Pileće šape za pse, kao i glave: može li se dati

Ispravno sastavljena prehrana - ključ dobrog zdravlja psa. Ako je životinja na prirodnoj prehrani, vlasnici su zainteresirani da li je moguće koristiti šape pilića u izborniku psa ili mogu naštetiti. Mnogo ovisi o pasmi i o tome kako je proizvod pripremljen.

Mogu li psi dati pileće kosti

Među veterinarima nema nedvosmislenog odgovora o tome hoće li dati kosti od pilećih pasa. Rješenje ovisi o brojnim čimbenicima, glavno je metoda pripreme.

Mogu li psi dati pileće kosti

Offal - obavezan dio prirodne prehrane

Koje pileće kosti zabranjeno je dodati u hranu

Zabranjeno je hraniti psa sljedećim vrstama offall -a:

 • Snažno kuhano. Oni začepljuju crijeva, što može dovesti do opasnih posljedica. U većini slučajeva potrebna je kirurška intervencija.
 • Krila ili tubularne kosti. Kućni ljubimac vrlo lako gricka zubima, a oštri rubovi kostiju mogu oštetiti jednjak i želudac, do točke da će organ biti rastjeran.

Pažnja! Ako je vlasnik dao kućnom ljubimcu zabranjenim tipovima kostiju, potrebno je promatrati njegovo stanje, posebno, pogledati izmet. Ako imaju primjenu krvi, to je pokazatelj neposredne žalbe na veterinarsku kliniku.

Jesu li psi korisni svim psima i glavama pilića

Pileće glave za pse, poput šapa, iako nisu strogo zabranjene, ali postoji niz ograničenja za njihovu upotrebu kućnih ljubimaca. Moraju ih uzeti u obzir kako ne bi naštetili životinji koju kosti doživljavaju kao ukusnu poslasticu.

Koji su psi proizvod kontraindiciran

Zabranjeno je dati pileće kosti:

 • krhki štenad;
 • Životinje nakon bolesti;
 • kućni ljubimci s akutnim ili kroničnim bolestima probavnog sustava;
 • Trudnice.

Zabrana u pravilu nije nametnuta samim kostima, već o načinu pripreme i veličine.

Jesu li psi korisni svim psima i glavama pilića

Proizvod ne možete dati kao čitave male životinje i s malim zubima

Šteta koju su nanijele kosti piletine za pse

U dvojbi je li moguće dati psećim pilećim glavama, šapama i drugim dijelovima kostiju, morate znati da tapal može nanijeti štetu životinji, ponekad nepopravljivo. Koja je opasnost od ofsal -a:

 • Oštri rubovi i fragmenti mogu ozlijediti jednjak i želudac, do puknuća njihovih zidova.
 • Donesene kosti praktički ne probavljaju gastrointestinalni trakt životinje. Proizvod se pretvara u ljepljivu masu koja začepljuje crijeva. Zbog toga se pojavljuje zatvor, koji često stječu kronični karakter i zbog njihovog uklanjanja morate pribjeći kirurškoj intervenciji.

dodatne informacije! Kosti ne mogu zamijeniti puno meso. Iako imaju puno proteina, ostale potrebne hranjive tvari nisu prisutni.

Koja je piletina dopuštena da daju štene

Kuryatin - meso korisno za životinju. Ima mnogo elemenata makro- i tragova koji su potrebni aktivno rastućem tijelu. Ali što se tiče kostiju, pileće kosti, s njima morate biti vrlo oprezni, odabirom pravog dijela kostura tako da oni imaju koristi i ne uzrokuju ozbiljnu štetu u zdravstvu.

Pilići u prehrani štenaca

Pileće glave je dopušteno da daju kućnog ljubimca. Posebno su potrebni za radne pasmine, t. do. Mozak sadrži mnogo elemenata u tragovima. Glave se poslužuju sirove ili kuhane. To je i neovisno jelo i dodatak kuhanim žitaricama. Kljun je obvezan izbrisan. Ako predstavnici velikih pasmina mogu pojesti glavu cijele, tada ih mali kućni ljubimci moraju mljevati.

Pileće šape u prehrani štenaca

Mogu se koristiti pseće pileće šape, ali ne često i pažljivo, slijedeći reakciju tijela kućnog ljubimca. Nedostatak nogu je da se sastoje od cjevaste kosti, upravo to stvara najveću opasnost, t. do. Može oštetiti želudac.

Preporučuje se psu samo kuhane kosti. Oni omekšaju i lakše ih je žvakati male dijelove, iako je svježi proizvod korisniji u pogledu hranjivih sastojaka.

dodatne informacije! Pseće pileće šape predaju se bez neuspjeha u kombinaciji s kuhanim žitaricama.

Zašto ne možete nahraniti pržene pokrajine

Pas će sumnjati u piletinu bez sumnje, ali strogo je zabranjeno dati je. Tijelo psa nije u stanju pravilno probaviti prženu hranu, ne apsorbira se.

Biljno ulje koristi se za prženje, dakle, tijekom ovog procesa stvara se veliki broj kancerogena i drugih opasnih tvari, što može značajno naštetiti životinji. Osim toga, pržene kosti su zdrobljene u mnoge oštre fragmente prilikom žvakanja. Pas se može ugušiti na njih ili ozlijediti jednjak.

Šteta koju su nanijele kosti piletine za pse

Proizvod u prženom obliku strogo je zabranjen

Kako i koliko kuhati pileće šape i glave

Prije nego što odlučite koliko kuhati pileće šape za psa i druge dijelove, morate se sjetiti da je potrebno dopustiti im da ih probave. Recept je jednostavan - nakon ključanja, držite proizvod u vodi još nekoliko minuta.

Morate kuhati poremećaj bez soli i bilo kakvih začina za pse ovo je otrov.

Preporuke veterinara

Davanje pilećih kostiju kućnih ljubimaca, potrebno je pridržavati se brojnih pravila i preporuka stručnjaka:

 • U svježem proizvodu ima više elemenata u tragovima, u ovom je obliku poželjno dati mu.
 • Upotreba ofsal-a nije veća od 1-2 puta tjedno, u maloj količini.
 • Šape i glave daju se u kombinaciji s drugim glavnim proizvodima.
 • Vlasnik mora pratiti reakciju životinje. Mučnina, povraćanje, pojava krvnih ugrušaka u izmetnim znakovima da kosti ne apsorbiraju ili oštećuju gastrointestinalni trakt.

Pažnja! Potrebno je kupiti samo na dokazanim mjestima, trebali bi biti svježi.

Umjesto šapa i glava, kućnim ljubimcima se mogu dati ventrikula i jetra. To su lagani proizvodi u kojima su mnoge korisne tvari.

Pileće kosti mogu se dati psima. Ali potrebno je pažljivo djelovati, koristeći ispravnu toplinsku obradu proizvoda i izvlačenje akutnih dijelova koji mogu ozlijediti jednjak.

Članci o toj temi
LiveInternet