Mini pitbul (patuljasti pitbulterier)

Popularnost pasa pasmine pitbulera nedavno se naglo povećala. Unatoč dvosmislenom stavu društva, mnogi radije pokreću ove pse, od kojih se, s pravim obrazovanjem, dobivaju vjerni i odani prijatelji. Čak i oni koji žive u malim apartmanima mogu kupiti takvog kućnog ljubimca u malom. U ovom je slučaju Pit Bull Mini idealan, što je smanjena kopija brata.

Povijest podrijetla

Mini pitbulterier je uzgajao prelazeći jur spretno terijere i bjesomučne buldoge. Došao se ovaj značajni događaj u Engleskoj. Kao rezultat prelaska, pas se pokazao kao najbolje osobine dviju pasmina, poput manevriranja i snage.

Povijest podrijetla

Pas pasmina američka pitbul

Nakon formiranja pasmine, psi su se dugo vremena koristili za borbe za pse.

Bilješka! Američki pit Bullers bili su najpopularniji psi i čak su se smatrali neslužbenim simbolom zemlje.

Čim su zabranjene bitke za pse, iz prirode predstavnika pasmine pokušali su ukloniti svu bijes i agresivnost, a zatim su se zvali Mini. Kao rezultat mukotrpnog rada, postojali su jama -pati s uravnoteženom psihom koji ne predstavljaju nikakvu opasnost za druge i postaju predani prijateljima svog gospodara.

Dimenzije, težina i druge karakteristične značajke

Patuljasti pithol ima zalihanu tjelesnost, široku škrinju i masivnu glavu. Predstavnici ove pasmine rastu u visini od 38 do 42 cm. Unatoč činjenici da se u standardu rast kreće od 47 do 50 cm. Težina mini minor je od 15 do 22 kg, a standardni psi teži oko 27 kg.

Direkcije se razlikuju moćnim i mišićnim tijelom s jakim šapama. Vuneni poklopac je gust i kratak, čvrsto u blizini tijela.

Dimenzije, težina i druge karakteristične značajke

Štene patuljastog pit bulblera

Varijacije boja

Vuna patuljastih bunkera može biti raznih boja. Najčešće se uzimaju u obzir:

  • đumbir;
  • blijedo žuta;
  • crno;
  • bijela;
  • siva.

Psi mogu imati i monofoničnu boju i bijelu, kao i lagane tragove na vratu, prsima i šapama.

Osobine likova

Mini pitbul okarakteriziran je kao dobar -ubačen, razigran i posvećen vlasniku životinju. U isto vrijeme, psi su vrlo pametni, snažni i lepršavi. U svim strancima vide potencijalne prijatelje i odnose se na njih samo ljubazno, iako njihova snaga i neustrašivost odgovaraju izvrsnim patrolnim psima.

Važno! Po njihovoj prirodi, pitbuli su vrlo nesebične životinje i, u najmanju su prijetnju, spremni zaštititi svog gospodara, čak i ako je neprijatelj znatno superiorni u snazi.

Minijaturni jatbul terijeri su vrlo aktivni. U usporedbi sa Standard Dogs, dobro se slažu s drugim kućnim ljubimcima. Međutim, s ekstremnom agresijom odnose se na strance i pse.

Odgoj i obuka pasa

Da bi se u konačnici dobio poslušnog kućnog ljubimca, mora se odgajati od vrlo rane dobi. Odnosi između psa i vlasnika trebali bi biti izgrađeni na povjerenju i dobrom stavu. Nasilje je kategorički neprihvatljivo. Ali istodobno, vlasnik mora pokazati svom ljubimcu koji zauzima dominantan položaj u kući. Čim kućni ljubimac shvati svoj položaj, postupak obrade uvelike će se osloboditi.

Najbolje je voditi trening na razigrani način. Optimalno za to, vrijeme je prikladno odmah nakon hodanja ili treninga.

Varijacije boja

Siva mišićna jama

Je li mini pitbook pogodan za život u stanu

Little Pit Bull bit će idealna opcija za one koji žive u stanima. Preferiraju se ta pasmina oni koji ne mogu priuštiti da pokrenu standardnu ​​pasminu pasa.

Pravila skrbi

Njega mini pitbula ne uzrokuje puno poteškoća. Tako da kućni ljubimac uvijek izgleda savršeno, treba ga svakodnevno češljati četkom za masažu s mekim čekinjama. Morate oprati šape nakon svake šetnje. Kupanje predstavnika ove pasmine trebalo bi biti 1 put u 2-3 mjeseca. Samo na ovaj način može se izbjeći korijene dlačice.

Bilješka! Morate okupati samo psa, samo šampon, pogodan za vrstu vune.

Tako da se denticija ne formira na zubima, dva puta tjedno, preporučuje se petkati pseće zube. Svaki dan trebate obrisati oči pitbula krpom bez dna, prethodno navlažene u dekociji kamilice ili kuhane vode. Kandže su rezane kako raste. Učinite to jednom svakih 3-4 tjedna. Da biste uklonili akumuliranu prašinu i sumpor, morate obrisati uši svakodnevno navlažene u posebnom otopini s mekom krpom.

Dijeta

Moć mini -minija ne razlikuje se od standardnih predstavnika ove pasmine. Prije svega, trebalo bi biti uravnotežen i hranjiv. Iskusni uzgajivači pasa najčešće preferiraju smjese stočne hrane za nagradu -klase. Prednost takvom hranjenju, budite sigurni da životinju piše što je više moguće.

Možete nahraniti patuljasti biro i prirodnu hranu. Međutim, prehranu treba pravilno sastaviti i uključiti sve hranjive sastojke potrebne za psa.

Važno! Strogo je zabranjeno kućnim ljubimcima oštar, slani i slatki, svježi kruh, krumpir i mlijeko.

Šetnje i fizički napor

Predstavnici ove pasmine moraju osigurati svakodnevne aktivne šetnje i tjelesne aktivnosti.

Očekivanje života i zdravlje

Očekivani životni vijek patuljaste pitbule varira od 11 do 13 godina. U većini karakteristika ove su životinje vrlo slične američkim pima.

Mini pitbuli ne mogu se pohvaliti izvrsnim zdravljem. Često se predstavnici ove pasmine suočavaju s disanjem i srčanim problemima. Loši psi toleriraju visoke temperature. Oni također rijetko ne promatraju patologije poput hipotireoza, aortne stenoze, displazije kuka i srčanih bolesti. Ovi psi mogu razviti alergijske reakcije i pojavljuju se crvi.

Da biste zaštitili svog ljubimca od svih vrsta problema, potrebno mu je pružiti odgovarajuću njegu i prehranu. Na prvim znakovima bolesti, definitivno morate potražiti kvalificiranu pomoć stručnjaka. Samo u ovom slučaju pas će moći rasti snažno i zdravo.

Raspon cijena

Za kupnju zdravog šteneta najbolje je kupiti u ozbiljnom i dobro uspostavljenom rasadniku. Samo se u ovom slučaju može upoznati s potpunim informacijama o roditeljima i njihovim opisima, kao i isključiti rizik od razvoja genetskih poroka.

Osobine likova

Džep američki plavi pitolbul

Minijaturna jama -Boulesteri su hibridni i prilično rijetki psi. Kao rezultat velike potražnje danas, mnogi beskrupulozni uzgajivači ne provode čistokrvne štenad, pa bi kupnja kućnog ljubimca trebala biti izuzetno oprezna.

Trošak štenaca ovisi o klasi i počinje od 15 tisuća rubalja.*

Minijaturne jame -Boulesteri karakteriziraju kompaktne dimenzije, fleksibilni karakter i dobra priroda. Inače se uopće ne razlikuju od svojih kolega. Nisu im inferiorni u hrabrosti, izdržljivosti i snage.

*Cijena je naznačena za prosinac mjesec 2019

Članci o toj temi
LiveInternet