Zašto psi leže u trulu i izlučenju

Svaki dogrous, pa čak i neki ljudi znaju da psi vole zaviriti u trulu. Ako u ovom trenutku primijetite njihovo ponašanje, možete vidjeti radost u očima, osmijeh i opće uzbuđenje. Kad se proces završi, oni trče s ponosno bačenom glavom prema vlasniku i sa svim svojim izgledom pokazuju da je ovaj čin "uljepšao svoj dan". Životinju mogu privući ostaci propadajućih riba, drugih pasa, mačaka, ptica i izmeta. Uzroci ovog fenomena nisu u potpunosti proučavani, dakle, razne teorije koje opisuju istinsku suštinu su iznesene. U ovom će se materijalu razmotriti zašto psi leže u tuhlyatinu i što učiniti ako je pas bio odložen na jesen, nego obeshrabriti miris koji dolazi iz njega.

Zašto psi leže u rotiranju: uzroci, pretpostavke, činjenice

Mnogo je pretpostavki i hipoteza koje opisuju istinu, kako njihovi autori misle, razloge takvog ružnog ponašanja čak i najobrazovaniji psi.

Zašto psi leže u rotiranju: uzroci, pretpostavke, činjenice

Pasti na lažnu stolicu za pse - u redu

Ispod je popis hipoteza, prema kojima, kao što neki misle, psi i sudjeluju u takvoj nepristojnosti:

 • Drevni instinkt. Po prirodi i prirodi psi su grabežljivci. Takav bi instinkt mogao ići pripitomljenim četveronožnim prijateljima iz svojih drevnih predaka - vukova. Da bi se približili plijenu i sakrili svoj miris, vukovi su bili obloženi kaustičnim i smrdljivim ostacima dugih ubijenih životinja;
 • psihološko stanje. Neke životinje pribjegavaju korištenju smrada kako bi naglasile svoju osobnost. Analogija se također može izvući s ljudima koji koriste razne duhove i dezodoranse. Za psa je dobra opcija za miris Carrion;
 • stres. Neke životinje na ovaj način pokušavaju se spasiti od neugodnih situacija koje su im se dogodile kod kuće ili na ulici. Lažu u padu kad se kućni ljubimci upoznaju s novim psima i žele to izbjeći. Često se to događa prije ubrizgavanja ili odlaska veterinaru;
 • želja da se riješite neugodnog mirisa. Neki sugeriraju da je odvijanje povezano s njihovom čistoćom, kažu, pas pada u jesen i neće tako mirisati. Bilo koji iskusni uzgajivač pasa odbit će takav koncept odjednom. Činjenica je da životinje stalno označavaju teritorij kojim se često kreću ili žive, svojim urinom. Ova tekućina miriše daleko od cvijeća. Iz ovoga možemo zaključiti da za četvero leganih prijatelja osobe, prisutnost stvari ima oštar i gadan miris koji bi bio neugodan, ne tako kritičan;

Ako je pas deponiran na jesen, nego obeshrabriti miris

Teorije po kojima psi vole Carrion su veliki broj

 • Snažan svrbež. Ako životinje provode puno vremena na ulici i komuniciraju s mongrelima, od njih lako mogu uhvatiti buhe i druge parazite krvi, koji ne dopuštaju normalno živjeti normalno. Zbog toga započinje jak svrbež, a pas se instinktivno počinje trljati o smrad;
 • Prerušavanje vašeg mirisa. Druga verzija prema kojoj su psi razmazani izmetom i rotening za maskiranje vlastitog mirisa kože. Ako pogledate divlje životinje, oni često nose boju koja je u boji prikladna za područje. To pomaže da se ušuljate što je moguće bliže i uhvatite ga. Verzija je djelomično odbijena, jer životinje imaju dobar vid, a stranac neće pomoći promjeni mirisa. Pored toga, na vremenu, temperaturu okoliša i smjer vjetra utječu psi psa;
 • topio. Vrlo često psi žele odbaciti mrtvu vunu sa svoje kože. Prljavština, trava i izmet ili rottening na njemu dolaze u pomoć. Apsolutno ista slika događa se u tim slučajevima kada je životinja pokupila buhe.

Bilješka! Skloniji grickanju u jesen pasa precizno lova ili borbene pasmine. To je zbog njihovog treninga, korijena i čestih staništa.

Ako je pas deponiran na jesen, nego obeshrabriti miris

Ako je vlasnik zasjenio svog ljubimca, onda ga morate radije oprati. To se radi ne samo da bi se riješili neugodnog mirisa, već i za sprečavanje infekcije bolestima. Po dolasku kući, psa treba u potpunosti oprati posebnim šamponom i obrisati ručnikom suhim. Ne zanemarite ovu mjeru, jer sve može prije ili kasnije utjecati na zdravlje životinje.

Važno! Neki su psi obloženi vlastitim izmetom, urinom i trulim, kako bi otjerali parazite poput krpelja, pauka ili buva.

Kako se riješiti loše navike

Morate se baviti životinjom za kupanje nakon što se ulete u truleži

Kako se riješiti loše navike

Nemoguće je u potpunosti riješiti toga, jer je sve svojstveno instinktima životinje. Ranije su vukovi, iz kojih su došli psi, razmazani u Tukhlyatin kako bi povećali šanse da napadnu svoj plijen. Ovo je bilo potrebno za opstanak i dobru prehranu. Sve je to prošlo na kućne ljubimce.

Unatoč tome, možete spriječiti takve slučajeve, biti pažljivi prema svom ljubimcu. Razlozi često leže u postojećim buvama ili drugim parazitima. Ponekad pas dugo nije okupan ili to rade s lošim kvalitetom. U svakom slučaju, trebate:

 • Promijenite kozmetiku za njegu;
 • Provjerite ravnotežu hrane;
 • Pratite stanje pseće vune.

Mjere opreza

Izmet privlači pse zbog drevnih instinkta

Mjere opreza

Da biste spriječili da se pokvari na trulim, pridržavate se nekih pravila:

 • Pas bi uvijek trebao biti na kratkom povodcu. Neće moći ići tamo gdje želi i raditi ono što želi;
 • Nije preporučljivo hodati blizu smeća, odlagališta i u drugim područjima s visokim sadržajem rotiranja na zemlji;
 • Vrijedno je redovito obrađivati ​​kosu kućnog ljubimca od buha i krpelja.

Bilješka! Ako se divlji psi puštaju u rezervu, tada redovito počinju ispasti na jesen i izlučivati. Čudno, ali radnici to ne identificiraju sa zaštitnom reakcijom ili početkom lova.

Mišljenje zoopsihologa

Nedavno su izražena mišljenja zoopsihologa o takvom ponašanju kućnih ljubimaca. Predložili su da psi koriste Carrion i izmet kako bi naglasili svoju individualnu prirodu. U usporedbi s ljudima, ovo je puno bolje objašnjeno. Svatko ima omiljene arome, ali mirisi koje kućni ljubimci više ne podudaraju s ovisnostima ljudi. Dok vlasnici koriste parfem da se istaknu, pa se psi razmazuju u rotiranju kako bi posjedovali svoj jedinstveni miris.

Mišljenje zoopsihologa

Čak i miris svježe ribe može privući kućnog ljubimca

Dakle, demontirano je zašto je pas ležao u izlučivanju, gnoju krave, trule i svježe ribe i pao. Gotovo je nemoguće odbiti životinju od takvih navika, ali možete ograničiti njegove postupke i nadzirati psa.

Članci o toj temi
LiveInternet