Kako odbiti psa da povuče uzicu u šetnju

Mnogi uzgajivači pasa ne obraćaju pažnju na takvu sitnicu kao rastegnute povodce tijekom šetnji, pripisujući ga radoznalosti i aktivnosti psa. Međutim, iskusni vlasnici tvrde da je to nedostatak obrazovanja. Kako odbiti psa koji vuče povodcu u šetnju, čime je ugodnije učinio zajedničku zabavu u svježem zraku? Da biste to učinili, vrijedno je pokrenuti samo obuku kućnog ljubimca, a ne činiti tipične pogreške.

Zašto pas povlači povod

Pas povlači povodac tijekom šetnje, pokazujući tako svoje nezadovoljstvo. Postoji nekoliko razloga za ovo ponašanje.

Na primjer, štene trči vlasniku, jer &Sramežljivo- osjeća se kao vođa. Žuri tamo gdje želi, skreće se sa staze, odlučujući gdje je bolje ići. Ovo je ponašanje dopušteno samo na samom početku treninga do ovratnika i povodaca.

Zašto pas povlači povod

Pas povlači povodac dok hoda

Odrasli pas pokazuje da ne poštuje osobu, pokušava ga podrediti svojim željama.

Je li to normalno

Postoje slučajevi kada je rastegnuti povodac normalan fenomen. Neki pas pasmine instinktivno povlače povodce. Ali to ne znači da se nakon takve šetnje vlasnik mora vratiti kući s ozljedom ramena.

Pas može naglo povući uzicu, ako se uplaši, pokušava pobjeći. To se događa ako doživi agresiju ili želi napasti. Smjernice neprestano povlače povodce za prikaz ceste. Policijski psi koji su napali trag zločinaca mogu naglo povući rukovoditelja psa iza sebe. Ako je vlasnik napustio psa na ulici, a on je i sam otišao u trgovinu, nakon dužeg odsutnosti, životinja se raduje pri dolasku vlasnika.

Je li to normalno

Ponekad pas povlači vlasnika iza sebe, jer je previše znatiželjan

Međutim, vrijedno je naučiti svog ljubimca da ne povlači povodac i povuče vlasnika za njega bez razloga. Ako je ovo mala pasmina, onda se možete nositi s njom. Ali ako se labrador naglo povuče, u takvoj je situaciji vrlo lako ozlijediti.

Bilješka! Tijekom redovne šetnje s četveronožnim prijateljem, povodac bi trebao malo probiti, ali ne vuče se po zemlji.

Kako naučiti štene u šetnju

Kako odbiti psa da povuče uzicu? Ovo pitanje brine vlasnike kada se njihovi kućni ljubimci tek počinju naviknuti.

Štene koje se pojavilo u kući ne bi trebalo biti odmah natovareno treningom. Da shvati i shvati što vlasnik želi od njega, počet će ne ranije nego nakon 4 mjeseca. Do tog vremena važno je osigurati ugodne uvjete za socijalizaciju.

Trening, koji je započeo na vrijeme, može pomoći vlasniku da brzo nauči životinju da hoda s povodcem, a da ga ne povuče. Što je kasnije početak, to je teže naučiti životinju norme ponašanja.

Metode prilagodbe ponašanja

Učinkovite metode prilagodbe ponašanja PET -a mogu se pripisati:

 • Ovratnici-zudechki;
 • Zemlja fiksne duljine;
 • snažna tjelesna aktivnost na kućnog ljubimca;
 • Promocija životinje.

Tijekom treninga psa, vlasnica bi trebala posvetiti posebnu pažnju i brigu.

Kako naučiti štene u šetnju

Ispravno rastegnuti povodac tijekom šetnje

Za mlađeg psa obuka je ozbiljan test. Tijekom tog razdoblja stručnjaci preporučuju:

 • Ne koristite stroge i ugušene ogrlice;
 • Ne preopterećuju trening;
 • Pratite stanje životinje, u slučaju umora, neka se opusti, igra se s njim, ohrabri.

Bilješka! Trening ne bi trebao trajati više od 30 minuta.

Je li moguće ponovno obrazovati starog psa

Neće biti lako odbiti starijeg kućnog ljubimca iz uobičajenog ponašanja, jer će se odmoriti, odupirati se. Proces će potrajati puno vremena i truda. U ovom će slučaju biti primarno uspostaviti ulogu vlasnika kao vođu pakiranja. Neovisni pas mora se pokoriti i prihvatiti takvo vodstvo.

Možete prekvalificirati psa za odrasle za mjesec dana. U ovom slučaju, glavna stvar je ne odustati, stalno trenirati i trenirati životinju. Ako ga sam vlasnik ne može naviknuti, uzgajivači pasa preporučuju kontaktiranje profesionalnog upravljača psa radi savjeta ili pomoći u treningu.

Metode prilagodbe ponašanja

Prolazak odraslog psa da nosi povodac

Ispravljanje ponašanja temelji se na dvije metode koje izrađuju tim "u blizini":

 • Upotreba sile. Čim pas počne povlačiti povodce, vlasnik oštrog kretena zaustavlja ga i jasno daje naredbu.
 • Pojačavajući tim kod kuće. Trening se odvija pomoću igračke ili ukusne poslastice. Nakon šetnje, kada se pas može koncentrirati, vlasnik je pozove na sebe i daje naredbu "sljedeće". Zajedno hodaju u različitim smjerovima sobe. Istodobno, vlasnik vlasnika s sitnicom ili igračkom je neposredno iznad njuške za kućne ljubimce. Kao rezultat toga, čuvši zapovijed, pas će na nju odgovoriti i reagirati u skladu s tim.

Bilješka! Nakon naredbe u blizini psa, pas bi se trebao što je moguće zatvoriti na noge vlasnika, prestanite povlačiti povod.

Što se ne može učiniti tijekom korekcije ponašanja

Tijekom prilagođavanja ponašanja psa, treba koristiti jedan povod. Ne uzimajte sa sobom rulet. Stručnjaci ne preporučuju stalno povlačenje psa ako povuče povodac.

U početku se trening najbolje provodi na mjestima gdje nema drugih pasa i raznih ometajućih elemenata. Učenje psa za ispunjavanje novih zahtjeva neće biti lako.

Tijekom treninga ne možete pregaziti životinju za nepravilno ponašanje. U slučaju uspjeha, psa morate postupati s poslasticom. Neprestano rugajući psa, možete izgubiti povjerenje. Postepeno će se odmaknuti od vlasnika, a time još više povlači povodac.

Ohrabrenje i kazna - pogreške vlasnika

Ponašanje životinje više ovisi o ponašanju vlasnika. Ako je vlasnik spreman za stalni trening, trening životinja, tada rezultat neće dugo doći.

Ako kućni ljubimac ima agresiju, navike vođe koji pokušava preuzeti superiornost nad vlasnikom, ostale negativne značajke, tada bi vlasnik trebao analizirati vlastito ponašanje. Možda nije u pravu ili nepošteno prema svom favoritu.

Hodajući kućni ljubimac, treba izbjegavati uobičajene pogreške:

 • Povork treba oslabiti do maksimalne duljine radi mirnog upoznavanja s teritorijom.
 • Možete promijeniti putanju pokreta samo sa željom vlasnika.

Ne biste trebali kažnjavati životinju ako je vrlo pretjerano ekscikćen, laje, doživio je strah ili agresiju. Naravno, takvo ponašanje također ne vrijedi odobriti.U takvim je slučajevima bolje odvratiti psa igračkom ili nekako prebaciti pažnju od podražaja.

Je li moguće ponovno obrazovati starog psa

Prijedlog kućnog ljubimca za dobro ponašanje

Metoda kretena koristi se samo ako pas pozitivno reagira na nju i nakon toga prestane povlačiti povodce, inače je bolje ne koristiti je.

Bilješka! Za uspjeh tijekom treninga, psa treba poticati, tretirajući ga omiljenom poslasticom.

Hodajući četverog kućnih ljubimaca, mnogi vlasnici s vremena na vrijeme imaju poteškoće. Pas počinje povlačiti povodce, ponašati se pogrešno. U takvoj je situaciji bolje biti strpljiv i uključiti se u obuku životinje. Uz pravilan i sustavni pristup i stalni trening o takvom problemu, bit će moguće zaboraviti i uživati ​​u zajedničkim šetnjama.

Članci o toj temi
LiveInternet