Hrana za male pasmine za štenad, kao i velike i srednje vrste

Mali pasji pas i veliko štene imaju potpuno različite potrebe, ali postoje opće osobine. Zbog male veličine povećava se gubitak topline kod svih malih životinja, pa im je potreban dodatni izvor energije. Potrebni su im mali komadići hrane koji su prikladni za žvakanje.

Pregled najboljih proizvođača štenaca

Znak dobre marke hrane za pse - prisutnost posebne linije za štenad. Te se kvalitete razlikuju prema premium i super premium proizvodima klase.

Kraljevski kanin

Linija prehrambene prehrane pasmine posebno je prilagođena za štence različitih pasmina. Prema dobi, hrana je podijeljena u nekoliko skupina:

  • Starter - ispod 2 mjeseca, za trudnice i dojeći pse;
  • Pupp - od 2 do 8 mjeseci;
  • Junior - stariji od 8 mjeseci.

Pregled najboljih proizvođača štenaca

Kako nahraniti malo kućnog ljubimca

Mini, Srednji, Maxi, Gigant proizvodi se u pogledu životinja.

Bilješka! Premium proizvodi su hrana s optimalnim omjerom cijene/kvalitete, koji, zajedno s prirodnim sastojcima, sadrže različite aditive koji poboljšavaju okus i miris prehrane.

Purina Pro Plan

Ova marka proizvodi liniju suhih kućnih ljubimaca s posebnim potrebama. Najpopularniji proizvodi su visoke kvalitetne životinjske hrane s osjetljivom probavom i kožom.

Kako hraniti pse malih pasmina

Purina za male pasmine

Hill -ov znanstveni plan

Hills proizvodi temelje se na znanstvenim razvojima. Za mladunče se osiguravaju posebna dijeta ovisno o pasmini - za male, srednje i velike pse. Za životinje s osjetljivom probavom proizvodi se hrana s janjetinom i rižom.

Sada prirodan

Snaga za curlery Natural Holistic karakterizira visok sadržaj mesa i širok izbor ukusa. To su super premium proizvodi koji mogu održavati zdravlje probavnog sustava od rane dobi.

Bilješka! U proizvodnji hrane super premske klase, koriste se visokokvalitetne prirodne komponente (meso, jaja, žitarice) i razni korisni aditivi za hranu.

Almo priroda za štenad

Jeftina opcija za one koji brinu o zdravlju kućnih ljubimaca, ali imaju ograničen proračun. Psi za odrasle - pas za odrasle, za djecu - štene. Proizvedeno s različitim ukusima, najpopularniji od njih je svježe meso.

Savršeno pristajanje

Proizvodi suhu hranu za štenad do godinu dana, težine manje od 10 kg ili više od 10 kg. Veličina crockete idealna je za značajke čeljusti malog kućnog ljubimca.

Ići prirodno

Ići! - To su proizvodi kategorije srednje cijene za pseće bebe. Podijeljen je u nekoliko linija: za pse velikih, srednjih i malih pasmina.

Eukanuba

Proizvodi profesionalnu prehranu za djecu. U smislu kućnih ljubimaca, hrana je podijeljena u skupine - velike, zamračene, srednje i igračke. Proizvodi se specifična dijeta za njemački ovčar, retriver i francuski buldog.

Baka

Marka proizvodi razne i ukusne proizvode za kućne ljubimce svih dobnih skupina. Najpopularniji - 4 vrste mesa, svidjet će mu se kućnog ljubimca, ali vlasnici bi trebali biti spremni za njegovu cijenu.

Bilješka! Sastav feedova ekonomske klase ne uključuje vitamine, pa bi vlasnik trebao nadopuniti prehranu svog ljubimca s polivitaminskim kompleksima.

Pedigre

Proračunski brend koji proizvodi prehranu za odrasle pse i bebe svih pasmina. Asortiman ima suhu hranu, konzerviranu hranu i poslastice - kosti, mesni kolačići, životinjske kekse. Zauzima prva mjesta u ocjenama najbolje hrane za pse malih pasmina. Većina vlasnika koristi ove proizvode.

Savarra

Proizvodi razne proizvode, uključujući hranu za kućne ljubimce s alergijama za hranu. Preporučuju veterinari za liječenje probavnih patologija kod kućnih ljubimaca.

Odabir hrane za štene velike pasmine

Pas je bio gladan

Farma

Posebna prehrana za zdrave štenad i njihovu braću s raznim patologijama. Popularni ukusi - janjetina, puretina, piletina.

Ontario

Proizvod, pažljivo povezan s probavom djeteta, sadrži dodatne vitamine, što eliminira potrebu davanja pilula za kućne ljubimce. Pozicionira se kao prehrana za zdravu vunu i aktivni život.

Kako hraniti pse malih pasmina

Izbor hrane za male pse temelji se na dvije osnovne značajke kućnih ljubimaca - visokih troškova energije i male veličine čeljusti.Učestalost hranjenja trebala bi biti veća od velike pasmine-2-3 puta dnevno. Posebna hrana za male pse ima viši sadržaj kalorija, a njezini su krojevi smanjeni tako da je prikladno ugristi životinju.

Bilješka! Nemoguće je dati odraslima odraslima da daju hranu za štenad, jer povećavaju rizik od pretilosti.

Odabir hrane za štene velike pasmine

Hrana za štene velike pasmine proizvodi se u većini linija. Ima visok sadržaj hranjivih sastojaka i povećane veličine crocketea. Čelnici na tržištu su "planiraju", "pedigrines" i "Royal Kanin". Posljednja marka proizvodi odvojeno hranu za velike i vrlo velike štenad.

Najbolje opcije za štenad s osjetljivom probavom

Najpoznatiji među veterinarske hrane su Royal Kanin i Eukanube. Prvi od njih je popis popularnih i relativno jeftinih proizvoda. Marka Eukanuba vrlo je zadovoljna mesom. Za razliku od većine drugih proizvoda, ne koristi otpad - samo sirovine visoke kvalitete. Zbog značajki proizvodnje, ovaj je feed skuplji od većine, na masovnom tržištu nije zastupljen.

Kako prenijeti štene u suhu hranu

Da biste dijete prenijeli sa svježih proizvoda sa stola na suhu hranu, morate ga naviknuti. Prvi dio nove hrane trebao bi biti 5-10 grama (u blizini žličice). Daje se štene ujutro, do prvog hranjenja. Ako nije gladan, odbit će jesti. Za pojedeni dio kućnog ljubimca koje morate ohrabriti. Svaki dan trebate povećati dio, dovodeći do norme dobi.

Ako zvijer odbije pojesti suhe zalogaje, morate joj ponuditi još jedan brend - psi su očito izgovarali preferencije okusa. Kad je kućni ljubimac odabrao za sebe pseću hranu (za štenad svoje pasmine), vrijedi se zaustaviti na njoj. Ne trebate mijenjati prehranu, pogotovo ako štene ima probavne probleme.

Kako pravilno hraniti štene

Mali kućni ljubimci često se hrane u malim dijelovima. Uobičajena učestalost hranjenja, ovisno o dobi:

  • mlađi od 3 mjeseca - 6 puta dnevno;
  • 3-5 mjeseci-4-5 puta dnevno;
  • 5-8 mjeseci i 3 puta dnevno;
  • do godinu dana - prijelaz na dva -vremensko ili pojedinačno hranjenje.

Bilješka! Količina hrane ovisi o proizvođaču, dobi i pasminu štenaca. Na paketu možete pronaći tablicu, ali njegovi će podaci biti točni samo za proizvode jednog proizvođača.

Ako ne možete odabrati najbolju suhu snagu za pse malih ili velikih pasmina, onda možete nahraniti kućnog ljubimca prirodnim proizvodima - meso, mlijeko, jaja. Dodajte kašu, kruh i povrće u prehranu dopušteni su samo kao aditivi za vitamine, a ne glavno jelo.

Pri odabiru hrane za male pasmine, za štenad, za odrasle pse, važno je razmotriti potrebe kućnog ljubimca da razmotrimo. Ako se pojave sumnje, bolje je konzultirati veterinara.

Članci o toj temi
LiveInternet