Kako pronaći hrčka u stanu ako je pobjegao iz kaveza

Hrčci - mala, simpatična, pahuljasta stvorenja koja zahtijevaju minimalnu njegu i izvrsna su opcija za poticanje djeteta u smislu odgovornosti. Međutim, ova divna stvorenja nemaju baš ugodnu naviku - vole pobjeći. Ovaj će članak razmotriti pitanje: Kako pronaći hrčka u stanu ako je pobjegao iz kaveza.

Kako pronaći pobjegli hrčak

Što prije otkriva bijeg, veća je vjerojatnost da se životinja može brzo pronaći. Prije svega, nakon što je gubitak primijećen, morate izolirati sobu što je više moguće i izbaciti pse i mačke iz nje. Potonje naravno može pomoći u pretraživanju, ali s većom vjerojatnicom, hrčka će shvatiti kao rani doručak.

Kako pronaći pobjegli hrčak

Hrčak je pobjegao iz kaveza

Važno! Ako kuća ima otrov od mrava, žohara, miševa i tako dalje, mora se ukloniti. Ne zaboravite kako su radoznali hrčci radoznali.

Prije svega, morate pokušati samo nazvati kućnog ljubimca po imenu. Pametne male životinje sjećaju se njihovog nadimak i čak reagiraju na njega. Pored toga, u glavama životinje (s pravilnim obrazovanjem) vlasnik je povezan s toplinom, hranom i tako dalje. Uvijek postoji šansa da dijete izađe samostalno.

Potražite hrčce zvukom i šuškanjem

Najjednostavnija stvar ako se hrčak izgubi u stanu je slušati. U slučajevima kada životinja neće izlaziti sama, preporučuje se da je potražite za uho. Lako je potpuno izolirati sobu u kojoj je bio kavez i stajati u maksimalnoj tišini.

Male životinje u takvim situacijama rijetko se pokušavaju popeti negdje gore. U osnovi, traže osamljena mjesta. To može biti torba, noćni ormarić i tako dalje. Ako kućni ljubimac ne spava, na ovaj ili onaj način stvara šuštajuće zvukove.

Kako ga brzo pronaći ako sam samo pobjegao

Ako se bijeg dogodio doslovno "pred našim očima", potrebno je odmah reagirati. Što duže pooštri situaciju, to će ga teže namamiti iz malog bjegunca. Hrčak može pronaći toplo, ugodno mjesto i tamo samo zaspati. Može se vidjeti ispod baterije ili u blizini računala.

Potražite hrčce zvukom i šuškanjem

Potražite mjesto gdje se hrčak sakrio

Vuče hrčaka s hranom

Druga opcija, kako uhvatiti hrčka u kući jest privući ga hranom. Međutim, ako samo držite ukusan u ruci, ništa neće uspjeti. Ovdje trebate biti lukaviji. Ako je točno poznato gdje se dijete sakrilo, najbolje je napustiti kavez pored svog "utočišta", nakon što je ranije napunio zdjelu hranom i otvorio vrata.

Hrčci ne mogu dugo bez hrane i vode. Maksimalno ima dovoljno 2-3 dana. Naravno, životinja jednostavno neće moći čekati i trčati u kuću da jedu.

Druga opcija s hranom pomoći će u identificiranju smještaja životinje. Ako situacija dopušta, možete ostaviti malu opskrbu hrane usred sobe, jer je prethodno sve poškronulo brašnom. Nakon toga, tragovi će pomoći u razumijevanju na koji je način životinja pobjegla.

Korištenje zamki

Dugo sjedenje u zasjedu često je vrlo problematično. Ako brzo pronađete i uhvatite glodavca, to se ne uspije na bilo koji način, potrebno je pribjeći lupanju. Spremne zamke prodaju u trgovinama za kućne ljubimce, ali možete ih sami napraviti.

Kao zamka, možete koristiti redovnu (ne baš veliku) kantu. Na vrhu je prekriven običnim listom papira, na nju se nalazi hrana. Uz to, morat ćete izgraditi neku vrstu ljestve na kojima će se životinja moći popeti. Zakoravajući list, životinja će jednostavno pasti i neće moći izaći.

Savjet! Najbolje je položiti ručnik na dno kante kako dijete ne boli.

U ovom slučaju, ne biste trebali skulptura kompleksa i glomaznih konstrukcija koje vjerojatnije plašiti životinju. Pored toga, ne preporučuje se upotreba sustava s mehanizmom zalutanja. Ako zamka djeluje pogrešno, kućni ljubimac može puno patiti.

Vuče hrčaka s hranom

Stvaranje zamke

Na kojima su mjesta hrčci vole sakriti

Da ne biste dugo razmišljali kako pronaći hrčka u stanu, morate biti promatrani. Znajući za mjesta na kojima djeca vole skrivati, možete lako pronaći bjegunaca. Problem je u tome što se lepršava životinja vrlo često penje ispod ormara, pa ako se bijeg dogodi u kuhinji, situacija je vrlo komplicirana. Bit će problematično uhvatiti ga iza brojnih ormara, ostaje samo namamiti.

Neki su vlasnici uspjeli pronaći svoje pobjeđene favorite u kutijama, upletenom tepihu ili linoleumu, pa čak i u sustavu računalnog sustava. Sva su ta mjesta ujedinjena činjenicom da su topla i zanimljiva za malu životinju. U skladu s tim, ako je točna lokacija nepoznata, možete započeti potragu za nekakvom takvom.

Kako spriječiti hrčce

Vrijedno je reći da hrčci vole bježati. Sve je u njihovoj prirodnoj radoznalosti i neuništivoj energiji. Situacija s pucanjem također je komplicirana činjenicom da o tome možete saznati dovoljno kasno. A ako u stanu postoje i druge životinje, za hrčak može loše završiti.

Najpouzdaniji način da se spriječi bijeg je spriječiti i ispraviti obrazovanje. U ovom slučaju možete čak i pustiti kućnog ljubimca i on će se vratiti. Ova opcija ima mjesto za biti, ali neće se svaki vlasnik nositi s zadatkom.

Druga je mogućnost zaštititi kavez što je više moguće i učiniti ga pouzdanim. Vrijedno je zapamtiti da životinja može pobjeći ne samo kroz vrata Ajara, već i kroz široke bočne pukotine. Ako dizajn izgleda nepouzdano, mora se ojačati. Najbolje je povući uglove nečim.

Na kojima su mjesta hrčci vole sakriti

Ne zaboravite zatvoriti vrata

Važno! Odabir materijala za zatezanje, vrijedno je zapamtiti da hrčci vole ugristi. Jednostavan konopac, izolet, pa čak i vrpca, životinja lako stoji i opet će se osloboditi.

Također, u pitanju sprječavanja izdanka, vrijedno je paziti da mu je kuću hrčka ugodna. Kućni ljubimac mora imati hranu i vodu, vaše omiljene Angums i piljevine, od kojih bi se koštao "gnijezda". Ako je kućni ljubimac udoban i dobar, šanse za bijeg značajno će se smanjiti.

Kao što možete razumjeti, hvatanje hrčka nije tako teško. Glavna stvar koju treba brzo djelovati, zadržavajući mirno. Ne zaboravite da je hrčak mala i krhka životinja, tako da se mehanizmi zaluta ne bi trebali koristiti. Pored toga, morate biti uredni s preuređenjem namještaja.

Članci o toj temi
LiveInternet