Cat sterilizacija i kastracija cat: cijena za postupak

Suština postupaka i razlika

Bilo koji vlasnik domaće životinje prije ili kasnije može donijeti odluku o sterilizaciji kućnog ljubimca. Naravno, takav se postupak najbolje izvodi u ranoj dobi, budući da što je starija životinja, još gore odlazi od anestezije i vraća se nakon operacije. Također, ponašanje mladih steriliziranih životinja mijenja se u manjoj mjeri nego kod odraslih. Ipak, samo sam vlasnik ima pravo odlučiti treba li njegovom ljubimcu takav postupak. U našem ćemo članku razgovarati o značajkama kastracije i sterilizacije.

Suština postupaka i razlika

Većina ljudi vjeruje da se riječ "kastracija" odnosi samo na muškarce. Sterilizacija se isključivo odnosi na žene. Ovo nije istinsko mišljenje i objasnit ćemo zašto.

Kastracija

KOGDA ыPOlnlandS ° CHASTRATII ITNOGOGO,. Kod žena se u ženama uklanjaju jajnici (djelomična kastracija) ili jajnici zajedno s maternicom. Mužjaci su uklonjeni testisi. Ovo je više vremena i skuplji postupak od sterilizacije. Cijena postupka

Ako su ženke izvršile djelomičnu kastraciju, onda će uskoro morati provesti cijeli, jer nakon operacije često razvijaju brojne bolesti u reproduktivnom sustavu. Stoga, ako se odlučite napraviti takvu operaciju mački, bolje je izvršiti potpuno uklanjanje reproduktivnih organa.

Odaberite najprikladniju hranu za mačku: Hrana

Operacija se može izvesti na životinjama koje su dosegnule pet ili pet mjeseci.

Sterilizacija

Tijekom sterilizacije ženke se uklanjaju jajnici, a maternica ostaje. Mužjaci su vezani sjemenskim kanalima. Nakon takve kirurške intervencije na životinjama, gubi se sposobnost reprodukcije potomstva, ali očuva se način ponašanja i instinkta koji su bili prije operacije.

Važno!U nekim veterinarskim klinikama liječnici koriste samo pojam "sterilizaciju" kako ne bi zbunili klijenta.

U oba slučaja mužjaci se oporavljaju mnogo brže od ženki, jer je područje kirurške intervencije vrlo različito. Značajke mačaka i brige o mačkama nakon postupka

Cijena postupka

Nakon što je razvrstao pojmove, postaje jasno da to čini cijenu operacije. Prvi je, naravno, pod životinje. Nadalje - priroda intervencije. Drugi čimbenik je dob i težina životinje. Oni utječu na dozu anestezije. Trošak usluge također se kreće ovisno o klinici, regiji njegovog smještaja, zemlji.

saznati

U Ukrajini

Da biste razumjeli koliko košta kastriraj mačku u Ukrajini, morate odlučiti o mjestu operacije i vrsti klinike (privatna ili država). Nije u svim gradovima državnih institucija može provesti sličan postupak. Često se vlasnici životinja šalju u privatne klinike ili u veće obližnje naselje.

Dajemo primjer troškova postupka u nekim gradovima:

  1. Hakiv. U privatnoj klinici, mačja kastracija morat će se dati 150-900 Hryvnias (5,6-33,5 dolara). Za mačju sterilizaciju-400-1800 Hryvnias (14,9-67.1 dolara). Takvo širenje cijena objašnjava se razinom klinike, područjem njegovog smještaja u grad, složenošću operacije (za mačke 2. kategorije) i uzimajući u obzir (ili ne uzimajući u obzir) u Cijena anestezije, preljeva i drugih materijala.
  2. Kijev. Ovdje cijena kastracije mačke počinje od 200 Hryvnias (7,4 USD) u klinici i od 550 Hryvnias (20 i pol dolara) kod kuće. Sterilizacija mačke u klinici iz 500 Hryvnias (18,6 dolara), kod kuće od 850 Hryvnias (31,7 USD).
  3. Lviv. Sterilizacija mačaka kod kuće od 400 Hryvnias (14,9 USD), u klinici - od 300 Hryvnias (11 USD). Kastracija mačaka kod kuće od 450 Hryvnias (16,7 dolara), u klinici iz 150 Hryvnias (5,6 USD).
Cat sterilizacija i kastracija cat: cijena za postupak

U Rusiji

U Rusiji se cijene također razlikuju ovisno o regiji zemlje. NA Moskva Sterilizacija mačke u klinici košta od 2000 rubalja (34,5 dolara), koliko i, na primjer, u Novosibirsk. Kastracija mačke ili mačke u bolnici - od 1200/2500 rubalja (20,7/43,2 dolara). U Novosibirsku je ovaj postupak malo jeftiniji: za mačke 1000 rubalja (17,2 USD), za rublje Cat 2000 (34,5 USD).

To će koštati ovaj postupak kod kuće za mačku od 2500 rubalja (43 USD), za rublje CAT-4500-10000 (77,7-172 USD.8) Ovisno o složenosti postupka. Ako kod kuće nazovete liječnika, tada morate uzeti u obzir područje grada. Neke klinike u Moskvi povećavaju cijenu sterilizacije mačaka ako trebate ići na MKAD na kućnog ljubimca.

Upoznavanje

Naravno, liječnički poziv u kuću mnogo je prikladniji i za životinju i za vlasnika. Kućni ljubimac neće imati stres od putovanja, neće pokupiti nikakvu infekciju. Također ćete uštedjeti vrijeme i trud za putovanje. Istodobno, ako kirurška intervencija treba ženku, pa čak i u doba, ako nešto pođe po zlu, životinja će biti mnogo teža bez posebne opreme. Cijena postupka značajno će se razlikovati s troškovima rada u klinici. Kastracija mačke kod kuće u Moskvi koštat će približno isto kao u klinici.

NA Petar Sterilizacija mačke u klinici košta 2500 rubalja (43 USD), kastracija - od 3.500 rubalja (60,5 USD). Kastracija mužjaka - 1.500 rubalja (25,9 USD). Kad stručnjak nazove kuću, cijena kastracije kreće se od 2900 do 3700 rubalja (50-64 USD). Cat sterilizacija i kastracija cat: cijena za postupak

U Bjelorusiji

U Bjelorusiji se cijene formiraju prema istom principu kao i u gore navedenim zemljama. Trošak sterilizacije mačke u Minsku je 30-85 Bjeloruski rubanci (15,3-43,3 USD), u drugim gradovima-30-50 Bjeloruski rubanci (15,3-25,5 USD). Poziv stručnjaka kod kuće koštat će približno isto.

Važno!Preporučljivo je sterilizirati ženke u dobi od šest mjeseci, jer obično pubertet dolazi od dobi od sedam do osam mjeseci. Prilagodba nakon postupka u ovoj dobi lako će proći.

Cijena mačje kastracije u Minsk -15-70 Bjeloruski rubanci (7,6-35,7 USD), u drugim gradovima-15-40 Bjeloruski rubanci (7,6-20,4 USD).

Značajke mačaka i brige o mačkama nakon postupka

Nakon operacije važna je skrb za životinje. Ako ste donijeli kućnog ljubimca iz klinike, stavite ga na ravnu površinu, po mogućnosti na pod, nakon što je prethodno širio pretplatu na vlagu. Potrebno je položiti životinju na pod kako bi se počeo odmaknuti od anestezije, ne pada dolje. Pelena će apsorbirati urin ili izmet koji se može spontano isticati dok kućni ljubimac ne može kontrolirati svoje tijelo. Cat sterilizacija i kastracija cat: cijena za postupak

Svaka životinja odlazi od anestezije na različite načine. Neki pokušavaju hodati nakon dvadeset minuta, dok će drugima trebati više vremena. Ako je kućni ljubimac mlad, a operacija se dogodila u večernjim satima, onda će se ujutro već naći u uobičajenom stanju.

Da se brinem za mačku, bit će vam korisno saznati kako se riješiti, oh, kako

Posebni zavoj stavlja se na upravljanu životinju tako da ne ozlijedi šav. Veterinari preporučuju da ženke hodaju u takvom zavoju najmanje pet dana, manje mačaka.

Ili ne obraditi šavove ili ne, liječnik će reći: To će ovisiti o složenosti postupka i prirodi šava. U nekim klinikama rez se šiva pomoću samo -kondekcijskih niti koje nestaju u tjednu. Ako je šav nametnut običnim nitima, tada ga treba ukloniti za deset dana - liječnici će definitivno reći.

Cat sterilizacija i kastracija cat: cijena za postupak

Nakon što smo analizirali članak, možemo zaključiti: Na koji način i gdje da li odbacuju kućnog ljubimca od funkcija rađanja djece, svi odlučuju za sebe. Ali preporučljivo je to učiniti što je ranije, jer će se mlado tijelo brže oporaviti.

Članci o toj temi
LiveInternet