Portugalski vodeni pas: opis pasmine

Portugalski vodeni pas u Rusiji smatra se pravom rijetkošću, a u svijetu u cjelini. Suzete pse lako se zbunjuju s poznatim pudlicama. Pasmina ima veliki broj prevladavajućih značajki, glavne su visoke inteligencije i razumijevanja, a neobična vuna čini ih redovitim redovima različitih izložbi.

Priča o pasmi

Već po imenu pasmine možemo pretpostaviti da je početak postavljen u Europi, naime u Portugalu. Počevši od 16 u., Lokalni ribolovci i lovci uključivali su male pse s vodom -repelentnom linijom kose u radu. Psi su morali voziti ribu na mreži ili slijediti igru ​​na kopnu.

Priča o pasmi

Pojava predstavnika portugalske vodene stijene

Bilješka! Portugalski vodeni pas ponekad se koristio kao veza između sudova ili sudova i zemlje.

Ova pasmina dovedena je iz Perzije na Iberijski poluotok. Prije stoljeća, na tim su mjestima živjeli uglavnom seljaci koji su se bavili uzgojem stoka, lovu i ribolovu.

Do danas, pasmina je zadržala svoje karakteristike zahvaljujući brodskim magnatu, koji je odlučio stvoriti klub rijetkih pasmina. To je omogućilo dobivanje prepoznavanja pasmine i omogućilo je svojim predstavnicima da sudjeluju na europskim izložbama.

Izgled

Portugalski pas vlasnik je jedinstvene kovrčave i tvrde vune. Malo tijelo koje se kombinira s volumetrijskim i kratkim šapama. Psi su dobro složeni, a prisutnost između prstiju membrana omogućava životima da dobro plivaju.

Bilješka! Portugalski vodeni pas može zadržati dah, zbog kojeg može zaroniti.

Izgled

Membrane na šapama portugalskog vodenog psa

Karakter psa

Opis životinje će se u jednoj rečenici uklopiti, otprilike govoreći. Ovo je pravi prijatelj koji zahvaljujući svojoj aktivnosti neće dopustiti kućanstvo. Pas je fleksibilan i pažljiv, uvijek pokušava ugoditi svom gospodaru.

Važno! Životinja bolno doživljava nedostatak reakcije na njegove napore i čak može pasti u depresiju.

Pas se prilagođava svim uvjetima. Liječi djecu, druge životinje i starije osobe. Destruktivno ponašanje vodenog psa uvijek je uzrokovano nedostatkom ljubavi i naklonosti.

Karakter psa

Vanjski dio psa

Obrazovanje i osposobljavanje

"Portugalci" su aktivni i radoznali psi, pa su sretni što nauče nešto novo. Ali ako ne vole metode treninga, sigurno će pokazati svoj lik. Zbog toga su rukovoditelji pasa preporučuju započinjanje treninga ubrzo nakon pojave šteneta u kući.

Pogrešno mišljenje da štenad ne opaža protok informacija. Zapravo, u 2 mjeseca pas je u stanju izvesti skup osnovnih naredbi. Rana socijalizacija također će omogućiti kućnom ljubimcu da shvati kako se pravilno ponašati u društvu. To zahtijeva da pas redovito prošeta među ljudima i drugim životinjama.

Bilješka! Poželjno je da štene komunicira što je više moguće sa svojim obrazovanim psima, u idealnom slučaju svojom pasminom.

Za provođenje treninga profila, nužno će se posavjetovati s iskusnim rukovoditeljem pasa. Preporučuje se započeti ozbiljno učenje od 6 mjeseci, u ovoj dobi, vodeni pas je već razumljiv, brz, marljiv i nevjerojatno pametan.

Potrebno je preliminarno izraditi niz kreativnih i kreativnih zadataka usmjerenih na izradu fizičkih vještina, razvoja inteligencije.

Briga o vuni

Debela i mekana kosa psa praktički ne potone, ali unatoč tome, zahtijeva pažljivu njegu. Neki vlasnici pasmine, kako bi smanjili vrijeme skrbi, čine neobične frizure kućnim ljubimcima, ostavljajući vunu samo na glavi, prednjim šapama i prsima. Vizualno kućni ljubimac već ima puno toga zajedničkog s lavom. Grummers ih također može rezati na klasičan način, kao i svaki retriver.

Obrazovanje i osposobljavanje

Portugalska frizura

Važno! Predstavnici pasmine jako vole vodu, pa se ne preporučuje odbiti u ovoj slabosti. Kupanje kućnog ljubimca trebalo bi biti najmanje jednom mjesečno.

Kako se hraniti

Prije nego što je svaki vlasnik psa izbor - nahranite kućnog ljubimca uravnoteženom prirodnom hranom ili spremnim industrijskim hranom. Ako više volite premium i super premium klase, onda će pas biti zdrav i pun snage, a vuna će zasjati. U pravilu, sastav sadrži sve potrebne vitamine, minerale, elemente makro- i traga za puni razvoj kućnog ljubimca.

Važno! Pri hranjenju gotovim industrijskim sastavima najviše kvalitete, nema potrebe dodatno unositi vitaminske mineralne komplekse u prehranu.

Ako se preferira u korist prirodne hrane, tada se pojedinačno razvija uravnotežena prehrana, vitamini se nužno uvode. Veterinar će pomoći u suočavanju s zadatkom.

Briga o vuni

Gotovi premium industrijski feedovi

Zdravlje i životni vijek

Pasmina pripada jednom od najrjeđih, pa informacije o nasljednim bolestima ili malformacijama nisu prisutni. Međutim, točno je utvrđeno da se u pozadini mutacija i poremećaja u razvoju u štenad razvija epilepsija, kao i bolesti kože, uključujući akne.

Tijekom razdoblja aktivnog rasta moguća je pojava krpelja ili kratkotrajne paralize udova.

Na što treba obratiti pažnju pri odabiru šteneta, u kojem vrtiću kupiti i kolika je cijena

Pasmina je vrlo rijetka, dakle, stjecanje šteneta bez dokumenata, vrlo je vjerovatno da će mongrel ili metris na kraju rasti. Naravno, da mogu biti stvarni i predani prijatelji, ali ta će činjenica biti neugodna.

Kako se hraniti

Štenad vodenog psa

Trošak štenaca kreće se od 70-200 tisuća. trljati.*

Važno! Kada odaberete štene, trebali biste obratiti pažnju na njezinu dob, značajke ponašanja i vanjske podatke. Bit će korisno upoznati se s roditeljima štenaca.

Portugalski vodeni pas izuzetno je rijedak, tako da ga nije lako kupiti. U rasadnicima možete čekati svoj red više od mjesec dana. Ali stjecanje takvog šteneta zauvijek će promijeniti život kućanstava, postat će aktivniji i uvijek pozitivan.

*Cijene u članku naznačene su za siječanj 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet