Položaj withers -a u psu i mjerenje

Što je to i gdje je?

Iz različitih razloga, vlasnici pasa moraju se suočiti s pojmovima "Withers", "Visina u The Withers" i, u pravilu, novonastala vlasnici, po prvi put ih čuju, ne razumiju o čemu govorimo o čemu govorimo. Što je Withers, gdje se ovo mjesto nalazi u psu, kako i zašto mjere visinu na Withersu? Odgovori na sva ova pitanja predstavljeni su u ovom članku.

Što je to i gdje je?

Withers in Psi - mjesto na kralježnici između lopatica, bliže je mjestu vrata vrata straga. Formira ga prvih pet kralježaka kralježnice kralježnice.

Vizualno Withers izgleda kao mali tubercle na vratu. Koža na Withersu je elastična, lako je povući je rukom, jer ženke hvataju svoje štenad da ih prebace na drugo mjesto.

Withers bi trebao biti visok, mišićav, dobro razvijen, jer koncentrira mišićne grede, kao i ligamente koji kontroliraju rad prednjih šapa, vrata, leđa, prsa.

Važno! Konačna formacija Withersa kod pasa ovisi o pasmini i, u pravilu, završava za dvije ili tri godine.

Pažnja! Obično su Withers najviša točka na stražnjem dijelu životinje, ali u slučaju bilo koje patologije (podrška leđima, zakrivljenost kralježnice, problemi s udovima) ovaj parametar ne u skladu s utvrđenim standardom.

Zašto vam treba visina psa na Withersu?
Withers

Treba napomenuti da su Withers vrlo važno mjesto kod psa, jer ima puno krvnih žila i zahvaljujući tome lijekovi se brzo apsorbiraju. Zbog toga se injekcije stavljaju na ovo područje, lijekovi se primjenjuju u obliku kapi, lijekova za parazite. Također su mnoga mjerenja životinje, uključujući i njegov rast, uobičajeno djelovati upravo iz ove točke.

Zašto vam treba visina psa na Withersu?

Rast pojedinca, koji se mjeri kao visina na Withersu, udaljen je od potporne površine šapa do Withersa i potreban je za:

 • izračunavanje Različiti koeficijenti s sudjelovanjem kućnog ljubimca na izložbi, na primjer, indeks istezanja, masivnosti, dugog robova, izdržljivosti. Kada se uspoređuju dobiveni parametri s dimenzijama prema vanjskoj strani, otkriva se usklađenost sa standardnim potrebnim stijenama;
 • pojašnjenje Potencijalna visina psa skoka na sportska natjecanja, čija je svrha brzo prevladati traku prepreka instalirane na posebnom mjestu;
 • identifikacija odstupanja od norme tijekom razvoja štenaca;
 • izbor pribor željene veličine (nošenje, odjeća, kabelske pojaseve);
 • definicije Visine ulaza tijekom izgradnje kabine ili ptičice.

Kako izmjeriti rast?

Ispravno mjerenje rasta PET -a uključuje provođenje ovog postupka u skladu s jedinstvenim zahtjevima za cinološke organizacije. Ovi se zahtjevi ispunjavaju kada se pas na Withersu mjeri u skladu s nizom pravila, poput:

Kako izmjeriti rast?
Rostometometar
 • Koristeći posebnu mjernu liniju - rostomer. Upotreba ruleta ili centimetra može precijeniti rezultat za jedan do tri centimetra;
 • mjerenja tri puta nakon pola minute minuta i izračunavanje aritmetičke srednje vrijednosti dobivene tijekom mjerenja rezultata;
 • Primjena pojedinaca mjerne linije u blizini tijela, istovremeno dopuštajući samo laganu zdrobljenu vunu i, rastavljajući dugu liniju kose na mjestu kontakta s instrumentom;
 • Pronalaženje kućnog ljubimca na ravnoj površini;
 • Mjerenja s redovnom frekvencijom, prije hranjenja životinje, u isto doba dana.

Pri mjerenju udaljenosti od najviše točke na leđima do poda, kućni ljubimac, kao što je gore spomenuto, trebao bi biti na ravnoj vodoravnoj površini. Predstavnici malih pasmina najbolje se mjere na površini stola, a veliki na podu. Ako je životinja aktivna, tada je prikladnije mjeriti mjerenja: jedan - drži kućnog ljubimca u ravnomjerno mirnom položaju bez napetosti mišića, drugo - mjerenja.

Da bi se ispravno odredila gornja točka mjerenja, knjiga, ravnala ili bilo koji drugi čak i objekt stavlja se preko lopatica, a zatim mu je dodijeljen rostomer, što će ukazivati ​​na željeni parametar.

Ako nema popisa, tada se mjerenje rasta može provesti sljedećim metodama:

 • s dvije linije. Prvi se postavlja na stražnjem dijelu životinje, tako da se presijeca s stopalom, drugi se primjenjuje pod pravim kutom na prvi i na pod. Udaljenost od poda do spajanja dviju linija i bit će visina psa na Withersu;
 • Dječja metoda. Ako je pojedinac velik, tada je moguće izmjeriti njegov rast kako se radi određivanjem rasta djece, odnosno stavljanjem zida i oznakom na njemu na mjestu gdje se lopatice nalaze.

Rast i pasmina

Rast pojedinca ovisi o pripadnosti pasmi.

Postoji klasifikacija koja dijeli pasmine pasa na tri skupine, ovisno o rastu, što se određuje mjerenjem visine na Withers:

Rast i pasmina
Različite pasmine
 • Mali - ne više od 28 centimetara. Na primjer, ovo je ruski, Chihuahua, yorkshire terijer;
 • Srednji - iznad 28, ali ispod 60 centimetara. Tipični predstavnici: Biglie, engleski koker španijel, pudlice;
 • Velik - Više od 60 centimetara. Tu spadaju: Irski vukovi, kavkaški ovčari, ruski crni terijeri, senbernari.

Također, spol kućnog ljubimca utječe na rast. Mužjak, obično viši od ženki za nekoliko centimetara. Pored toga, odstupanja od tri centimetra mogu biti velika ili manja. U vezi s prethodnim, kako bi se utvrdio rast, treba se usredotočiti na standarde koje je usvojila Međunarodna kinološka organizacija (FCI), parametre roditelja i pojedinačne karakteristike životinje.

Nemoguće je točno identificirati parametar rasta za mestizose i mongrele, jer ti pojedinci kombiniraju gene različitih pasmina.

Zaključak

Bilo koji vlasnik psa mora biti u mogućnosti pronaći Withers i odrediti rast kućnog ljubimca, čak i ako potonji ne sudjeluje na izložbama i natjecanjima. Podaci navedeni u ovom članku pomoći će u stvaranju ispravne ideje o lokaciji Withersa i mjerenju njegove visine kod pasa.

Članci o toj temi
LiveInternet