Kako naviknuti mače za ruke: uzroci straha i metode učenja

Mačići su obično lakovjerni i lako uspostavljaju kontakt, ali ne u svim slučajevima. Ponekad su djeca prilično sramežljiva i uopće ne žele komunicirati s vlasnikom, a još više idite u njegove ruke. Preporučuje se uključiti se u trening od malog doba, jer odrasla životinja teže opaža sličan proces. Stoga su mnogi vlasnici zainteresirani kako naviknuti mačića u ruke, tako da u budućnosti nema problema s kućnim ljubimcem.

Razlozi straha

Mačići možda neće ići na ruke iz više razloga. Glavni strah od životinje smatra se glavnim. Mačka se boji, zaobilazi stranu, odmah ne vjeruje strancu strancu. Međutim, to nije jedini razlog takvog ponašanja mačića.

Razlozi straha

Mače obično voli biti u naručju vlasnika

Ostali slučajevi uključuju sljedeće:

  • Neugodnost. Mačku treba pravilno uzeti u vaše ruke. Ako osjeća nelagodu, on neće sjediti na jednom mjestu. Za prikladniji položaj, jedna ruka se postavlja ispod prsa, a druga ispod stražnjih nogu. Mora postojati točka podrške. Dopušteno je odabrati bilo koju pozu, ali pod uvjetom da će životinja biti prikladna.
  • Strah od visine. Unatoč činjenici da mačke lako prevladaju gotovo sve prepreke, postoje pojedinci koji se boje visine. Takva će se mačka osjećati neugodno u naručju osobe, razvoj panike nije isključen. Nažalost, to mogu biti posljedice neuroloških problema.
  • Loša sjećanja. Ako su se ljudi dobro snašli sa životinjom, bacili je na pod ili je i sam mačka slučajno pala s koljena ili ruku osobe, tada mogu ostati s njim neugodna sjećanja. Strah od ponovljenog negativne situacije odvratit će životinju od vlasnika, boji se novih kontakata.
  • Prolazni mirisi. Mačke ne vole opuštene mirise i pokušavaju obilaziti takva mjesta. Ako osoba dolazi od osobe, mačka neće raditi i neće vam dopustiti da se dodirnete. Stoga se u procesu izražavanja na ruke preporučuje ne koristiti oštre parfeme.
  • Sloboda. Mačke - lepršave životinje. Ako nemaju raspoloženja, malo je vjerojatno da će dugo htjeti sjediti u naručju. Nekim pasmima uopće ne trebaju česti kontakti. Preporučuje se pokazati strpljenje s takvim osobama, ali ne biste trebali očekivati ​​poseban učinak.

Glavne metode pripitavanja

Mačke se lako naviknu na ruke ako slijedite sva pravila podučavanja

Ako mače ne želi ući u njegove ruke, ne trebate biti nervozni i brinuti se. Možda mali kućni ljubimac još nije u potpunosti savladao na novom mjestu, pogotovo ako je to životinja s ulice. Nakon nekog vremena, preporučuje se pažljivo pokušati uzeti dijete. Ako se ne uspije odmah, onda ne biste trebali očajavati. Malo strpljenja i naklonosti pomoći će dobiti željeni rezultat.

Važno! U nekim slučajevima djeca sama dolaze u ruke vlasnika, vidjevši da ih nitko ne vrijeđa.

Glavne metode pripitavanja

Preporučuje se uzeti u obzir nekoliko pravila o tome kako naviknuti mačku za ruke. Oni će pomoći brzo postići kontakt i ne uplašiti bebu.

Dobrote iz ruku

Ukusni dobiveni iz ruku osobe omogućit će mačje dijete da se smiri i shvati da ga nitko neće uvrijediti. Beba s dobrom dobrom opušta se i u većini slučajeva dopušta da se udari ili čak pokupi.

U početnoj fazi možete dati hranu iz ruku, a zatim ga staviti na koljena. Želja da pojedete poslasticu dovest će do činjenice da će kućni ljubimac ući u njegove ruke. Međutim, ne držite životinju ako želi skočiti. To može upozoriti i uzrokovati mu nelagodu.

Mirni glas

Mačke su mirne životinje, stoga se preporučuje tiho i nježno razgovarati s njima, bez ikakvih manifestacija agresije. Životinja će osjetiti vezu i pristupit će osobi bez straha. Ljubazni govor jako voli takve kućne ljubimce, pa će lako ići na svoje ruke.

Miriše koji slične

Pažnja mačke može se privući uz ugodne mirise za njega. Zanimljiva beba definitivno će htjeti pogledati što miriše tako ugodno i uspostaviti kontakt s osobom. U trgovinama za kućne ljubimce možete pronaći posebne sprejeve sa sadržajem određenih feromona koji privlače životinju. U ekstremnim slučajevima otopinu možete prskati na dlanu i pustiti mačku da njuška.

Pažnja! Ne preporučuje se korištenje sprejeva koji privlače sprejeve kako bi se izbjeglo korištenje.

Obrazovanje

Prilikom obuke i obrazovanja mačića potrebno je uzeti u obzir njegovu pasminu. Preporučuje se znati da ne vole sve pasmine naklonost. Britanske i škotske mačke Visloux vrlo su neovisne i apsolutno ne žele provoditi vrijeme u rukama vlasnika. Moguće je naviknuti na takve životinje u ruke, ali to će zahtijevati strpljenje i dugo vremena.

Bengalske mačke, naprotiv, trebaju se naviknuti na ruke iz djetinjstva, jer mogu pomalo divlji rasti. Vrijedno je napomenuti da su jedinstvene domaće mačke uglavnom privržene i lako idu svom vlasniku.

Što učiniti nije

Mačka bi se trebala osjećati u naručju osobe ugodne i ugodne

Moguće je ukrotiti mačiće tijekom igre. Igračka se postupno premješta u sebe, tako da dijete slijedi. Kad će biti vrlo blizu, daju ga maloj stvari, a mačka mu je mirno uzeta u naručju. Dok će se životinja baviti temom, može se lako udarati i mirno razgovarati s njom. Ovisnost će se dogoditi na nesvjesnoj razini.

Važno! Da biste navikli na toalet mačke također bi trebali biti postupno. Morate mu pokazati ladicu i pokušati ga naučiti kako koristiti. Za neke ljude ispada tako dobro da kućni ljubimci samo odlaze na toalet.

Što učiniti nije

U procesu podučavanja potrebna je briga i ne pokazuje negativne osjećaje kako ne bi uplašila mačku.

Postoji nekoliko radnji koje se ne mogu izvesti:

  • Podigni glas, vrišti. Mačke se vrlo brzo uvrijede i dugo se sjećaju, tako da sljedeći put neće biti rezultata. Životinja će se ogrebati, šištati, pa čak i ugristi.
  • Pokazati agresiju, kažnjavati, lišiti hranu i pažnju. Takve akcije također vjerojatno neće dati željeni rezultat.
  • Držite silom. Ako se kućni ljubimac počne nervirati, izađite iz ruku, pustite kandže, onda je potrebno osloboditi ga. Držanje na jednom mjestu prisiljava životinju na paniku, ima strah koji će biti teško prevladati.
  • Mačiće je bolje zaštititi od male djece. Dijete ne razumije uvijek kako se pravilno ponašati sa životinjom. Kao rezultat, stres može imati i jedno i drugo.

Najvažnija stvar u procesu podučavanja je mirna. Mačke stvarno osjećaju raspoloženje domaćina, također će biti nervozni i brinuti se.

Koliko će trajati taminjanje

Lako je naučiti mačića za ruke tijekom igre

Koliko će trajati taminjanje

Trajanje postupka prikrivanja ovisi o raspoređivanju životinje i strpljenju vlasnika. Za sve je drugačije, tako da ne možete dati točan odgovor-neki će trajati mjesec dana, a za nekoga će biti nekoliko godina. Ako je sve izvedeno ispravno i mirno, rezultat neće biti dugo u dolasku.

Ako mačka ne uđe u njegove ruke, ali on je miran, ima dobar apetit, ali nema razloga za zabrinutost, onda je bolje ostaviti ga na miru.

Važno! Nema potrebe pokušavati prisiliti životinju da kontaktira, samo će je nazvati.

Znajući kako ukrotiti mače rukama, lako je postići željeni efekt. U skladu s potrebnim pravilima i prisutnošću strpljenja, želite postići željene rezultate u prilično kratkom vremenu. Preporučuje se zapamtiti da nisu sve pasmine sklone stalnom kontaktu s osobom, tako da ne biste trebali pokušavati pokupiti životinju silom.

Članci o toj temi
LiveInternet