Hovart (pasmina pasa): opis pasmine, razlike

Hovart - pasmina pasa, njemačke sorte čuvara. Hovawart psi ne samo da imaju zaštitne instinkte i koriste se za zaštitu stoke i domaćeg imovine, već su i izvrsni pratitelji s dobrim raspoloženjem, neograničena predanost obitelji. Hovard pasmini psi su uspješno osposobljeni, mogu raditi kao prostojni psi, čuvari, izdrže stresne situacije.

Povijest podrijetla vrste

Vjeruje se da je Hovarta heroj priče o opsadi dvorca OrderSriterburg, koji se dogodio 1210. Pas je nosio sićušno dijete iz opkoljene tvrđave - sin lokalnog gospodara. Ime mu je bilo Ayke von Repkov. Dječak je odrastao, postao legendarna figura. 1274. Objavio je skup zakona koji spominje kaznu zbog štete psima pasmine hovawarta.

Povijest podrijetla vrste

Hovawart Dog Dogs

Bilješka! U srednjovjekovnim njemačkim dokumentima 15 u. Hovart Dog Dogs imenovan je među 5 plemenitih stijena sposobnih za slijeđenje pljačkaša i napadača. Ti su psi cijenjeni na isti način kao i lovački psi.

Drevni pas Hovarta živio je na dvorištu seljaka, pomagao pastirima. Aristokracija je korištena za lov na veliku zvijer, pratila je kampanjama. Nakon što je siromašnima zabranjeno da sadrže velike pse, hovarda je postala rijetke životinje. Samo predstavnici bogatih klasa mogli bi biti njihovi vlasnici. Do kraja 17 u. O Howardovim psima, kako se također naziva pasmina, počeli su zaboraviti, zamijenile su ih druge pasmine u tom vremenu.

Do 20. stoljeća. Hovawart Psi živjeli su na farmama i poljoprivrednim gospodarstvima od samo 2 regije Njemačke. Tamo ih je pronašao strastveni obožavatelj pasmine do. Konus. Obnova pasmine započela je s tim životinjama. 20 godina izvedena je plemenska jezgra. 1937. Pasmina je službeno priznata, prvi je standard registriran.

Bilješka! Hovawart psi su u stanju donositi neovisne odluke i djelovati samo u korist vlasnika.

Službeni standard i opis pasmine Khovarta

HOVAWART FCIS Standard pasmine br. 190 Objavljeno u Engleskoj 9/25/1998., U Francuskoj 4/6/1998., U Njemačkoj 1/12/1998., U Italiji 12/4/1998.. U dokumentima Međunarodne kinološke federacije (FCI), Hovarta je dodijeljena 2. skupini, 2. odjeljak, radni pas veličine Molossa Grupe-srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg srednjeg pasa.

Službeni standard i opis pasmine Khovarta

Crni psi Khovarta

Hovart i Golden Retriever: Razlike

Preci Zlatnog pokušaja smatraju se Newfoundlands, Setters i Twid-theter Spaniels. Zlatni retriveri pripisuju se 8. skupini FCI - lovačkom psu.

Iako hovarta i zlatni retriever imaju određenu vanjsku sličnost, razlikuju se po veličini i svrsi. Prva ima tri odobrene vunene boje (crna, crno -napunjena i steying), druge su različite nijanse od zlatne do vrhnja. Zlatni retriver na Withersu ne može biti veći od 51 cm, visina Hovawarta je 70 cm, iako je standardna maksimalna težina pasa obje pasmine gotovo ista - 40 kg.

Bilješka! Standardi pasmine ne u skladu su s kukavičkim, flegmatičnim, agresivnim psima.

Karakteristike i značajke ponašanja Hovawarta

Pasmina zlatni retriver

Karakteristike i značajke ponašanja Hovawarta

Radna suština pasmine prisiljavaju vrlo simpatične i prijateljske pse da stalno traže zanimanje, da budu uvijek na njegovoj straži. Bez pokazivanja neprijateljstva, ovi psi mogu blokirati neznanca koji je ušao u stan prije nego što su domaćini stigli. Psi su veseli, mobilni, vole se igrati s djecom, vrlo slabo toleriraju odvajanje od bilo kojeg člana obitelji.

Imaju sklonosti vodstva, ali s ranom socijalizacijom neće biti u neprijateljstvu s drugim kućnim ljubimcima. Obučeni psi se nose sa službenim dužnostima tijekom policijskih patrola, sudjeluju u operacijama kako bi spasili ljude u tvrdim mjestima s teškim klimatskim uvjetima, koriste se kako bi se pomoglo osobama s invaliditetom.

Hovawart životinje imaju dugotrajno razdoblje. Do 2 godine, nestašni tinejdžer živi u velikom tijelu. Stoga bi se socijalizacija, obuka i nadzor pasa trebali nastaviti do ove dobi.

Važno! Kontrola nad komunikacijom pasa s malom djecom trebala bi biti stalna. Omiljene zajedničke igre mogu rezultirati neuspješnim skokom i ozljedom djeteta.

Zdravlje i briga

Na mjestu za obuku

Zdravlje i briga

Hovawart psi su vrlo aktivni. Ako vlasnici sadrže psa u stanu, tada moraju hodati s kućnim ljubimcem najmanje 1,5-2 sata. dnevno. Najbolja verzija sadržaja je teritorij dodijeljen psu na osobnoj zavjeri s vlastitom kućom. To podržava zdravlje i povećava životni vijek životinje.

Bilješka! Hovawart psi žive do 14 godina. Praktično se ne razbole. Uzgajivači su postavili svoj cilj da dovedu pse koji ne pate od genetskih poroka. Najčešća bolest pasa - displazija zgloba - javlja se ne više od 5 % predstavnika pasmine.

Duga kosa pasa zahtijeva vrijeme od vlasnika samo tijekom razdoblja mola, kada se svakodnevno češljaju. Ostatak vremena se češlja dva puta svakih 7-10 dana.

Psi imaju jake zube, ali ipak, jednom ili dva puta tjedno, moraju se očistiti. Uši se pregledavaju jednom svakih 10-15 dana, očišćene od prašine i prljavštine. Akumulirana sluz u kutovima očiju trebala bi biti razlog za posjetu veterinaru. Jednom svaka 2 mjeseca provjerite stanje kandži i jastučića šapa, ako je potrebno, kandže se skraćuju.

Vakcinacije počinju raditi štene u vrtiću, a zatim prema rasporedu dogovoreno s veterinarima.

Za pse u čistokrvnim, Hovawart je po mogućnosti prirodno hranjenje, samo netolerancija na sirovo meso trebala bi uzrokovati prijenos životinje u industrijsku hranu.

Važno! Psi zimi za šetnju snijegom moraju rezati vunu na šapama između prstiju.

Pletenje, trudnoća

Hovarta štene jedan izmet

Pletenje, trudnoća

Kučke su spremne za pletenje nakon kraja trećeg estrusa. Trajanje trudnoće određuje se brojem plodova i može trajati od 56 do 72 dana. Bolje je da mlade ženke rađaju pod nadzorom veterinara. U leglu može biti do 14 štenaca.

Izbor šteneta

Da biste kupili malo Howardovog malog psa, kako se pasmina ponekad naziva pogrešno, iako je to nekritično, u Moskvi možete u vrtiću Hovawart Zobels Hof, u Voronezh- "iz Pet jezera", u Yekaterinburg-Vom Klinov Hof (FCI -Rkf), St. Petersburg-St. Petersburg- Fortwell, Omsk- VOM LES HOF. Štene može koštati do 1000 dolara.*

Bilješka! Bebe Hovawart nazivaju se Veg, Dalila, Zena, Liana, Nimfa, Athena, Polly, Juno, Eureka, Helga. Bucephals, Walter, David, Hermes, Zeus, Klaus, Luxor, Maximus, Nicholas, Orpheus, Ralph, Philip, Cezar, Jupiter prikladni su za dječake.

Kupnja zdravog šteneta Hovawarta je lako. Važno je shvatiti da se obitelj neće pojaviti u ukrasnoj životinji, već zvijeri s prirodnim instinktima, neovisnim razmišljanjima, sklonostima liderstva. Samo osoba s čvrstim karakterom i ljubaznom dušom može ga educirati od njega ljubavnog, fleksibilnog, prijateljskog kućnog ljubimca (kvalitete postavljene kod pasa prilikom uzgoja pasmine).

*Cijene su naznačene za prosinac 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet