Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

Povijest podrijetla pasmine

-To-smeđa životinja, koja je mnogo tisućljeća živjela rame uz rame s osobom. Ali, za razliku od pasa, oni su više slobode -neovisni i neovisni. Oni razvijaju privrženost ne vlasniku, već kući.

Međutim, svako pravilo ima svoje iznimke. I među među predstavnicima koji su više poput pasa sa svojim ponašanjem. Ime je turski kombi.

Povijest podrijetla pasmine

Prije pojave znanosti poput felinologije (otprilike 1871.), turski van mačke bile su poznate kao "Vana Katu".

Opis pasmine, službene standarde i cijene

Nije upoznat s pasminom, Europljani (križari), lutajući teritorijom moderne Turske od 17. stoljeća, otkrili su prekrasne duge mačke i odveli ih za Angoru. Vraćajući se kući, ponijeli su sa sobom nekoliko slatkih životinja.

Provjerite s takvim mačkama mačaka poput

Ove i druge kombi mačke koje su u Europu došle u kasnijem razdoblju zvale su se ruski angori, bijeli prsten -viši i drugi. I tek sredinom prošlog stoljeća, 1955. godine, kada je, nakon putovanja u Tursku, novinarka iz Britanije Laura Lashington donijela sa svoja dva neobična mačića, primijetila ih kao "turske van mačiće". 1959. novinar je donio kući još 2 istog mačića.

Potomci rođeni u Londonu uključivali su najbolje kvalitete svojih roditelja. To je dovelo domaćicu do ideje da takvo potomstvo može dobiti samo čistokrvne životinje. Od ovog trenutka odlučeno je uzgajati pasminu. I nakon 10 godina turski kombi mačka postao je jedna od čistokrvnih životinja koje postoje u svijetu. Nakon 2 godine, pasmina je prepoznata kao međunarodna organizacija odgovorna za uzgoj i uzgoj mačaka.

Dali si znao?Postoji legenda povezana s bojom turske murke. Prema njenim riječima, Gospodin je blagoslovio macu zbog uništenja miševa poslanih u zemlju da uništi noev ark. Mačka se savršeno nosila s misijom koja joj je dodijeljena. A onda, kako bi se zahvalio radniku, Stvoritelj, blagoslovio je, stavio desnu ruku na mačku. Od tada se turska murka pojavila na lijevom ramenu, sličan otisku prsta.

Opis pasmine, službene standarde i cijene

Mačji turski kombi - Ovo je velika mišićna životinja s izduženim tijelom. Udovi - srednje duljine, a uvijek prednje šape trebaju biti nešto duže od stražnjeg. Ružičasti jastuci na šapama i snopovi vune odrastaju prstima.

Karakter i inteligencija

Ova pasmina Muroka svojstvena je razlici u izgledu ovisno o dobi životinje. Tako su, na primjer, odrasli mužjaci više čučnjevi i veliki od mladih. Pubertet završava u dobi od 3-5 godina. Stoga, pri odabiru životinje, mora se imati na umu da će kućni ljubimac moći ispuniti standarde samo dostižući ovu dob.

Vuna turske murke napola -dugo, bez podsjaja i u njegovoj strukturi, slično kao "krzneni sloj" minke. Na repnoj vuni duže. Što je starija životinja, to je veličanstveniji i gušći krzneni kaput.Klasična boja vune Van maca je crveno-smeđa. U njemu su obojeni rep i mrlje na njušci. Ostatak krznenog kaputa trebao bi biti snijeg -bijeli. Dopuštena je prisutnost crveno-smeđeg mjesta na leđima. U ovom slučaju obojene mrlje ne bi trebale biti više od 20 % cijelog vunenog poklopca životinje.

Važno!Zbog činjenice da mačke ove pasmine jako vole plivanje, one su najmanje alergene životinje.

 • Težina: Mužjak - 6–9 kg, žensko - 4,5–6 kg;
 • Duljina (NOS-CHOP): 90–120 cm;
 • Visina u ramenima: 35–40 cm;
 • Životni vijek: 15-17 godina;

Briga

U opisu mačje pasmine, turski Van mora omogućiti WCF standard:

 1. Tijelo: Jak, mišićav. Vrat i prsa su masivni i snažni. Šape srednje duljine, zaobljene, s snopovima vune između prstiju. Rep srednje duljine, dobro objavljen, poput četkice.
 2. Glava: glava u obliku skraćenog trokuta srednje duljine. Ima izravan profil. Brada je jaka.
 3. Uši: Veliki, široki u bazi, s blago zaobljenim savjetima. Postavite ravno, visoko i vertikalno.
 4. Oči: ovalni oblik, velik, smješten malo koso. Može biti jantarna ili bakrena boja, plavo ili jedno oči, a drugo plavo.
 5. Vuna: Srednja duljina, svilenkasta, bez guste podloge, kratka na ramenima i vratu, duže na repu i "hlače".
 6. Mane: Male, nasumično smještene na tijelu, obojene mrlje ne bi trebalo dovesti do diskvalifikacije u drugim Stratsima. Dopušteno je crtanje na mrlje.
Pasmina mačaka Turski kombi ima takve prepoznate boje (fotografija):
 • Crveno bijelo-
 • Hrana

 • Kremasto bijela;
 • Bolesti

 • Kornjača;
 • Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

 • Crno i bijelo-
 • Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

 • Plavo-bijeli.
 • Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

Prepoznata je i čisto bijela boja vune, ali pod uvjetom da će se razvesti zajedno s klasičnim Van Murkijem, a životinje s bijelim krznim kaputom neće prelaziti zajedno.

Cijena turske mačke kreće se od 400 do 1000 dolara, ovisno o dobi i boji životinjskog krznog kaputa.

Karakter i inteligencija

Van kisa - Vrlo inteligentna životinja. To je simpatičan, aktivan i prilično ležeran. Voli komunikaciju.

Važno je da kućni ljubimac bude veći od svih kod kuće. Stoga će se penjanje na brkih prijatelja redovito redovito. Mačka također mora biti svjesna svega što se događa u kući. Nijedan događaj ne može proći bez njezinog sudjelovanja.

Turski setovi obožavaju vodu. Satima mogu promatrati tok vode koja teče iz slavine. Mogu se igrati s njom, periodično dodirujući šapu vode, a zatim lizati vlažni krzneni kaput. Vuna predstavnika ove pasmine je vodena i brzo sušena. Stoga je za njih najbolja zabava u otvorenim rezervoarima.

Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

Za razliku od svoje rodbine, Van Mačke se osjećaju sjajno na uzici. Može se prošetati poput psa.

Znajte kako dobro objasniti njihove želje, demonstriraju svoje emocije.

Dali si znao? Riječ "mačka" na ruskom smatra se derivatom umanjenog oblika drevne riječi "mačka".

Briga

Iako Van Murka pripada najpoznatijoj životinji, briga za to nije teško.

Vuna

Dovoljno je češljati kućnog ljubimca nekoliko puta tjedno. Tijekom ranjenja preporučuje se češljati vunu svaki dan.

Aktivne igre

Van Cat - vrlo razigrani kućni ljubimac. Uvijek bi trebale biti vaše omiljene meke igračke i barem jednom u dva dana - prilika da se prskate u vodi. Najbolje je dovesti kućnog ljubimca u prirodu u rijeku ili jezero. Bit će mjesta za nju gdje će trčati i prilika da se popnete na drveće.

Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

Hrana

Ako planirate izgraditi prehranu životinje na kućnim proizvodima, zapamtite da bi izbornik trebao imati meso, ribu, jaja i mliječne proizvode.

Na primjer, možete nahraniti kućnog ljubimca i kupiti feedove,.

Mali mačići, do 2 tjedna, hrane se 10 puta dnevno, uključujući i noću. Od 1 mjeseca mogu se prebaciti na prehranu s 8 rakova noćnim hranjenjem. Sve do 3 mjeseca mače je dovoljna prehrana od 6 do 7 godina i već bez noćnog hranjenja. Od 4 mjeseca mačići se hrane 5 puta dnevno. Nakon 5 mjeseci - 4 puta, nakon 9 mjeseci - 3 puta. Nakon 1 godine, poput odrasle životinje, morate naviknuti mačku do prehrane s 2 brige: ujutro i navečer.

Mačji turski kombi, ili predani pas u koži mačke

Bolesti

Turski setovi svojih predaka naslijedili su veličanstveno zdravlje. Jedino što životinja može gnjaviti su alergije. To se posebno odnosi na snijeg -snijeg kućnih ljubimaca.

Važno! Pažljivo slijedite svog omiljenog.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama vunenog poklopca, turski mačji kombi naći će svoje mjesto čak i u obitelji osjetljivih alergija. Njezina znatiželja, razigrana raspoloženja i neobične ovisnosti o vodi neće ostaviti ravnodušnu čak ni najvažniju melankolijsku ličnost.

19

Članci o toj temi
LiveInternet