Škare za rezanje pasa: filtriranje i zakrivljene mogućnosti

Briga za mnoge duge pasmine pasa uključuju obveznu frizuru. Da biste ispravno izvršili postupak, morate imati posebne alate. Prije nego što odaberete uređaje za njegovanje, trebali biste proučiti značajke i pravila izbora škara.

Vrste škare za frizure pasa

Škare za rezanje pasa obvezni su alat koji se koristi tijekom obrade vune. Uz njihovu pomoć, možete kvalitativno izvesti frizuru na bilo kojoj vrsti vune i duljine bez nanošenja štete kućnom ljubimcu.

Vrste škare za frizure pasa

Postavljeno za profesionalnu frizuru

Šifra kućnih ljubimaca sastoji se ne samo u rezanju vune na tijelu, već i uklanjanju obrastale kose na ušima, šapama, ispod repa. Neke pasmine zahtijevaju rezanje kose na glavi ili između šapa šapa. S obzirom na ove značajke, vlasnici bi trebali imati set za mladost, koji će vam omogućiti kontrolu rasta vune i stavljanje psa na vrijeme na vrijeme.

Alati su podijeljeni u nekoliko skupina, ovisno o svrsi. Obični su, zakrivljeni i filigran, s vijkom za podešavanje. Vlasnici bi trebali znati značajke svake građevine, pogotovo ako se frizura izvodi kod kuće.

Obični modeli

Obične pseće škare su klasični dizajn. Duljina lopatica može varirati, pa biste trebali odabrati na temelju veličine kućnog ljubimca i vrste rada. Takvi se dodaci koriste za rezanje duge vune. Prstenovi profesionalnih škara mogu se smjestiti na istoj razini ili na različitim. Bolje je odabrati drugu opciju, jer smanjuje opterećenje na prstima.

Kako odabrati prave škare za frizure psa

Prisutnost zaobljenih krajeva pomoći će dogovoru njuške ili ušiju

Bilješka! Neke škare imaju mali zarez koji olakšava rad s dugom kosom.

Vrlo prikladna opcija za uređaj - s vijkom za podešavanje. Na takvim alatima možete zategnuti vijak, čime kontrolirate postupak šišanja i tijek platna. Izvrsno rješenje za vlasnike pasa s različitim duljinama i vrstom vune. Rad s takvim uređajem, glavna stvar je da ne povlači vijak. Inače će lopatice ovući vunu i izazvati nelagodu psu.

Zakrivljen

Ova je opcija slična običnim škarama. Jedina je razlika u malom zavoju na krajevima. Takav je alat prikladan za rad s licem, repom i ušima.

Filtriranje

Grumers vrlo često koriste takve škare u radu. Odlikuje ih poseban dizajn koji vam omogućuje rad s bilo kojom vrstom vune i stvaranje dobre frizure. Postoji mnogo vrsta alata za filtriranje. Svaki od njih ima svoj broj zuba koji su odgovorni za krišku vunene poklopce. Uz njihovu pomoć, možete stvoriti glatke prijelaze, kaput za pse i dati volumen. Duljina takvog alata obično ne prelazi 15 cm.

Bilješka! Za gustu vunu, bolje je odabrati uređaj s rijetkim zubima, a naprotiv, naprotiv, s čestim.

Pravila rada i njege

Za rezanje mekih koraka prikladno je za filtriranje škare

Psi za njegovu pse izrađeni su od izdržljivog čelika, tako da alat dugo služi i karakterizira ga visokim kvalitetima.

Kako odabrati prave škare za frizure psa

Ogroman asortiman uređaja za rezanje pasa predstavljen je na tržištu. Da biste odabrali jeftinu, ali dobru opciju, morate obratiti pažnju na karakteristike alata i njegove svrhe.

Stručnjaci preporučuju slijedeći takve kriterije:

  1. Prikladan rad. Škare bi trebale dobro sjediti u ruci, ne trljati i ne uzrokovati nelagodu. Ne biste trebali birati teške uređaje, jer će se četkica brzo umoriti u procesu. Ako je moguće, škare je bolje pokušati prije kupnje.
  2. Kvaliteta. Kada odaberete alat, morate obratiti pažnju na njegovu tvrdoću. Idealna vrijednost od 47 do 63 hrc. Ako indikator premašuje ovaj broj, tada je uređaj krhki i ne traje dugo vremena.
  3. Rad noževa. Potrebno je provjeriti kako se oštrice zatvaraju i otvaraju. Ne bi se trebali miješati u njih. Rad treba obaviti brzo i lako. Ne bi trebalo biti praznina ili neuspjeha kad se bliži. Škare visoke kvalitete su čvrsto povezane do kraja.
  4. Duljina lopatica. Za urednu frizuru malih pasa i temeljito proučavanje dijelova, bolje je odabrati škare s kratkim noževima.

Kategorija cijena škara promijenit će se ovisno o kvaliteti proizvoda. Da biste koristili kuću, ne trebate birati preskupe opcije. Bolje je odabrati proračunski model dobro poznate marke, koji će kombinirati cijenu i kvalitetu.

Važno! Da biste odabrali dobar alat, morate obratiti pažnju na kvalitetu čelika. Što je to bolje, to rjeđe morate izoštriti škare.

Kupuju se škare za prepirke za frizure pasa, ako se vuna mora formirati i volumen. U drugim su slučajevima prikladni klasični modeli.

Pravila rada i njege

Kad se škare ne koriste, treba ih pohraniti u takvim uvjetima:

  • Alat se ostavlja na suhoj ravnoj površini sa zatvorenim platnama;
  • Ako je moguće, mjesto za pohranu trebali biste pokriti mekom krpom ili papirom;
  • Nakon završetka uporabe, krajevi noževa obriše se tkaninom navlaženom u posebnom ulju, dok nije potrebno utjecati na radni dio;
  • Ne koristite škare za frizure u svakodnevnom životu, na primjer, rezani papir;
  • Najbolje je pohraniti alat u zasebnom slučaju.

Dok radite s psom, treba imati na umu da ne možete rezati prljavu vunu. U ovom će se slučaju čestice blata zalijepiti na lopatice, ogrebati ih i promovirati dosadnost. Isto se pravilo odnosi na moknu vunu.

Škare za rezanje pasa: filtriranje i zakrivljene mogućnosti

Ako je alat potrebno oštrenje, bolje je dati ga profesionalcima, kako ne bi slučajno oštetio proizvod

Bilješka! Tijekom rada potrebno je zaštititi uređaj od pada i mehaničkih oštećenja. U suprotnom, pričvršćivači mogu propasti.

Usklađenost s gore navedenim pravilima pomoći će proširiti život škara, a također će napraviti svjetlo za šišanje i brzo.

Pseća vuna jedna je od glavnih značajki na koje se obraća pažnja kada gledate životinju. U njegovom izgledu možete odrediti stanje zdravlja, kao i "gospodara" ove životinje ili ulice. Stanje vune igra veliku ulogu za one koji se bave uzgojem pasa. Osim estetske potrebe, ispravna frizura daje prednost na izložbama, potvrđuje rodoslovstvo i povećava šanse za odabir partnera prilikom pletenja.

Članci o toj temi
LiveInternet