Zašto se mačka izlije nakon suhe hrane

Ljubav prema kućnom ljubimcu izražava se ne samo u redovnoj "igri, hrani, hodaju". To je, prije svega, briga za njegovo zdravlje i dobro -bivši. Događa se da mačka prestaje jesti suhu hranu, ona se suzala u ne -prijenosenu hranu. U čemu je problem?

Razlike povraćanja od regurgitacije

Povratak je opasno. Uklonjene mase nalikuju pire krumpiru i smrdi od kiselog. Kada stisnete, komadi hrane su manje ili više netaknuti, prekriveni sluzi iz jednjaka i mirišu na hranu.

Razlike povraćanja od regurgitacije

Suha hrana

Važno! Ponekad je povraćanje prirodan proces, od kada je lizana, životinja jede vlastitu vunu, koja nakon toga i kikoće.

Koji mogu biti uzroci povraćanja

Sljedeći su razlozi mogući ako mačka suzao od neprobavljene hrane.

Užurbano kad jedete

Zbog navike mačke, oni mogu užurbano jesti, ali istovremeno nije dovoljno piti. Nedostatak tekućine u tijelu dovodi do povraćanja. U ovom se slučaju hrani dodaje malo vode. Ali ne čekajte da se granule nabreknu, jer takva poslastica možda čak i ne dolazi po ukusu mačke.

Bilješka! Voda razrijeđena voda u želucu snažno će nabubriti. Stoga se standardni dijelovi moraju malo smanjiti.

Prejedanje

Poštuje mačka može izbaciti nakon hrane od suhe hrane? Mačke nemaju dizalicu za zaustavljanje koja će ih zaustaviti kad se puni želudac. Pojest će onoliko koliko leži u zdjeli. Kada prejedete, želudac kućnog ljubimca ne uspijeva se protezati ispod dolaznih količina hrane i riješiti se viška na jednostavan način.

Posebno se često ovaj fenomen promatra među vlasnicima nekoliko kućnih ljubimaca, između kojih postoji borba za hranu. Svi pokušavaju ugrabiti veći komad i više se ne brine o količini hrane.

Važno! Nakon povraćanja, mačka može ponovo tražiti hranu. U ovom je slučaju potrebno ograničiti obroke obroka. Važno je da kućni ljubimac žvače hranu, a ne proguta.

Dijeta s lošom kvalitetom

Ako je mačka sadržana u ekonomskoj klasi ili jeftinim feedovima, povraćanje je prilično predvidljivo. Da biste asimilirali hranu u tijelu zvijeri, trebalo bi postojati dovoljno puni protein. Ako je mačka bila zaglavljena s hranom, razlog može biti u nedostatku ovog određenog elementa. Vrlo je malo mesa u jeftinim hranicima, zamijenjeno je ugalom. Također, konzervansi i dodaci, koji su dio hrane, negativno utječu na želudac, izazivajući povraćanje.

Važno! Ne držite kućnog ljubimca na suhoj strogoj godini -treba mu prirodna hrana. Nastavci sa stola ne smatraju se prirodnim proizvodom, jer neki od njih mogu donijeti kućnog ljubimca još više štete.

Netolerancija na komponente

Zašto mačka gnoj nakon suhe hrane? Može imati alergiju ili netoleranciju za nahranu komponenti, pogotovo ako je jeftin. U mnogim takvim hranjenjima dodajte pšenicu ili kukuruz.

Također, uzrok povraćanja može biti promjena prehrane, tako da se tijelo navikne na nove proizvode.

Pod kojim simptomima trebate kontaktirati kliniku

Ako je mačka jednom bila rastrgana s hranom, prerano je podići paniku. Trebali biste obratiti pažnju na stanje kućnog ljubimca: da li oči blistaju, bilo da je hladni nos u kojem je raspoloženju sporo ili mobilno. Možda je sve u redu sa zdravljem, a povraćanje je uzrokovano prejedanjem.

Ako je mačka redovito rastrgana hranom, prati je loša bušotina i nečistoće krvi ili žuči u odbačenim masama, životinju treba pripisati liječniku. Posebno ako povraćanje ima žutu ili zelenu boju.

Ako to ne izađe u bliskoj budućnosti, trebali biste sami pružiti prvu pomoć. Sastoji se u ograničenoj konzumaciji vode i hrane: potonji se hrani u malim komadima svaka 2 sata. Proizvodi su prikladni samo lako probavljivi: kuhana piletina, sir ili dječja hrana.

Važno! Ne odgađajte putovanje u kliniku. Redovito povraćanje može biti signal za opasne bolesti.

Hitna pomoć liječnika potrebna je ako:

 • Povratak traje duže od jednog dana;
 • Pet odbija hranu i vodu;
 • U odbačenim masama postoje nečistoće sluzi ili krvi;
 • Bunar i pokretljivost mačke pogoršava se.

Koji mogu biti uzroci povraćanja

Prejedanje

Kakve bolesti mogu biti

Zašto mačka zadirkuje suhu hranu nakon jela? U stvari, povraćanje nakon jela može postati simptom sljedećih bolesti:

 • trovanje;
 • crijevna upala;
 • pankreatitis;
 • gastritis;
 • kolitis;
 • čir;
 • Prisutnost parazita, kao i curi nos, kašalj, kršenje stolice.

Bilješka! Povratak mačića posebno je opasno.

Što učiniti ako se mačka otjera nakon što jede netaknutu hranu

Mačka je jednom povraćala - ovo je slučaj koji vjerojatno neće predstavljati prijetnju. Ponavljane situacije zahtijevaju medicinsku intervenciju.

Češće hranite mačku, ali s manjom količinom hrane

Volumen mačjeg želuca je mali. Nego da ga preopterete ogromnim dijelovima 1-2 puta dnevno, bolje je hraniti 4-5 puta dnevno u malim dijelovima. Dakle, kućni ljubimac će pojesti, a ne prejesti.

Kako u ovom slučaju nahraniti mačku

Kako nahraniti mačku nakon povraćanja? Prijelaz na drugu suhu hranu neće uvijek donijeti rezultat, ili ga možda čak i pogoršati. Bolesni kućni ljubimac postupno se hrani prirodnim proizvodima: kuhana piletina, sir, dječja hrana.

Ali zvijer ne biste trebali odmah prenijeti na prirodne proizvode odmah nakon polu -kvalitetnih proizvoda loših kvaliteta, jer će oštra promjena prehrane negativno utjecati na već loše zdravlje kućnog ljubimca.

Pod kojim simptomima trebate kontaktirati kliniku

Liječnik

Preventivne mjere

Usklađenost s preventivnim mjerama izbjeći će problem ne -prijenosa hrane. Što učiniti?

 • Pet bi uvijek trebao imati pristup čistoj vodi, pogotovo ako je prehrana suha;
 • Ne štedite na zdravlju kućnog ljubimca, za njegov želudac potrebna je prehrana visoke kvalitete. Bolje je dati mu premium hranu;
 • Bolje je podijeliti hranjenje 4-5 puta u malim dijelovima, tako da mačka neće prejesti;
 • redovito slavi kućnog ljubimca, budući da crvi i paraziti također ometaju probavu;
 • Također je potrebno odabrati pravu hranu u skladu s pasminom, dobi i stanjem kućnog ljubimca;
 • Obavezno redovito posjetite veterinara i provodite preventivna cijepljenja.

Važno! Ne možete samostalno dati kućnog ljubimca bez preporuke liječnika i liječiti liječenje. Vlasnik može pogrešno utvrditi dijagnozu, a pokušaji spašavanja kućnog ljubimca samo će ubrzati njegovu smrt.

Kakve bolesti mogu biti

Prirodni proizvod

Ako se mačka izlije iz hrane, trebali biste se brzo liječiti. Kako odgoditi putovanje liječniku ili se nadati da će "proći", bolje je poduzeti mjere što je prije moguće kako bi kućni ljubimac dugo zadovoljio vlasnika svojom ljubavlju i zdravljem.

Članci o toj temi
LiveInternet