Cat temminka: opis, izgled, karakter, stanište, cijena

Opis, način života i stanište u divljim uvjetima

Iznenađujuće za jedinstveni egzotični izgled danas nije tako lako, ali azij je u cijelosti. Rijetka i nevjerojatna životinja pripada onim predstavnicima faune koje nećete upoznati u svakom zoološkom vrtu, a to nije iznenađujuće. Ovaj predstavnik CAT -a ima ograničeno stanište koje se svake godine brzo smanjuje. Danas je sisavac u divljini da ga upozna mnogo teže nego u zarobljeništvu, što je samo zainteresiralo sve ljubitelje rijetke faune na ovu vrstu. Stoga ćemo danas bolje upoznati ovu životinju, identificirati njegove fiziološke značajke, a također saznati koliko košta i je li moguće zadržati Dropmum kod kuće.

Opis, način života i stanište u divljim uvjetima

Mačja temminka, ili Azijska zlatna mačka (Catopuma temminkii) -Ovo je predstavnik obitelji mačaka, koja se uglavnom nalazi u divljini u jugoistočnoj Aziji, u dubini udaljenih područja tropskih šuma. Životinja živi isključivo u šumskoj zoni i može se pojaviti čak i na nadmorskoj visini od oko 3 tisuće metara nadmorske visine, tako da teško možete pronaći ovu mačku na otvorenom, lako dostupnom terenu. Raspon ovog sisavca proteže se od Himalaje do teritorija poluotoka Indokine, ali pojedine skupine pojedinaca nalaze se na Sumatri.Izgled

Dali si znao? Mačka Temminka dobila je ime po poznatom nizozemskom zoologu Konrada Temminka, koji je dao ogroman doprinos razvoju zoologije i proučavanju životinjskog svijeta u Japanu i obližnjim regijama.

U njihovom su načinu života ove mačke slobodne i po prirodi - vrlo sramežljivo. Kada se sastaju s osobom, često se skrivaju u šumskoj vegetaciji, izbjegavajući izravan kontakt. Aktivna faza dana u mački odvija se noću. Provodi puno vremena na drveću, ali kreće se isključivo prizemnom metodom.

U vezi s širenjem azijske mačke u tvrdo -do -doškom divljim regijama, njegov točan broj danas je gotovo nepoznat, ali, prema znanstvenicima, ova brojka iznosi oko 10 tisuća. Prehrana divlje mačke

Neke predstavnike mačke () može pripisati osoba, a takve rijetke životinje trebale bi biti u prirodi.

Izgled

 • Životni vijek: ne više od 20 godina (u zatočeništvu).
 • Boja: Glavna nijansa tijela je tamno smeđa, smeđa, ali postoje i podvrste sive ili crnog cvijeća. Na dnu i na vrhu područja repa pretežno bijelih tonova, u blizini očiju, karakteristične bijele pruge. Neke podvrste imaju izražajna mjesta na vuni.
 • Vuna: gusta, dugačka, dobro u blizini tijela.
 • Rast na Withersu: 70-105 cm (ovisno o staništu).
 • Težina: od 12 do 16 kg.
 • Nosila: 1-3 mače.
 • Tko je prepoznat: Iucn.
Širenje i briga za potomstvo

Dali si znao? Azijska divlja mačka do danas se široko koristi u istočnoj narodnoj medicini, jer se vjeruje da su tkiva ove životinje obdarena ljekovitim tvarima. Pored toga, meso ove vrste sisavaca jedna je od najskupljih delicija na svijetu.

 • Izgled Ova je životinja karakteristična za sve predstavnike velikih mačjih pasmina, tako da se ova mačka često čak zbunjuje s Pumom, budući da je vrlo slična ovoj životinji, ali se razlikuje u manjim veličinama. Njezino je tijelo moćno, mišićavo i fleksibilno, što mačku daje veliku prednost u brzini i izgradnji u pogledu proizvodnje.
 • Glava: male veličine, zaobljene, njuške izdužene.
 • Uši: Postavite visoko iznad glave, savjeti su zaobljeni.
 • Oči: uglavnom žućkaste ili žuto-smeđe nijanse, vertikalne zjenice.
 • Noge: visoke šape, prednja su kraća od stražnjeg, kandže na šapama.
 • Rep: velika, njegova duljina doseže 40-55 cm.

Je li moguće zadržati u zatočeništvu

Prehrana divlje mačke

Mačka Temminka pripada tipičnim grabežljivcima, tako da je glavni svježe meso. Životinje lovi uglavnom za velike ptice, gole i druge glodavce, ali njegova prehrana može uključivati ​​i velike vrste gmazova i vodozemaca, pa čak i insekata. Pored toga, hrana ovog grabežljivca često su mladi pojedinci uvjetnih sisavaca (mladi jelen i t. D.).

Dali si znao? Međunarodno ime mačke Temminka dao je britanski znanstvenik i prirodoslovac Thomas Horsfield 1827.

Širenje i briga za potomstvo

Pubertet se u ovoj životinji događa u dobi od 1,5-2 godine. Tijekom širenja i hranjenja potomstva, muškarci i ženka stvaraju par. Stanište jednog para azijske zlatne mačke je oko 40 četvornih metara. km. Na ovom teritoriju par lovi i educira potomstvo, do njihovog dosega neovisnosti. Oznaka se tradicionalno bavi rasporedom ženke. Razdoblje aktivnih životinja traje tjedan dana, ako se postigne, nakon 1-1,5 mjeseci pokušaj začeća potomstva ponavlja se. Koliko je egzotična životinjaTrudnoća u ženki traje u prosjeku oko 80 dana. Ako se ovaj postupak završi negativno, nakon 4 mjeseca par je opet spreman za pokušaj proizvodnje potomstva. U prosjeku, jedna ženska masa od oko 300 g. Poremećaj raste brzo, nakon 6 tjedana njihova se težina povećava 9 puta, a počinju hodati i trčati nakon 15-20 dana. No, unatoč tome, razdoblje laktacije ženke ne prestaje 6 mjeseci.

Važno! Životinja je izuzetno opasna, vjeruje se da unatoč dimenzijama može lako pobijediti borbu s tigrama, pa je sastanak s ovom mačkom za osobu vrlo opasan.

Je li moguće zadržati u zatočeništvu

Azijska divlja mačka pripada životinjama koje žive uglavnom u prirodnim uvjetima, tako da je zadržavanje u zatočeništvu nije tako jednostavno. Čak i ako uspijete uzgajati mačića iz dojenačke dobi, zauvijek će ostati divlja životinja koja u odrasloj dobi može izložiti životnu životnu opasnost. U umjetnim uvjetima malo je pojedinaca. Uglavnom se ovaj grabežljivac razrijeđuje u zrakoplovima. Veličina takve ćelije trebala bi pružiti životinju što je više moguće slobodom osobnog prostora. Pored toga, mora se imati na umu da je ovo termofilni sisavca tropske zone, tako da zahtijeva temperaturu od najmanje +20 ° C.Cat temminka: opis, izgled, karakter, stanište, cijena

() - uzgaja se s grabežljivom poviješću, ali kućne navike.

Koliko je egzotična životinja

Mnogi se čitatelji pitaju koliko mačka temmink još uvijek može koštati. Ovo je prilično rijetka i skupa životinja, a to je danas kupiti prilično težak zadatak čak i za velike zoološke vrtove. Ali ponekad su u prodaji od velikih rasadnika za uzgoj rijetkih vrsta, a cijena za jednog mačića počinje od nekoliko tisuća dolara i više.

Važno!Mačka Temminka nije prikladna za kućni sadržaj, u umjetnom okruženju ova životinja može postojati isključivo u uvjetima zoološkog vrta.

Mačka Temminka je rijetka životinja koja je na rubu nestanka, jer u svijetu ne ostaje više od 10 tisuća pojedinaca. Ovo je svijetli i jedinstveni izgled koji vodi skriveno postojanje u dubini tropske vegetacije udaljenih područja jugoistočne Azije. Stoga, kako bi se broj populacija ovih mačaka ne smanjilo, potrebno je pažljivo zaštititi područja divljih tropskih šuma od potpunog uništenja.

Članci o toj temi
LiveInternet