Pasmina pasa labradudl (mješavina pudlice i labradora)

Labradudl danas pripada dizajnerskim pasminama pasa, koje službeno nisu registrirane nigdje. Uzgajani su kao rezultat prelaska velike pudlice i labrador. Ova pasmina iznenađujuće je uključivala najbolje kvalitete svojih predaka, što vrlo cijeni vlasnici kućnih ljubimaca. Australski labrador obdario je pasminu ljubavlju prema čovjeku i bezgraničnom ljubaznosti, a pudlica - posebna hipoalergena kosa.

Povijest podrijetla pasmine

Pasmina pasa labradudl je mješavina pudlice i labradora. Prvi put je križ između životinja rođen 1989. godine. u Australiji. Eksperiment je proveden kako bi se stvorio idealan vodič psa, koji svojim vlasnicima neće uzrokovati alergijske reakcije.

Povijest podrijetla pasmine

Vanjski znakovi labradudl

Poznati priručnik za pse i specijalist u. Conron je prešao svoje kućne ljubimce pudlicom, kao rezultat kojeg je Labradudli rodio u svjetlu nakon 9 tjedana.

Bilješka! Glavni zadatak uzgoja ove pasmine je pribaviti pse vodiče s intelektom labradora i hipoalergene vune poput pudlice.

Danas je pasmina vrlo cijenjena u Australiji i SAD -u, oni se koriste kao spasioci.

Značajke i opis

Labrador i pudlica - uzgajani preci

Značajke i opis

Govorimo o dobrom i nevjerojatno pametnom psu, koji ima sljedeće karakteristične značajke:

 • Ostala imena pasmine: Labradoodle, Labradudl i Australian Labradudl;
 • Prosječni troškovi psa iznosi oko 650 dolara.;
 • Ova pasmina može biti tri vrste - standardna, srednja i minijaturna. Visina na Withersu može se fluktuirati u rasponu od 35-65 cm, ovisno o vrsti;
 • Glavna poteškoća u brizi za psa je potreba da se povremeno reže;
 • Minijaturna težina tipa nije veća od 15 kg, a standard - do 42 kg;
 • Prosječni životni vijek je 13-15 godina;
 • Boja je crno -bijela, razne nijanse crvene i čokolade.

Kako razlikovati kobberdog od labradudl

Labradudl minijaturna, srednja i obična veličina

Bilješka! Postoji nekoliko vrsta pasmine: Labrador-Poodle 50/50 i Labrador-Poodle 25/75. U prvom slučaju teško je razlikovati kućnog ljubimca od labradora, jedinu razliku između vune. U drugom slučaju, izgled je više poput pudlica.

Kako razlikovati kobberdog od labradudl

Od 2012. Australski Labradudl počeo se zvati australski kobberdog kako bi isključio bilo kakvu zbrku. Međutim, ovo je potpuno drugačija pasmina, njihove razlike su u duljini i gustoći vune.

Kobberdogs imaju blago valovite ili ravne, debele i duge. Labradudli je, naprotiv, kovrčav, ali nije toliko gust i dugačak.

Priroda i svrha labradudija

Zahvaljujući gustoj i gustoj vuni, kućni ljubimac osjeća se ugodno čak i pod nepovoljnim vremenskim uvjetima, što ga je učinilo neophodnim pomoćnikom za spasioce. Zahvaljujući oštrom njuškom, ova pasmina pomaže u potrazi za opasnim tvarima i drogama. Oni se često koriste i u kanisterpiji, jer je lako igrati sport s njima.

Pitanje hipoalergenosti

Kao što je spomenuto ranije, vuna labradudolija je hipoalergena, ali postoje ljudi koji su uzrok razvoja alergijske reakcije jesu pseće perut ili slina. U ovom će slučaju čak i ćelavi pas izazvati alergiju.

Važno! Ako kupite uobičajeni mestizo pudlice i labradora, nije činjenica da će kućni ljubimac biti svojstveni kvaliteti labradudl.

Labradudl obuka i obrazovanje

Zahvaljujući svojim pametnim precima, pasmina ima visoku inteligenciju i na razigrani način i lako je lako trenirati. Preporučuje se započeti nastavu čim se kućni ljubimac pojavio u kući.

Bilješka! Ako nije moguće sami trenirati štene, tada morate kontaktirati rukovoditelje psa.

Petamska briga

Briga za čistokrvnog kućnog ljubimca je jednostavna. Glavne odgovornosti vlasnika su redovito češljati psa i periodično odsjeći zaplete, posebno u očima, nosu i ustima, kao i anus i genitalije. Možete okupati kućnog ljubimca samo u ekstremnim slučajevima.

Svaki tjedan trebate pregledati stanje ušiju. Višak sumpora uklanja se posebnim losionom i štapom za uši.

Problemi s prehranom

Ne postoje posebni zahtjevi za prehranu. Kao i svi psi, potrebna im je uravnotežena i puna prehrana, koja je razvijena prema standardima. Omogućeno je hraniti gotove industrijske skladbe iznad premium klase.

Bilješka! Iako rijetko, ali labraduds može razviti alergije na hranu i netoleranciju na određene proizvode.

Priroda i svrha labradudija

Gotova vrhunska industrijska hrana za pse

Kako odabrati štene

Štenad labradudl koštaju oko 600-2000 dolara.* Tijekom kupnje, trebali biste obratiti pažnju na doba djeteta. Što je manje, to će mu biti lakše prilagoditi mu se u novom okruženju.

Sav pas također bi trebao imati sve dokumente: dozvolu za pletenje, cijepljenje, registracija u Europskoj australijskoj udruzi Labradudsi.

Važno! Kada odaberete kućnog ljubimca, trebali biste analizirati razinu njegove znatiželje, razigranost, a također pitati o prisutnosti tih kvaliteta u roditelja.

Pasmina je uobičajena, ali ne i na teritoriju post -soviotskih prostora. Bolje je da Rusi kupuju štene u jedinom moskovskom vrtiću "Lijepi dudles" ili u inozemstvu.

Pitanje hipoalergenosti

Puppy labradudl

Najbolji nadimci za labraduds

Preporučuje se suzdržati se od složeno izraženih i dugih imena, inače će se kućnog ljubimca teško sjetiti.

Možete nazvati ovako: lake, naklonost, nositi, Linda, Hermiona, Gina.

Možete nazvati mužjaka ovo: Rich, Ricky, Rocks, Edwis, Jack, Wind, Kudryash. Dijete.

Prednosti i nedostaci pasmine

Labradudl je jedinstven pas koji ima veliki broj prevladavajućih značajki. Glavni od njih:

 • jednostavnost skrbi;
 • dobro zdravlje;
 • Oštri um, pas je lako obučen;
 • minimalna vjerojatnost razvoja alergijskih reakcija;
 • nedostatak agresije;
 • Ljubav za igre na otvorenom.

Što se tiče nedostataka, razlikuje se tendencija hiperaktivnosti, potreba za frizurom. Takav pas ne štiti i nije prikladan za starije ljude.

Labradudli su nevjerojatna stvorenja koja mogu postati stvarno predani prijatelji i članovi obitelji. Glavna stvar je kupiti čistokrvnog predstavnika pasmine.

*Cijene u članku naznačene su za siječanj 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet