Lanac pasa: bijesni kreten ovratnici

Većim dijelom metalni lanci pasa alat su za obrazovanje životinja velikih i srednjih veličina s teškim karakterom i velikim prazninama u treningu. Neki se mogu koristiti svakodnevno, dok bi drugi trebali imati obrazovni učinak u dijeljenju. Ako se pojave poteškoće s neovisnim izborom, toplo se preporučuje savjetovati se s uzgajivačem ili rukom psa.

Koji su lanci za pse

Za pse u trgovinama za kućne ljubimce možete vidjeti širok izbor dodataka i igračaka. Neki od njih obavljaju ukrasni zadatak, drugi su dizajnirani za prilagođavanje ponašanja ili drugih potreba.

Koji su lanci za pse

Metalni dodaci za pse

Danas se često koriste metalni lanci zbog toga zbog velikog broja njihovih prevladavajućih značajki:

 • Metal visoke kvalitete ne uzrokuje iritaciju kože životinje, može izdržati loše vremenske uvjete;
 • Vizualno, takvi lanci ne srušuju životinjski vrat i ne ometaju njegovu pažnju;
 • Tijekom kretanja veza, lanci čine karakterističan zvuk, koji se može koristiti u procesu treninga.

Uzgajivači također bilježe izvrsnu kvalitetu, snagu i izdržljivost proizvoda za prilično prihvatljivi troškovi.

Lanac za psa podijeljen je u sljedeće sorte:

 • Lanac pasa ili lanac kretena;
 • Boomalni lanac za psa;
 • Lanac ovratnika za pse.

Bilješka! Posljednjih godina rjeđe ljudi koriste proizvode za uzbuđenje, budući da je neučinkovitost pasa koji su bili na uzici tijekom njihovog života dokazano.

Metalne povodce i ogrlice poželjnije su koristiti velike i srednje pasmine za pse, na primjer, njemački ovčar, husky, pitbuli, itd. D. Bit će teško nositi metalne proizvode s malim pasminama.

Lanac kretena ili uklanjanje lanca

Za pse koji trebaju prilagoditi ponašanje koriste se vrlo često trzaje psećih povodaca. Dodatna prednost dodatne opreme je mogućnost korištenja na nekoliko načina:

 • Izravno kao ovratnik uklanjanja, koje se, pri trzaju, stegnuo na vratu kućnog ljubimca. Dandemičari i profesionalni treneri smatraju da je ovaj atribut sastavni dio obrazovanja opuštenih i nekontroliranih četveronožnih prijatelja;
 • Kao produžni kabel za običan povod.

Zatvaranje za pse koji jamče pse

Lanac kretena za pse srednjih i velikih pasmina

Dizajni su opremljeni s dva metalna prstena za pričvršćivanje povodaca. Dakle, s jakom napetošću povodca, pas stisne sam grlo.

Bilješka! Prosječna duljina je 0,5 metara, a optimalna debljina za srednje pasmine je 2,5 mm.

Zatvaranje za pse koji jamče pse

Vezani lanci za čuvare psa uglavnom su izrađeni od visokokvalitetnog čelika kako se veze ne otvaraju u procesu kontinuiranog rada. Uz to, dizajn je opremljen karabinom, zahvaljujući kojem se provodi brzo i pouzdano učvršćivanje lanca na području na kojem je potrebna zaštita. Potrebno je odabrati dodatnu opremu uzimajući u obzir područje.

Optimalna debljina veza je oko 5 mm, radno opterećenje je 30-45 kg, duljina 3-5 m.

Pješački lanac

Povorke za hodanje preporučuju se za pse srednje i velike pse. Duljina i debljina odabranog dodatka opet će ovisiti o veličini i težini životinje, kao i na njenom temperamentu. Kao što praksa pokazuje, najprikladnija opcija je duljina 0,8-1 m.

Bilješka! Veze mogu imati različite veličine, oblik, u nekim modelima možete dodatno prilagoditi duljinu.

Kriteriji izbora

Zatvaranje za pse koji jamče pse

Kriteriji izbora

Možda se čini teško izbora samo na prvi pogled. Tijekom kupnje, toplo se preporučuje slijediti nekoliko osnovnih kriterija.

Težina životinjeDebljina lanca:
 • ne više od 5 kg - do 2 mm;

 • od 5 do 15 kg - 3 mm;

 • 15-25 kg debljine 4 mm;

 • 25-40 kg debljine 5 mm.


Ako životinja ima težinu veću od 40 kg, tada se preporučuje dati prednost lancu priče s postavljenom debljinom od 6 mm.
Duljina priboraKada odaberete duljinu, jedna jednostavna nijansa mora se uzeti u obzir - što će proizvod biti duži, veća je brzina brzine i, u skladu s tim, kreten.
Metoda i mjesto pričvršćivanjaKada odaberete metodu održavanja životinje, toplo se preporučuje dati prednost krutom povodcu. Ako je amortizer instaliran s mjestom za fiksaciju i povodom, to će produžiti operativno razdoblje pribora.
Navike ponašanja i temperament životinjeOvdje je sve jednostavno - što je životinja nemirnija i aktivnija, to će se veze brže slomiti.
PovršinskiAko će, na primjer, kabina s kućnim ljubimcem biti instalirana na asfalt, tada će se veze obrisati mnogo brže nego ako su instalirane na zemlji.
Duljina vezeProizvodi su s kratkim i dugim vezama. Što je kraća veza, to će biti jači dodatak za jaz. Ali proizvodi s kratkim vezama su mnogo skuplji.


Najviše dodataka za trčanje smatra se dugim 2,5 m. Ne -standardne veličine mogu se izrađivati ​​od lanaca koji se prodaju metrom. Koristite proizvode duge manje od 1,5 m jednostavno je nepraktično.

Lanac pasa: bijesni kreten ovratnici

Metalni povodac za velike pse

Bilješka! Ako su veze malo izbrisane tijekom rada, za popravak možete koristiti navojne karabine, koje su dizajnirane za povezivanje oštećenih elemenata.

Da bi proizvod trajao duže, morate redovito pregledavati integritet strukture, u protivnom se životinja može slomiti i izgubiti ili stvoriti puno problema s vlasnikom napadajući osobu ili drugu životinju.

Proizvode možete kupiti u trgovinama za kućne ljubimce, a trošak njih varira je vrlo. Sve ovisi o proizvođaču, kvaliteti korištenog materijala i mnogim drugim čimbenicima. Ako se prilikom odabira pojave poteškoće, preporučuje se konzultirati prodavatelja ili osobu koja razmišlja u tim pitanjima.

Članci o toj temi
LiveInternet