Kratke mačke: popis popularnih pasmina

Najpopularnije pasmine mačaka smatraju se kratkim kućnim ljubimcima. U modernom svijetu postoji mnogo više pasmina kratkih mačaka nego vlasnika duge vune.

Kratke pasmine mačke

Kućni ljubimci ove pasmine zadovoljili su ljude mnogo prije pojave njihovih glavnih konkurenata - glatkih mačaka mačaka. Prema povijesnim informacijama, među mnogim ljubimcima Petera, prvog favorita, bila je to ruska plava mačka.

Kratke pasmine mačke

Kratke pasmine mačke

Naravno, od tada se pojavilo mnogo različitih mačaka s kratkom kosom. Svaka vrsta ima svoj karakter i ponašanje. Samo činjenica da imaju kratku vunu može kombinirati lakonsku siamsku mačku i nagnuću britansku Britancu.

Kratke mačke poput djeteta i odrasle osobe, posebno brazilske kratke mačke.

Najpopularnije kratke pasmine

Brazilska kratka pasmina zadivljuje se svojom ljepotom. Brazilska mačka dovedena je u zasebnu pasminu tek 1999. godine. Prema opisu, on se nije razlikovao od običnih uličnih brazilskih mačaka. Ova pasmina Fluffy poznata je po eleganciji njihove figure.

Brazilska mačka

Odrasla životinja raste do najviše 5 kilograma. Ta tvrda -dlakava stvorenja imaju svilenkast podlogu, što ih čini sličnim plišanim medvjedima. Boja životinja može biti raznih vrsta: crna, siva, dva tona. Lika karakterizira povećana razigranost i složenost treninga.

Čistokrvna glatka mačka nazvana "ruska plava". Ova vrlo svijetla pasmina mačaka uzgajana je u Rusiji. Međutim, s velikim uspjehom, to je uzgoj u inozemstvu. Posebno popularan u Europi, Skandinaviji i Rusiji. Karakteristične osobine: izduženi oblik njuške, boja odlivena u smjeru bijele i plave boje. Ima glatku pljuvačku vunu i izvrsne vještine hvatanja miševa i štakora.

Sigurne mačke savane uzgajane su prelazeći običnu mačku i servalnu afričku. Pogled je otvoren 1986. U ovom trenutku, među kratkim mačićima, Savana je prepoznata kao najskuplje. Odrasla doseže prilično velike veličine. Prosječna tjelesna težina životinje varira oko 10-15 kilograma. Karakteristične karakteristike pasmine: egzotična boja, velike okrugle oči i izdužene uši s četkicama poput risa. Jedina pasmina mačaka koja se u njenoj pobožnosti može natjecati s psom. Lako se slaže s drugim životinjama i djecom.

Britanske kratke mačke su savršen izbor kao kućni ljubimac. Mačka čistokrvna ne može se rastopiti, a ovo je veliki plus za uzgajivače koji žive u stanu. Životinju karakterizira vezanost za vlasnika, izvrstan je miš. Linija u prirodi voli usamljenost.

Bilješka! Mače je prilično aktivno u mladoj dobi. Karakteristične karakteristike: spljoštena njuška, ovalno tijelo s bušotinom, gusta vuna s nekoliko podloga.

Sorte glatkih mačića: Opis pasmina

Ruska plava boja

Sorte glatkih mačića: Opis pasmina

Različite pasmine mačaka razlikuju se po njihovim karakterističnim kvalitetama i posebnim značajkama. Poznajući ih, možete odabrati životinju za sebe i dugi niz godina živite s njom u skladu. Takve kratke pasmine su popularne:

  • Singapurska mačka. Na prvi pogled može se činiti da su te mačke melankolične, ali imaju trajni karakter. Izvoz i uzgoj izvan Singapura zabranjeno je;
  • Tajlandske mačke. Imaju mnogo toga zajedničkog s popularnoj sijamskoj pasmici. Međutim, za razliku od njihove rodbine, oni imaju veseli lik i mogu se igrati ne samo s vlasnikom, već i s gostima. Imaju visoku razinu inteligencije;
  • Bombay maca. Izvana vrlo podsjeća na mali primjerak pantera. Međutim, ima razigranost i anđeoski karakter. Dobro se slaže s drugim životinjama i bit će sjajan prijatelj za dijete. Ima crnu boju. Ne može biti sam;
  • Burme mačke imaju boju od četiri kolove, što ih čini jedinstvenim. Izgled ove vrste prekriven je gomilom legende i tajne. Poznato je da je iza ove pasmine pažljivo pazilo u hramovima i obožavala je kao božanstvo.

Kako se brinuti za mačke

Pasmine kratkih vrsta prikladne su za lijene majstore. U tim pasminama izlazi puno manje vune nego kod dugog ulaganja. Međutim, za kratku vunu također je potrebna pažljiva briga. Češljanje takvih kućnih ljubimaca mora biti najmanje jednom tjedno. To je učinjeno tako da se smrznuta kosa ukloni iz podljeća, a nove raste na svom mjestu. Preporučuje se to učiniti pomoću posebne rukavice ili češlja. Briga za takve pasmine standardno je kao i za ostale životinje:

  • Kratke mačke trebaju uravnoteženu prehranu bogatu mineralima;
  • Ako se mače razlikuje od razigranog raspoloženja, potrebno je kupiti igračke mjesečno na kojima bi životinja ispratila svoje divlje raspoloženje;
  • Popis obveznih dodataka uključuje: ladicu, spremnik za hranu i piće, kandže;

Važno! Misces za suhu i sirovu hranu trebale bi biti drugačije.

  • Morate pažljivo odabrati punilo za toaletni ladica. Mnoge životinje s čistokrvnim imaju alergijske reakcije na piljevi i drveni materijal. Najbolji materijal za ladicu za mačke je silikonsko punilo. Savršeno klikne kada se mokri i ne drži se vlažnih šapa.

Unatoč činjenici da kratke vrste vrsta treba manje vremena za njegu kose, ostale su iste životinje i članovi obitelji kao i ostali. Potrebna im je briga, pažnja i briga. U nedostatku barem jednog od gore navedenih kriterija, život životinje i vlasnika može postati pakao. Životinja će pokazati svoje nezadovoljstvo, štete i počiniti neupotrebljive akcije kako bi privukla pažnju.

Kako se brinuti za mačke

Toaletna ladica

Dakle, prije donošenja odluke i dovođenja životinje u kuću, vrijedi pažljivo proučavati sve karakteristike životinje, usporediti s onim očekivanjima od novog kućnog ljubimca, a tek tada kupite životinju. Ovo je vrlo odgovoran korak, jer će novi član obitelji živjeti sljedećih 10 godina pod istim krovom sa svima.

Članci o toj temi
LiveInternet