Kako mačku dati lijeku "depot-presjek"

Opis i karakteristika

"Depot-Provera" je sintetički lijek-derivat prigect dizajniran da prekine estrus i, prema tome, trudnoću kod životinja. U početku je alat korišten u medicinskoj praksi za liječenje ljudi, a tek kasnije počeo je koristiti rasadnike i uzgajivače za kontrolu nataliteta životinja. Pročitajte više o ovom lijeku - dalje u članku.

Opis i karakteristika

Učinak lijeka temelji se na mehanizmu suzbijanja ovulacije, a samim tim i na nemogućnost začeća. To se ostvaruje zbog činjenice da, pod utjecajem aktivne tvari lijeka, jaje ne napušta folikule.

Dali si znao? Estrogen je ženski spolni hormon. Vjeruje se da je odgovoran za ženske značajke (mekoća, sudjelovanje, zaobljeni oblici tijela). Za razliku od njega, testosteron - muški hormon (brutalnost, bruto sila). Oboje su razvili i muško i žensko tijelo, samo u različitim proporcijama. Dok je struktura oba hormona gotovo identična.

Takvi lijekovi imaju prilično velik broj nuspojava (uglavnom iz tog razloga, njihova upotreba u medicinskoj praksi je strogo regulirana), što uključuje kršenje normalne hormonske pozadine. Dakle, ako rođenje mačića uopće nije planirano, više je preporučljivo provesti, jer česta upotreba takvih alata povećava rizik od onkologije i nekih drugih bolesti, o kojima će se raspravljati u nastavku.

Sastav i oblik oslobađanja

"PREPORSKE DEPOTA" proizvode se u obliku tableta ili u obliku ampule štrcaljke napunjene gotovim ovjesom (1 ml). Glavna aktivna tvar lijeka je medroksiprogesteron - sintetički analog spolnog hormona gestagena.

Sastav i oblik oslobađanja

Svojstva, princip djelovanja

Koncentracija mikroksiprogesterona u tijelu životinje nakon primjene lijeka naglo se povećava. Ova okolnost dovodi do inhibiranja zrenja jaja i ne doseže normalnog ljubitelja zrelosti.

Sintetičke analoge spolnih hormona karakteriziraju naglašeniji učinak na tijelo, iz tog razloga sintetički hormoni se koriste na takvim sredstvima. Ako je započeo, upotreba lijeka gubi značenje, a samo je postupak provedeni na vrijeme učinkovit.

Dali si znao?U liječenju ljudi "depoot-protoka", oni se koriste ne samo za sprečavanje trudnoće kod žena. Alat se koristi u terapiji različitih raka rodnog i mokraćnog sustava, uključujući rak prostate kod muškaraca.

Indikacije za upotrebu

"Depot-produžetak" je imenovan mačkama, ako je potrebno, jednokratnu prevenciju estrusa i naknadne ovulacije. Pored toga, proizvod se može redovito koristiti, ako se neki razlog ne može izvesti.

Nanesite ga ako su mačke zavojene, a zatim je estrus ponovno nastavio.

Svojstva, princip djelovanja

Nemogućnost sterilizacije može biti uzrokovana različitim čimbenicima:

 • Bolesti jetre, mokraćnog sustava, srca;
 • Netolerancija na anesteziju i druge.
Ponekad je proizvod propisan kao dodatak u liječenju neoplazmi maternice. Ova je metoda prilično komplicirana, dakle, kada je primjenjujete, potrebno je stalno promatranje stručnjaka.

Važno!Doziranje i dob iz koje se „depozita“ mogu propisati za životinju određuje samo veterinar. Nemojte to činiti sami, jer možete nanijeti ozbiljnu štetu zdravlju životinje.

Način primjene, doziranje za mačke

Životinju treba ubrizgati veterinara u sterilnim veterinarskim uvjetima. Ne možete se nositi s tim ne -specijalistom, posebno u domaćim uvjetima.

Za odraslu mačku sa srednjom težinom (do 5 kg) dovoljna je 1 šprica (1 ml lijeka). Ako je mačka veća, možda će joj trebati dodatna ubrizgavanje još 1 štrcaljke. Precizniji doziranje može odrediti veterinar.

Indikacije za upotrebu

Prije izrade injekcije proizvod se mora uzdrmati, a injekciju liječiti antiseptikom. U slučaju da se provodi grupna upotreba "depota-protoka", za svaku životinju koristi se zasebna šprica. Lijek se daje intramuskularno ili supkutano

Kontraindikacije i moguće nuspojave

Najčešći uzroci koji isključuju upotrebu proizvoda su sljedeći:

 • Estrus životinje već je započeo;
 • ;
 • pojedinačna netolerancija;
 • onkologija grudi;
 • krvarenje genitalija, čiji je uzrok nejasan;
 • bolesti jetre.

Važno! Upotreba lijeka "Depot-Provera" povezana je s visokim rizikom od velikog broja nuspojava. Zbog toga bi lijek za sprečavanje ovulacije u mački trebao biti samo ako nema mogućnosti za rješavanje problema na drugi način.

Puno je "depota poslova" i nuspojava. Slijede oni koji se pojavljuju češće od drugih:

 • onkologija mliječne žlijezde, maternice i dodataka;
 • Upala maternice, praćena gnojnim pražnjenjem;
 • hormonalni poremećaji;
 • ;
 • Gubitak vune;
 • oštar skup viška kilograma;
 • Bolesti uzrokovane hormonskim promjenama, posebno, oslabljene funkcije štitnjače;
 • Poremećaji središnjeg živčanog sustava;
 • Bušenje u probavnom sustavu.

Način primjene, doziranje za mačke

Trošak i analozi "Depot-Proceesings"

Cijena lijeka je prilično pristupačna i kreće se od 200-300 rubalja. Za 1 dozu. Od analoga, prije svega treba razlikovati sredstvo s istom aktivnom tvari i istim kontraindikacijama i nuspojavama.

Preporučujemo čitanje,

Značajke mjera skladištenja i sigurnosti

Spremite lijek 5 godina od datuma proizvodnje. Držite proizvod na mjestu gdje ga djeca neće pronaći. Pored toga, takvo mjesto treba zaštititi od sunčeve svjetlosti, odgovarajuće temperature - +20–25 ° C. Kontraindikacije i moguće nuspojaveMožda bi se jedina neosporna prednost lijeka „depot-presvlaka“ trebalo smatrati snažnim stabilnim učinkom. Ali negativna točka primjene velika je vjerojatnost razvoja velikog broja nuspojava. Dakle, ako postoji prilika za upotrebu bez korištenja ovog alata, učinite to, a ako mačići uopće nisu uključeni u vaše planove, potrošite

45

Članci o toj temi
LiveInternet