Crno -bijela mačka s bijelom dojkom i šapama: pasmine

Kombinacija bijelih i crnih boja u boji mačaka čini se njihovim izgledom prilično neobičnim. Najčešće imaju crnu nijansu, a bijela je prikazana u obliku malih mjesta na vuni. Vrijedno je napomenuti da crno -bijela mačka nije neka vrsta zasebne pasmine. Ova se boja događa kod predstavnika različitih pasmina.

Značajke bojanja

Kombinacija crne s bijelom bojom u mačkama ima niz značajki. Među njima se može razlikovati sljedeće:

  • Jedinstvenost. Ova se boja može nazvati jedinstvenom, jer je nemoguće upoznati dvije identične crno -bijele mačke. Multi -okolosna mjesta uvijek će imati različito mjesto.
  • Razmak na šapama. Kod mačaka, čija je vuna oslikana svijetlim i tamnim tonovima na šapama može imati dva tona. Jedan dio njih oslikan je tamnim bojama, a drugi ružičasti.
  • Neobična boja očiju. Većina mačaka s crno -bijelom vunom ima neobične oči obojene zelenom. Ponekad postoje životinje u kojima je svako oko obojeno različitim bojama.

Značajke bojanja

Mačka s crno -bijelom vunom

dodatne informacije! Najčešće postoje mačke s asimetričnim bojama od dva tona. Pasmine sa simetričnim bojama prilično su rijetke i skupe.

Tri vrste boja

Postoje tri vrste crno -bijelih boja, koje se najčešće nalaze kod kućnih ljubimaca:

  • Kombi. Kod takvih životinja većina podloga obojana je bijelom bojom. Tamna kosa prevladava u repu, iza ušiju, a ponekad iznad očiju. Također, spotove s crnim karatama mogu se vidjeti na stranama ili na šapama. Mačke s ovom bojom izgledaju vrlo lijepo i zato često sudjeluju na izložbama.
  • Bikolo. Karakteristična značajka takve vune je prevladavanje tamne boje. Ova vrsta boje može uključivati ​​crne mačke s bijelim grudima. Ponekad se područja sa laganom kosom nalaze na bradi ili šapama. Lagane mrlje mogu se razlikovati i razlikovati se u njihovim veličinama.
  • Harlekin. Ova vrsta boje nalikuje bikoloru, jer u njoj prevladava i lagana nijansa. Tamne mrlje nasumično su smještene po cijelom tijelu mačaka. Mjesti se mogu razlikovati jedna od drugog u obliku. Ponekad nalikuju određenim simbolima ili figurama.

Tri vrste boja

Bicolor je najčešća boja dvobojnih kućnih ljubimaca

Popularne pasmine

Postoji ogroman broj različitih pasmina mačaka s neobičnom dva -tonom bojom. Međutim, samo ih je osam popularno među ljubiteljima kućnih ljubimaca.

Kornish-rexo

Ovi kućni ljubimci s neobičnim imenom razlikuju se od ostalih pasmina s kratkom vunom, izduženim šapama i dugim prtljažnikom. Oni također imaju jedinstvenu boju koja se zove tuxedo. Bastles s šapama obojene su bijelom bojom. Ostatak tijela prekriven je tamnom kosom.

dodatne informacije! Kornish-Rivers ima svijetle i neobične oči. Mogu se obojiti maslinama, žutim i zelenim bojama.

Popularne pasmine

Kornish-River s neobičnom crno-bijelom bojom

Bobtail

Predstavnici ove pasmine mačke imaju sve tri vrste vunene boje. Karakteristična značajka ovih mačaka je svijetlo područje koje se nalazi ispod njuške. Izvana, ova svjetlosna točka nalikuje obrnutom slovu "V". Između ostalih karakterističnih karakteristika bobtails -a, malih šapa, kratki rep i duge antene mogu se razlikovati.

Maine Coon

Ova pasmina je vrlo popularna među ljubavnicima za početak mačaka. Najčešće su Maine Coons oslikani tamnim tonovima. Međutim, ponekad se nalaze životinje s dva tona boje. Većina tijela ove pahuljaste mačke prekrivena je tamnom kosom. Na šapama i grudima mogu se vidjeti manji isprepleteni razjašnjeni vune.

Kombi

Odlučili su imenovati ove mačke u čast jedne od vrsta bojanja, jer je njihova vuna gotovo sva svijetla. Tamne mrlje nalaze se na glavi i na repu. Rjeđe, crna vuna raste na nogama.

Sibirski

Sibirske mačke teško je zbuniti s drugim pasminama, jer je njihovo tijelo vidljivo neobičan uzorak koji se sastoji od nekoliko mjesta. Imaju vrlo jasne obrise i neobičan oblik.

Učinak bojenja na lik

Dvije kolove mačke sibirske pasmine

dodatne informacije! Oči sibirskih mačaka imaju jarko obojeni žućkast iris s zelenkastom nijansom.

Maštovit

Boja mačaka Masquerade Neve razlikuje se od boje drugih pasmina. Njihova mjesta nemaju jasne granice i stoga nijanse imaju gladak prijelaz. Boja predstavnika pasmine maskarade je asimetrična. Međutim, ponekad možete pronaći životinje sa simetričnom bojom.

Mancheka

Ovo je crna mačka s bijelom dojkom, koja se razlikuje od ostalih predstavnika mačaka s izduženim tijelom i malim šapama. Izvana, takve mačke izgledaju vrlo slatko i neobično. Vrlo su mirni i idealni za održavanje kod kuće.

Ragamaffin

To su velike crno bijele mačke s velikim izduženim tijelom. Imaju dugu vunu i veliki rep. Tijelo je gotovo potpuno obojeno svijetlom bojom, povremeno se nalaze tamne mrlje.

Zanimljivosti

Dvobojni ragamaffin s tamno sivom bojom

Učinak bojenja na lik

Priroda mačaka, obojene crno -bijelim, ima sljedeće značajke:

  • Održivost. Čak i u stresnim situacijama, oni se ponašaju mirno i ne pokazuju agresiju.
  • Senzualnost. Domaći kućni ljubimci s dvodnevnom vunom vrlo su senzualni i uvijek razumiju kada podržati vlasnika i ostati s njim.
  • Poslušnost. Takve su životinje vrlo poslušne i brze, lako uspostaviti kontakt.

dodatne informacije! Mačke prvenstveno ne misle o sebi, već o svom gospodaru. Za njih, zadovoljavanje vlastitih potreba nije na prvom mjestu.

Zanimljivosti

Postoji nekoliko zanimljivih činjenica o crnim mačićima s bijelim šapama i mrljama na tijelu. Na primjer, dva točna boja mačaka dugo se smatrala brakom, a tek krajem 1969. godine bilo je dopušteno sudjelovati na izložbama.

Te su životinje neovisne i neovisne, pa su u stanju preživjeti bez vanjske pomoći. Otporne su na stresne situacije i nikada ne počinju biti prvi koji pokazuju agresiju. Te životinje vole ljude i mirno se slažu s njima pod istim krovom.

Crno-bijele mačke su neobično lijepe kućne ljubimce koji imaju atraktivno dvobojno bojanje. Ljudi koji žele napraviti takve kućne ljubimce trebali bi se unaprijed upoznati sa svojim glavnim obilježjima i uzgajanjima.

Članci o toj temi
LiveInternet