Raspored toaleta za pse u stanu

Razlozi potrebe za ladicom

S rastućom popularnošću malih pasmina, misao o psećem toaletu u stanu vjerojatno neće iznenaditi bilo koga.

U takvim je slučajevima mjesto raspoređeno kod kuće gdje će pas prikladno slaviti prirodne potrebe. Tada zidovi, podovi i namještaj ostaju čisti.

Razlozi potrebe za ladicom

U mnogim situacijama prisutnost posebnog mjesta na kojem se pas može osloboditi, pomaže vlasnicima. Događa se da je kućnom ljubimcu zabranjeno neko vrijeme da izađe van ili nije u stanju. Preporučuje se opremiti toalet za pse u stanu ako je:

 • malo štene, Uzrokujući potrebu mnogo češće odraslih. Pored toga, nakon nedavno izvedenog cijepljenja, ne treba ga voditi na ulicu dok se ne formira imunitet;
 • ne izlazi u šetnje smrznutom vremenom, na kiši lako prehlada;
 • razbolio se, podvrgnut operaciji, rodila je štenad, A sada ima poteškoća s odlaskom od kuće;
 • napredna dob, Stoga se više ne može dugo obuzdati i slaviti prirodne potrebe prije dolaska domaćina.
Vrste kućnih toaleta za pse
- Dob, međutim ..

Događa se da vlasnik iz zdravstvenih razloga privremeno ne može hodati psa. Najbolji izlaz je naučiti kućnog ljubimca da se klanja na posvećenom mjestu.

Vrste kućnih toaleta za pse

Prije svega, prilikom odabira spremnika namijenjenog ostavljanju lokova i gomila, trebali biste razmisliti o tome koliko će biti prikladno koristiti PSU. Važne osobine:

 • Prikladne dimenzije-
 • Stabilnost dizajna-
 • Sigurnost materijala-
 • Jednostavan za čišćenje izlučivanja-
 • Otkrivanje tekućih i neugodnih mirisa.

Neki vlasnici jednostavno imaju apsorbirne pelene na podu, ali većina preferira ugraditi plastične ili metalne ladice s paletom za odvod urina. Parovi kućnog ljubimca ostaju suhi zahvaljujući različitim punilima koja apsorbiraju vlagu i mirise ili rešetku prekrivaju paletu.

Spremnici se mogu razlikovati u veličinama i visini strana.

Pažnja! Ladica za pse malih pasmina trebala bi imati niske rubove tako da je životinju lakše popeti se unutra. Veliki kućni ljubimci trebaju visoke strane i veliki kapacitet ladice, posebno muškarac.

Značajke dizajna WC -a mogu biti:

 1. Prisutnost rešetke. Punilo ili upijajuća pelena položena je na dno ladice, prekrivena tvrdom mrežom. Ako pas ne pokušava grickati punilo, možete bez roštilja.
 2. Zidovi i krov. Neki kućni ljubimci koji pripadaju malim pasminama zabrinuti su dok sjede na otvorenoj ladici. Odgovarat će im toaletni domik, omogućujući vam da se osjećate sigurno.
 3. Stupac. Instaliran je u ladici kako bi zadovoljio potrebu nekih muškaraca da označe teritorij, podižući zadnju nogu. WC sa stupcem strana trebao bi biti visok.
 4. Pod s travom. Uređaj na više nivoa ne propušta mirise. Tekućina teče u paletu odvojenu od biljaka s mrežom.
Nijanse toaletnih problema
Ladica za mužjaka

WC do psa može se izraditi vlastitim rukama iz uobičajene plastične zdjelice, rezajući ga po potrebi na udobnoj visini i stavljajući upijajuću pelenu prema unutra, punilo.

Ne preporučuje se koristiti pijesak. Praktički ne odgađa miris, drži se šapa. Najbolje je upotrijebiti punilo za skupljanje, pazeći da ga kućni ljubimac ne ugrize. Ladica za pse s stupcom savjetuje se da se prekriju upijajućim pelenama, jer pas može prskati pod i zidove.

Nijanse toaletnih problema

Vlasnik mora pratiti čistoću ladice: redovito je oprati, uklonite prokuhane pelene (pranje, ako se mogu ponovo upotrijebiti), bacite rabljene kvržice za punjenje. Pas će odbiti proslaviti potrebu za prljavim kontejnerom i odabrati drugo mjesto za to, nepoželjno.

Pažnja! Ne možete oprati pseći toalet klorom, nadajući se da ćete dobiti neugodan miris. Suptilni miris kućnog ljubimca osjetljiv je čak i na malu količinu ove tvari, a pas će prestati ići do prerađene ladice. Pored toga, klor je štetan za respiratorni trakt.

Ostali kemijski deterdženti također se ne bi trebali koristiti. Miris urina može se eliminirati pomoću vodikovog peroksida, izlivenih na dno spremnika.

Ako je kućni ljubimac naviknut za slavlje potrebe na travnjaku, možete mu ponuditi toalet za pse s travom. Vjerojatno poznata površina pomaže da se navikne, a dio travnjaka bit će dovoljan.

Izvadite tepih s katova dok se pas ne navikne na pladanj. Mnogo je prikladnije defecirati na mekim površinama, tako da ne trebate provocirati.

Toaleti s malim čuvanjem treba odabrati odgovarajuće veličine. U previše prostranom svojstvu, kućni ljubimac će biti neugodan i neće ići u ladicu.

Od velike važnosti je izbor mjesta za kućni toalet. Treba ga ugraditi u kut, gdje se nitko neće brinuti psa. Najčešće su vlasnici stavili pladanj u kupaonicu ili blizu ulaznih vrata. WC bi uvijek trebao biti dostupan kućnom ljubimcu, kako bi ga prenio nepoželjno.

Kako naviknuti kućnog ljubimca na "pogodnosti"?

Odrasli pojedinci jedva mijenjaju navike. Stoga počnite trenirati i naviknuti na toalet u kući od rane dobi.

Kako naviknuti kućnog ljubimca na
Tarling od šteneta

Od prvih dana boravka kod kuće trebali biste gledati štene kako biste razumjeli kada želi proslaviti potrebu. To se obično događa nakon jela, aktivnih igara, spavanja i očituje se u nemirnom ponašanju.

Ako je i sam dijete odabrao mjesto za toalet koji uređuje vlasnika, morate staviti pladanj u ovaj kut. Kućni ljubimac sjedi na njemu s pozivima na pokrete crijeva, pohvalio se i ohrabrio s poslasticom kada su psi korišteni u njihovu namjeru. Pregačite, pokucajte štene nos - ladicu može shvatiti kao mjesto kazne, počet će ići u drugi kut.

U toalet možete staviti mali komad papira, tkaninu zasićenu štenetom urina. Dogkovioisti preporučuju da napravite trag od nekoliko upijajućih pelena položenih na ladicu. U početku će dijete proslaviti potrebu za mekom površinom. Najudaljenije mokre pelene postupno se uklanjaju, kao rezultat toga, pas je u blizini ladice. U pladnju će ostati samo jedan. Pa će pas shvatiti zašto je toaletni spremnik namijenjen.

Iz pelena možete otići do punila kada će kućni ljubimac dobro naučiti gdje se nalazi ladica i zašto je ladica namijenjena.

Pažnja! Tarling psa u kućni toalet može zauzeti nekoliko mjeseci. Morate biti strpljivi, a ne odstupiti od namjeravanog cilja, isprobati različite mogućnosti, na primjer, avijarija ili drugo ograničenje pokreta.

Možete upotrijebiti sredstva koja namamljuju ili uplaše psa, u razdoblju navike u lonac. Također na neprikladnim mjestima koje je odabralo štene za toalet, savjetuju vam da stavite zdjelu s hranom - neće se defecirati tamo gdje jede.

Ako kućni ljubimac ne želi ići na ladicu, trebali biste ispraviti moguće pogreške u odabiru mjesta, spremnika, punila. A kad je pas naviknut na toalet odjednom počne defecirati na pogrešnim mjestima, preporučuje se provjeriti stanje svog zdravlja.

Zaključak

Savladavanje kućnog ljubimca ili pelena koja apsorbira ne znači da nakon toga nije potrebno izaći s njom. Čak i predstavnici malih pasmina pasa trebaju šetnje i zračne klase. Stoga je važno ne samo opremiti prikladan toalet stana, već i ostaviti kućnog ljubimca s kućom u svakoj prilici.

Članci o toj temi
LiveInternet