Stroga ogrlica za pse: kako koristiti

Strogi ovratnik za pse je, prije svega, alat za obrazovanje velikih i ponekad agresivnih pasmina. Preporučuje se koristiti samo u ekstremnim slučajevima, za svakodnevnu upotrebu, takav dodatak nije prikladan ni u kojem slučaju. Potrebno je kupiti strogu tek nakon savjetovanja s rukovoditeljem pasa i veterinarom, prilikom odabira, uzeti u obzir sva pravila i značajke upotrebe.

Glavne funkcije i njihova svrha

Da su to parfori za pse? Parfori, strogi ili strogi ovratnik - to su različita imena istog dodatka, koji je metalni lanac s šiljcima usmjerenim u unutrašnjosti. Njihova glavna svrha je potpuna kontrola i prilagođavanje ponašanja psa.

Glavne funkcije i njihova svrha

Sorte strogih ovratnika za pse

Cinolozi i uzgajivači pasa često koriste takav dodatak za obuku "složenih" pasa. Možemo razgovarati o borbi protiv stijena ili pasa s nestabilnom/oštećenom psihom. Ovo je možda iscrpan popis, kada je preporučljivo koristiti strogi ovratnik ili ovratnik suđenja.

Važno! Neki proizvođači ne zaboravljaju na udobnost kućnog ljubimca i nude ogrlice, izvana, prekriveni tkaninom, eko kožom ili kožom radi praktičnosti nošenja.

Međutim, mnogi vlasnici stavljaju takve pse u svakodnevnom životu umjesto na uobičajeni ovratnik. To je zbog činjenice da kućni ljubimac tijekom šetnji vrlo povlači povodce, odbija uočiti vlasnika i slušati njegove timove, žuri prema okolnim ljudima i životinjama.

Upravljanje psa postat će bolja, ali učinak takve "terapije" je privremen, jer se životinja brzo navikne na bolne senzacije i jednostavno prestaje na odgovarajući način reagirati na njih. Da biste riješili problem u ovom slučaju, morate se nositi s kućnim ljubimcem i ukloniti sve nedostatke u obrazovanju.

Vrste partfora

Pitbul u parkirini

Vrste partfora

Postoji nekoliko vrsta parfora za pse:

 • s kratkim šiljcima;
 • žičani modeli;
 • Odjel za oznaku;
 • S dugim šiljcima.

Postoje i mnogo strogih ovratnika koji su izrađeni od različitih materijala i s različitim vrstama premaza.

Bilješka! Danas su najpopularniji pargori zupčanika njemačkog tipa s umetanjem tkiva. Glavna prevladavajuća značajka takvog dodatka je oprema odvojivih mehanizama u obliku karabine.

Kriteriji izbora

Strogach za pse je važno ne samo da bi se pravilno koristili, već i za kompetentno odabrati pravu, kako ne bi naštetilo životinji, već istovremeno postići željeni učinak. I ovdje morate obratiti pažnju na brojne parametre.

Kriteriji izbora

Opasne pasmine ne mogu se hodati bez strogih

Glavni kriteriji za odabir čvrstog ovratnika za psa:

 • Kvaliteta materijala koji se koriste u proizvodnji. Ne dajte prednost dodacima koji su izrađeni od mekog metala. Pod utjecajem fizičke snage, šiljci će se lako saviti.
 • Šiljci. Mnogo ovisi o veličini i obliku šiljaka. Vrijedno je suzdržati se od kupnje ovratnika s oštrim i dugim šiljcima, jer oni mogu uzrokovati najjaču bol u kućnom ljubimcu, zbog čega se može potpuno deoriotirati i nestašni.
 • Veličina. Preporučuje se pri odabiru ovratnika za pse, preporučuje se da ga isprobate izravno u trgovinu. Ako parfore stave ispravnost na životinju, tada će se prst s velikim poteškoćama popeti ispod šiljaka.
 • Lanac. Važno je znati i razumjeti da se duge pasmine ne mogu nositi strogim ovratnicima s pločama umjesto lanca. Preporučuje se dati prednost modelima tipa žice.
 • Veze na strogim bi trebale biti iste veličine, kao i savršeno čak.
 • Savjeti šiljaka. Za kućne ljubimce kratkih pasmina, bolje je dati prednost vrpci s gumiranim vrhovima šiljaka, u protivnom možete uvelike ozlijediti kožu životinje.

Na kraju je također vrijedno spomenuti učinak. Postoje modeli koji oponašaju zalutale u akciji.Prije nego što kupite takav dodatak, definitivno se morate posavjetovati s rukovoditeljem pasa i, ako je potrebno, s veterinarom.

Kako staviti ovratnik psu

Ovratnik za pse trebao bi biti visok na vratu kućnog ljubimca i čvrsto se uklopiti u njega. Ako je dodatak odjeven pogrešno, onda neće samo pružiti odgovarajući „obrazovni“ učinak, već može i jako ozlijediti životinju.

Kako staviti ovratnik psu

Usporedba ispravne i nepravilne uporabe strogog psa

Prije kupnje morate isprobati partnes na svom ljubimcu. Važno je da se ne uguši i postavi oko vrata. Ovaj dodatak trebao bi biti visok na vratu, gotovo pod ušima.

Bilješka! Ako je u procesu nošenja vlasnika primijetio da se veze probijaju u ovratnik, višak se mora ukloniti.

Morate staviti ogrlicu isključivo s karabinom ili načinom otvaranja veza. Zabranjeno je i ukloniti ovratnik kroz glavu!

Pravila za upotrebu

Ništa manje uobičajeno pitanje: kako koristiti strogi ovratnik za pse. Uostalom, ne -usklađenost s pravilima rada ne samo da može nanijeti štetu na zdravlju kućnog ljubimca, već i uzrokovati ovisnost.

Osnovna pravila su sljedeća:

 • Potrebno je koristiti strogo samo tijekom posebnih klasa, jer duže nošenje dovodi do iritacije na koži životinje, a također uzrokuje ovisnost.
 • Ne možete koristiti pribor tijekom dnevnih šetnji, jer psi studiraju u udruženjima. Ako će pas dugo vremena imati negativne povezanosti između šetnji i napetosti povodaca, onda u budućnosti to može uzrokovati agresiju usmjerenu na ostala četiri -legelna, što je prethodno privuklo interes i bili su krivci napetosti povodaca.

Da biste prilagodili ponašanje psa, morate ga ukratko i umjereno povući. Strogach je dizajniran tako da brzo ispravi ponašanje kućnih ljubimaca zbog oštrog odjeka koji pruža bolne senzacije.

Pravila za upotrebu

Ne nosite parfose stalno dok hodate

Ako je kućni ljubimac oštar kreten naprijed, tada vlasnik treba ukratko, ali čvrsto povući uzicu. Nadalje, pritisak mora biti postepeno slani, to će omogućiti kućnom ljubimcu da dođe do osjećaja i malo oslabi mu žar.

Stroge ogrlice se ne preporučuju za male štenad, budući da su namijenjeni odraslima i nekontroliranim životinjama, tako da se nauče ponašati dobro.

U pravilu se strogi ovratnici koriste za one životinje koje nisu podlegle treningu na humanije načine. U odnosu na male štenad, tako ih strogo plaši i, s neopreznim pokretima mrvica, može ozlijediti ne samo kožu, već i meka tkiva.

Bilješka! Sve više i više braniča u zoološkom vrtu postavlja pitanje otkazivanja upotrebe takvog nehumanog sredstva utjecaja na životinju.

Kako ukloniti proizvod

Važno je za pseće ovratnike protiv agresije ne samo da se pravilno nosi i troše, već i uklanjanje. Morate ukloniti ovratnik na isti način kao i stavljanje. Da biste to učinili, trebate odvajati karabinu iz lanca, odvajanjem veza ili otvaranja. Možete otvoriti veze prstima, poteškoće u provođenju manipulacije ne smiju se pojaviti.

Kako ukloniti proizvod

Kako ispravno ukloniti parfore

Ako vlasnik kućnog ljubimca tijekom rada strogog ovratnika ima poteškoća, tada se definitivno morate posavjetovati s rukom psa ili iskusnim trenerom. Činjenica je da nepravilno iskorištavanje stroge može uzrokovati još veću štetu psihi nekontrolirane životinje.

Također ne biste trebali podcjenjivati ​​važnost ispravnog izbora dodatka. Veliki raspon ovih uređaja može se vidjeti u trgovinama kućnih ljubimaca, tako da odabir pravog neće biti težak.

Članci o toj temi
LiveInternet