Zečji bijeli div albino: opis pasmine

Danas je pasmina zečeva bijeli div jedan od najčešćih. U jednom su trenutku ove životinje bile toliko tražene da su postavile temelje za stvaranje novih visoko produktivnih stijena mesa i mesa -.

Povijest podrijetla

Giant zeca Bely prvi je put uzgajao na prijelazu 19 i 20 stoljeća od strane njemačkih i belgijskih biologa i uzgajivača. Znanstvenici su se suočili s zadatkom da dobiju pasminu koja bi imala bijelo krzno visokog kvaliteta, što je u to vrijeme bilo ogromno u industriji krzna. Kunić je uzgajan kao rezultat prelaska belgijskih divova minijaturnim ustavama.

Povijest podrijetla

Pojava zečeva Bromine bijelog diva

Dugo su znanstvenici radili kako bi učvrstili nedostatak krznene pigmentacije. Cilj je postignut tek nakon 20 godina. Kao rezultat javnosti, nova pasmina bila je predstavljena s dobrim karakteristikama mesa i izvrsnom bijelom krznom.

Bilješka! Izveden je veliki broj životinja, ali u pozadini promjene klimatskih uvjeta, većina njih umrla. U SSSR -u je bilo malo životinja, što je postalo razlog za poboljšanje pasmine.

Opis i karakteristike pasmine

Belgijski divovi - Preci zečeva Albinosova

Opis i karakteristike pasmine

Bijeli div je zec koji vizualno izgleda poput bijele kvržice vune. Karakteristični reprezentativac pasmine s dobrom genealogijom ima sljedeće značajke:

 • Ovu vrstu kućnih zečeva karakterizira prisutnost izduženog tijela;
 • Uši su ravne i blago zaobljene na vrhovima, njihova duljina približno doseže oko 16 cm;
 • Plodnost ženki. U svakom otpadu donose najmanje 7 zečeva. Osim toga, zečevi su dobro razvijeni od majčinog instinkta, vrlo su brižne majke;
 • Težina odraslih životinja varira u rasponu od 3,5-6 kg;
 • Tijekom njihovog života njihova se težina stalno mijenja, ali to i dalje ovisi o razredu. Na primjer, elitni predstavnik pasmine više od godinu dana doseći će 5,8 kg, a zec druge klase već će težiti ne više od 5 kg;
 • Duljina tijela u prosjeku doseže 60 cm, a opseg prsa 37 cm;
 • Vuneni poklopac je gust;
 • Leđa su dovoljno široka i ravna;
 • Udovi su ravni i široki;
 • Oči životinja nemaju pigmente, pa izgledaju crveno zbog prozirnih žila.

Briga

Kakav zečevi izgledaju poput bijelih divova

Bilješka! U procesu uzgoja pasmine pred uzgajivačima, zadatak je bio ukloniti što više pigmenata iz tijela, tako da na vuni nije bilo mjesta. Kao rezultat toga, životinje pasmine bijelog diva su albinos.

Briga

U skrbi, životinje su nepretenciozne, ali čisto fizički zečevi, divovi neće moći živjeti u tijesnim ćelijama. Ovo je možda jedna od značajnih nedostataka pasmine. Ostatak uvjeta sadržaja se ne razlikuje od plemena. Preporučuje se staviti stanice u dobro -objedinite mjesta na kojima nema nacrta i stabilno plus temperatura.

Bilješka! U vrućim danima životinje bi trebale imati priliku sakriti se u hladu.

Dovodnici ćelija instaliraju se na vrhuncu njegovih najmanjih stanovnika. Ne postoje posebni zahtjevi za prehranu: ljeti - to su koncentrati i sušeno zelenilo, a zimi - sijeno i složeno hranjenje. U prehrani, potrebno je uvesti grane drveća.

Uzgoj pasmine bijelog diva

Stanice za zadržavanje velikih zečeva

Uzgoj pasmine bijelog diva

Predstavnici pasmine bijelog diva razvedeni su jednostavno. Njihov lov odvija se stabilno i redovito. Kao što je već spomenuto, najmanje 7 mladunaca daje ženku u leglu, obično se broj kreće od 7-10 zečeva.

Važno! Jedenje i vuče svojih mladunaca među ženkama bijelog diva je rijetkost.

Tijekom dojenja nema problema s mlijekom, ali ponekad se mastitis još uvijek može razviti kod životinje. U pravilu se javlja nakon 2-3 oklola i prilikom održavanja zvijeri u zatvorenoj sobi. Da bi se riješio problem, poljoprivrednik se preporučuje zamijeniti ženski broj popravljanja.

Fraper se javlja u dobi od 5-6 mjeseci. Snažno se ne preporučuje prekomjerno izlaganje mužjaka, od tada počinju brzo dobivati ​​na težini i pogodni su samo za klanje.

Novorođena mladunci brzo dobivaju na težini. Ako nacrtamo analogiju, oni rastu poput pilića brojlera. U skladu s pravilima održavanja, prehrana visoke kvalitete, težina dvodnevnih zečeva doseže 2 kg.

Prednosti i nedostatci

Domaći raspored cijepljenja zečeva

Bilješka! Brzi rast i razvoj, kao i snažan imunitet, primjećuju se kod onih mladunaca koji su dugo konzumirali majčino mlijeko. Najprikladnije vrijeme za ekskomuniciranje od majke - nakon dva mjeseca.

Prednosti i nedostatci

Albino zec među kućnim sortama je elita. To je zbog velikog broja prevladavajućih karakteristika, jer nije bilo ničega što je ta pasmina uzeta kao osnova za izlučivanje mnogih drugih pasmina.

PrednostiMane
 • Kvaliteta krzna. Koža zečeva ove pasmine ima izvrsnu kvalitetu i vrlo je cijenjena u preradi. Zato poljoprivrednik, koji raste bijeli div, ima priliku prodati ne samo mesne proizvode, već i krzno.

 • Povremeni. U usporedbi s drugim pasminama, postoji više ranog roba, ali još uvijek životinje pokazuju dobre stope debljanja. Po želji ih se meso može postići već u dobi od 3-4 mjeseca.

 • Odrasli zečevi sadržani u pravilnim uvjetima dostižu težinu od 5 kg. Čak je i među pasminama mesa ovaj pokazatelj čvrst.

 • Loše preživljavanje zbog sklonosti velikom broju različitih bolesti.

 • Često se rađaju mladunci s nenormalnom tjelesnošću.

 • Problemi s šapama često se razvijaju. Tjelesna težina je velika, što uzrokuje izgled kukuruza.

 • Žene nakon Okrola podliježu razvoju sudodenmatitisa i mastitisa, pa poljoprivrednik mora pažljivo nadzirati zdravstveno stanje kućnih ljubimaca.

Zečji bijeli div albino: opis pasmine

Zdrava prehrana za kućne ljubimce

Bely divovski zečevi imaju veliki broj prevladavajućih značajki, ali unatoč tome, postoje nedostaci. Da biste uspješno razvili stoku, morate se upoznati s nijansama rasta, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike životinja. Da bi se spriječio razvoj bolesti, potrebno je strogo promatrati sanitarne i higijenske norme i pravodobno cijepljenje.

Članci o toj temi
LiveInternet