Para para: egipatski anibus, opis pasmine

PARA PARAONOV Smatra se jednim od najstarijih u obitelji PSOV. Prije nego što dobijete ovu pasminu, trebali biste naučiti o njegovim karakteristikama karaktera, ponašanja, njege itd. D.

Povijest podrijetla vrste

U Egiptu je nastao psa faraiona. U drevnoj literaturi o tome postoje mnogi opisi. Na jednom od pronađenih artefakata, istraživači su pronašli slike ovog psa koji lovi na Gazelles. Njezina je slika snimljena i na slikama s faraonima i plemstvom.

Povijest podrijetla vrste

Kako izgleda faraonov pas

Bilješka! Postoji još jedna pasmina koja se smatra psom faraona - baseni. Egipatski pas ima sličnosti s Bogom Anubis.

Fenični trgovci doveli su psa Faralova ili Anubis, kako ga mnogi zovu, na Malti, gdje su je zvali zečji pas zbog lova na glodavce i kraljeve. Od 1984. Pasmina je službeno prepoznata u SAD -u.

Opis i izgled psa faraona

Pas faraon je graciozan i aristokracija. Odrasla životinja dostiže rast na oko 64 cm, a težina ne prelazi 25 kg.

Prema standardu, pas ima sofisticiranu siluetu, izduženu glavu klinastog, dugačkog vrata.

Opis i izgled psa faraona

Psi imaju velike stagnirane uši

Oči životinje opisuju nisu velike, imaju jantarni nijansi. Sjajna vuna uvelike uz kožu. Boja vune uvijek ima crvenkasto-smeđe nijanse različitih stupnjeva zasićenja.

Bilješka! PARAIONOV PAS može biti crn.

Značajke karaktera i ponašanja

Bijele mrlje su prihvatljive na prsima, prstima, vrhu repa i frontalnog dijela

Značajke karaktera i ponašanja

Psi psi su ljubazni i privrženi. Čuvari njihove kuće nisu najbolji. U dobrom raspoloženju, oni mogu naborati nos i ispružiti usta, za koja se ponekad nazivaju "osmijesi".

Anubis Dog-pasmine koja je snažno vezana za vlasnika, članove obitelji. Ostajući sam kod kuće, psu će biti dosadno. Nije prikladno za strance, tretira ih bez agresije, ali pokazuje oprez.

Bilješka! S malom djecom pas savršeno silazi, aktivno se sudjeluje u njihovim igrama.

Lovački njuh razvija se na visokoj razini, stoga je naučio miris igre, on može žuriti za njom, zanemarujući vlasničke naredbe.

Obrazovanje i osposobljavanje

Da bi se educirao faraonskog ljubimca trebao bi započeti s dobom šteneta. Štenci pokazuju sjajnu aktivnost, pa ih treba češće odvesti na ulicu kako bi vidjeli ljude, druge životinje, automobile.

Životinja brzo asimilira timove, u tri mjeseca pas bi trebao razumjeti i izvesti jednostavne naredbe - dajte šapu, sjednite i lezite. S rastom kućnog ljubimca, timovi su komplicirani.

Važno! Zbog velike tvrdoglavosti, pas može odbiti ispuniti vlasnika vlasnika, fizički kažnjavati za neposluh kategorički neprihvatljivo. Dovoljno je premašiti glas pametnog psa, a ona će definitivno slušati.

Briga za odraslog psa i štenaca

Najbolja opcija za ugodnu živu životinju je privatna kuća. U stanu se osjeća ograničeno, ali može se uvjeriti. Pasu trebaju česte duge šetnje, aktivne igre.

Životinja se može izbaciti na ulicu od drugog mjeseca života kako bi se upoznala s vanjskim svijetom. Ne preporučuje se pustiti povodac, jer radoznalo štene lako može pobjeći, istražujući to područje. U dobi od 2,5 mjeseca štene se može naviknuti na toalet na ulici.

Važno! Egipatski pas ne podnosi hladno vrijeme, zimi mu treba kombinezon.

Ne treba joj posebnu njegu, jer je čista, a neugodan miris vune ne dolazi. Jednom tjedno, vunu treba očistiti mokrim rukavicama, trebate se okupati ako je četveronožni prijatelj jako obojen u šetnji. Šampon se dodaje u vodu za plivanje, ne treba ga pjevati na psu.

Životinja uzgaja životinju na asfaltu ili bi vlasnik trebao dobiti škare za rezanje kandži pasa.

Bilješka! Odrasli pas pasmine egipatskih faraona trebaju duge šetnje najmanje 2 puta dnevno.

Obrazovanje i osposobljavanje

Pas preferira aktivno igranje, umjesto da izvodi istu vrstu timova

Značajke hranjenja

Egipatska graciozna pasmina pasa u hrani je nevažna, spremna je jesti i industrijsku hranu za pse i prirodno.

Ako će vlasnik nahraniti kućnog ljubimca pripremljenom hranom, on mora biti visokokvalitetne, jeftine hrane za rast zdravog kućnog ljubimca nisu prikladna.

Važno! Ušteda na prehrani zvijeri naštetit će njegovom zdravlju.

Pri hranjenju prirodnih sastojaka u dnevnoj prehrani, treba biti prisutne sorte mesa s niskim putem - piletinu, govedinu, puretinu itd. D. Faraoneov također zdrav glasnik trebao bi koristiti kiselo mliječne proizvode - kefir, sir sa sirom. Jednom tjedno, sir se može pomiješati s jajetom. Hrvati su dani u minimalnim količinama s mliječnim proizvodima ili mesom. Povrće (mrkva, bundeva, tikvice, slatki paprika) treba dati sirovo. Ako pas odbije jesti, možete ih pomiješati s mesom.

Tako da egipatski elegantni gonič ne gubi fizički oblik, ne može biti pretjerano hranjenje.

Širenje i životni vijek

Oko 17 godina može živjeti egipatskog zdravog psa. Uzgajivači sudjelovali u njihovom uzgoju ne bi trebali prelaziti pse sa krvnom rodbinom, u protivnom će potomci imati odstupanja u razvoju.

Pletenje i trudnoća

Nakon početka estrusa, 11-15 dana smatraju se najboljim za pletenje.

Briga za odraslog psa i štenaca

Pseti za pletenje preporučuju se u dobi od dvije godine

Značajke trudnoće i porođaja

Najčešće trudnoća i porođaj nastavljaju bez komplikacija. Trudni psi faraona pohvalili su se nakon 58-63 dana. U leglu ima do 10 štenaca. Tijekom trudnoće, prehrana se malo mijenja, ona se povećava, uključuje vitamine B, kao i A, E, D.

Kako odabrati štene

Da biste odabrali zdravo štene, morate učiti od uzgajivača o njegovim roditeljima. Ako imaju anomalije, tada će se zdravstveni problemi najvjerojatnije prenijeti i štene. Četvorica bi trebala imati putovnicu sa svim oznakama cijepljenja i progonom parazita. Zdravo štene od čistokrvnih treba biti znatiželjno, družećeno s glatkom kosom.

Značajke hranjenja

Štenci bi trebali imati zdravu glatku kosu

Koliko troškova i gdje možete kupiti

Egipatski pozdrav faraona smatra se rijetkom pasminom, pa bi iskusni uzgajivači trebali biti kupljeni od šteneta. Trošak štenaca je rijedak:

 • 800-1000-štene bez dokumenata i nepoznati rodovnik;
 • 1500-3000 dolara-cijena čistokrvnog šteneta sa svim dokumentima;
 • preko 3000 $* - cijena ekskluzivnog kućnog ljubimca.

Odabir nadimka

Nadimak bi trebao biti kratak i zvučan. Vlasnici vole štenad davati neobična imena povezana s mitologijom ili literaturom. Djevojke se zovu ISIS, Siri, Cleo, Osana, Maat. Dječaci se nazivaju anubis, ramses, nephat, keson, faraon, seth.

Prednosti i nedostaci pasmine

Pasmina ima mnogo prednosti i neke nedostatke:

PrednostiMinus
 • razvijena inteligencija;

 • predanost;

 • lov na nju;

 • ljubav prema djeci;

 • Ne trebate posebnu njegu.

 • tvrdoglavi lik;

 • visoka cijena;

 • sklonost alergijama i hipotermiji.


Psa faraiona uvijek je pobudio zanimanje za sebe. Netko nije ravnodušan prema njezinoj milosti, netko je fasciniran njenim likom. Nemoguće je ostati ravnodušno prema njoj. Nije ni čudo što pas zauzima mjesto među najskupljim i traženim pasminama.

*Cijene su naznačene za studeni 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet