Azini za mačke: upute za upotrebu

Organizam životinje, poput ljudi, može postati stanište parazita. Helminanti jednako prijete i uličnim i domaćim mačkama. Paraziti u tijelu kućnog ljubimca opasni su ne samo za njegovo zdravlje, već i za zdravlje vlasnika. S izravnim kontaktom sa zaraženom mačkom, osoba s gotovo sto posto vjerojatnosti postat će vlasnik crva. Jedan od najčešćih lijekova protiv parazita je Azinox (Azinox). Ovaj članak ima detaljne informacije o lijeku, indikacijama za uporabu i doze.

Indikacije za upotrebu

Velika većina crva je parazit u crijevima životinje, ali jetra ili bubreg također mogu doći do udarca. Azinini Plus za mačke prikladni su u slučaju infekcije svinjskim lancem, lancem bikova i ostalim crvima.

Indikacije za upotrebu

Prijem veterinara

Veterinari preporučuju korištenje ovog lijeka za liječenje sljedećih bolesti:

 • depitatioza;
 • dihinokokozobitrioza;
 • Tenioza;
 • mezotstidoza;
 • ehinokokoza.

Simptomi svih gore navedenih bolesti nisu baš različiti: povraćanje, pogoršanje ili nedostatak apetita, poremećaj želuca. Primjećujući ove simptome, vlasnik mora pravovremeno poduzeti mjere i nabaviti azine za mačke.

Važno! Ovaj se lijek ne može koristiti bez prethodnih savjetovanja s analizama veterinara i testiranja.

Sastav i princip djelovanja

Azinox tablete su bijele, okrugle. Uključuju glavnu aktivnu supstancu prazikantel. Pored njega postoje škrob i laktoza.

Teško je ukloniti parazit iz tijela životinje, jer se crv čvrsto prilijepi za unutarnje zidove. Upravo ta sposobnost isključuje varijantu prirodnog izlaska iz tijela.

Azini utječu na tijelo parazita, kršeći proizvodnju enzima. Zbog toga se gubi rad na impulsima i mišićima, što podrazumijeva potpunu imobilizaciju crva. Lišen mogućnosti prilijepljenja, helminth se prirodno izlučuje iz tijela mačke.

Sastav i princip djelovanja

Izgled lijeka

Upute za korištenje

Savjetovanje s veterinarom, možete koristiti lijek. Preporučuje se to tijekom jutarnjeg hranjenja. Tablet se može pomiješati s hranom ili smjestiti u poslasticu. Da bi kućni ljubimac mogao precizno progutati lijek, tabletu treba drobiti i rezultirajući prah se miješa s hranom.

Azini za pse i mačke - Upute za uporabu i doziranje:

 • Potrebna doza lijeka izračunava se pojedinačno za svaku životinju, na temelju mase njegova tijela. Stoga biste na recepciji veterinara trebali unaprijed odmjeriti mačku.
 • 10 kg životinjske težine čini jednu tabletu lijeka.
 • Preporučuje se životinje koje teže manje od 5-7 kg kako bi se izračunala doza tableta unaprijed upletena u prah. U ovom se slučaju povećava točnost doze.

Značajke terapijskog tečaja

U liječenju helminta, lijek se koristi jednom tijekom jutarnjeg hranjenja. S ispravnim izračunavanjem doze nuspojava, ne.

Bilo koji liječnik mačaka, osim azinox liječenja, preporučit će vam da to kao preventiva. Kad dođe do mačića, u dobi od nekoliko mjeseci treba dati azine jednom svakih 6 mjeseci.

Mjere opreza

Ako životinja odbije sama pojesti tabletu, lijek se miješa s vodom i ubacuje u grlo špricom. U ovom slučaju osoba mora raditi u gumenim rukavicama za jednokratnu upotrebu, jer se u kontaktu s sluznicom može pojaviti infekcija crvima.

dodatne informacije! Ako je moguće, vrijedno je zamoliti drugu osobu da zadrži mačku, to će smanjiti rizik od ogrebotine ili ugriza.

Kontraindikacije i nuspojave

Prije upotrebe Azinoxa potrebna je obvezna konzultacije sa stručnjakom kao preventivni ili lijek. Životinja može imati individualnu netoleranciju na pojedinačne komponente u sastavu.

Upute za korištenje

Mačka je u veterinarskoj klinici

Također je vrijedno razmotriti pojedinačnu povećanu osjetljivost kućnog ljubimca. Može dovesti do alergijskih reakcija. U ovom slučaju, osim otkazivanja lijeka, potrebno je izvršiti obnavljanje terapije antihistaminima.

Podložno korištenju nuspojava nakon lijeka,. Azins je kontraindiciran samo kod trudnica, ne može se koristiti bez individualne svrhe veterinara.

Interakcija s drugim lijekovima

Službeni slučajevi promjene u bušotini u kućnim ljubimcima, kada se koristi ovaj lijek, zajedno s drugima, nisu registrirani. Međutim, liječnici za prevenciju ne preporučuju da daju mačje azine s antikonvulzivnim lijekovima i klorohinom istovremeno.

Prednosti i nedostatci

Među pozitivnim aspektima lijeka vrijedi napomenuti:

 • Kvaliteta. Azini po relativno malom trošku brzo utječu na tijelo, eliminirajući životinju od parazita.
 • Sigurnost. Ovaj je lijek sasvim siguran, niti jedan slučaj predoziranja nije službeno registriran.
 • Širok raspon izloženosti.
 • Raspoloživost. Azini se mogu naći u gotovo svakoj veterinarskoj trgovini ili klinici.

Značajke terapijskog tečaja

Čistokrvne mačke posebno pate od crva

Od minusa može se primijetiti samo nemogućnost lijeka.

dodatne informacije! Ako je potrebno, liječenje okruglih glista treba pribjeći upotrebi analoga lijeka, informacije o tome koje u sljedećem odlomku.

Tablica: Analozi lijeka

Ime lijekaIndikacije za upotrebuCijena
PraselInfekcija okruglim crvima ili vrpcama/u preventivne svrhe70 rubalja
PrazicidInfekcija okruglim crvima ili vrpcama/u preventivne svrhe110 rubalja
MilbemaxNematodoze, cestodoza500 rubalja
Kanikvantel +Infekcija ravnim crvima1500 rubalja


Prije upotrebe bilo kojeg od ovih analoga, potrebno je obavezno savjetovanje s veterinarom.

Mjere opreza

Pakiranje je zbunjeno

Zaključno, vrijedno je napomenuti da je danas Azins jedan od najpopularnijih lijekova za mačke u borbi protiv Helminths. Svoju popularnost stekao je zbog učinkovitosti i sigurnosti.

Članci o toj temi
LiveInternet