. Redovito čistite uši onečišćenja običnim brisom ili tijekom kupanja.

Važno! Vrijedno je pokazati životinju liječniku ako stalno odmahne glavom i istodobno cvilje i ne dopušta da dodiruje uho.

Simptomi vjerojatnih bolesti

Glavna stvar je sjetiti se jedne stvari, ako životinja odmahne glavom, onda ga nešto brine, a u većini slučajeva to je zbog problema sa sluhom organa. Sljedeći negativni simptomi razlikuju se, u kojoj je potrebno početi zvučati alarm:

 • pojava neugodnog mirisa iz ušiju;
 • Životinja pokušava ogrebati uho na svaki način;
 • prisutnost crveno-smeđeg pražnjenja iz aurikula;
 • Povećanje tjelesne temperature, pas počinje drhtati;
 • pogoršanje bušotine;
 • oteklina;
 • Zmije dolaze iz uha;
 • Unutrašnjost aurikula postaje crvenkasta i mokarna.

Što učiniti ako kućni ljubimac odgovara ušima

Ako PET ima sljedeće negativne simptome, to se mora odmah odvesti u veterinarsku kliniku:

 • Potpuno odbacivanje hrane;
 • letargija;
 • povećanje tjelesne temperature;
 • Purulentni iscjedak iz ušiju;
 • kršenje koordinacije pokreta;

Bilješka! Ako je primijećeno da pas trese uši, tada ne možete posjetiti veterinara "za kasnije". Ako ne započnete liječenje na vrijeme, mogu se dogoditi nepovratne posljedice.

Posljedice prerane žalbe veterinaru

Ponašanje životinja životinje tijekom zarazne bolesti

Posljedice prerane žalbe veterinaru

Prisutnost bilo koje infekcije ili bolesti uha vrlo brzo napreduje, tako da će se stanje životinje odmah pogoršati, bol će se pojaviti i nelagoda. U naprednim situacijama, liječenje kućnog ljubimca koštat će nekoliko puta više nego u početnim fazama.

Pored toga, u nazočnosti bilo kakvih problema, pas postaje agresivan i može se ponašati potpuno nepredvidivo, što je opasno ako obitelj ima malu djecu. U nekim slučajevima, napredovanje bolesti može dovesti do smrti životinje.

Prevencija ušnih bolesti

Zašto se pseća glava tresla, ali sada je vrijedno razgovarati o onome što treba učiniti kako bi se izbjegao izgled problema. Da biste to učinili, slijedite nekoliko jednostavnih pravila:

 • svakodnevno ispitivanje ušiju psa radi prisutnosti sumpora, crvenila, neugodnog mirisa, pražnjenja;
 • Ako je voda ušla u uho tijekom kupanja životinje, mora se odmah ukloniti pamučnim jastučićem;
 • redovito čistite uši zagađenja nakon što su hodali ulicom;
 • Izbjegavajte hipotermiju;
 • Budući da su stranci različitih infekcija često zalutale mačke i psi, treba izbjegavati komunikaciju s njima;
 • Redovitom učestalošću, antiparazitski tretman ušiju.

Dakle, kad se pojavi barem jedan negativni simptom, ne biste trebali samo -medicirajte, ali bolje je odmah potražiti kvalificiranu pomoć stručnjaku kako biste izbjegli komplikacije i zaštitili životinju od smrti.

Članci o toj temi
LiveInternet