Kako naučiti psa fas timu kod kuće

Ponekad se psi nabavljaju ne samo za ljepotu. Ponekad su potrebni kao branitelji i stražari. U takvim slučajevima moraju se osposobiti i podučavati različitim timovima, uključujući i napad. Jedan od tih timova je FAS. Vrijedno je shvatiti kako naučiti psa tim FAS -a kako bi pomagao u teškoj situaciji i ne stvara potencijalnu opasnost za druge.

Zašto trebate trenirati psa s FAS timom

Općenito, sama momčad FAS -a ima njemačko podrijetlo iz glagola "Fassen" - "Grab", "Grab". Odnosno, dajući ovom timu, trener podrazumijeva dekret za napad na stranca, neprijatelja i njegova kašnjenja prije dolaska ljudi kako bi pomogli.

Zašto trebate trenirati psa s FAS timom

Pas bi trebao napasti tek nakon dopuštenja vlasnika

Ovaj bi tim trebao prije svega savladati pse koji su prolazili u treningu s službom. To je često potrebno tijekom mjera za zaštitu javnog reda, kontrarorističkih operacija, pritvora kriminalaca i drugih točaka usluge.

Za kućne pse, FAS tim je potreban za samo -obradu u slučaju napada zločinaca na vlasnika. Uz odgovarajuću obuku, to može dodatno spasiti život ili sačuvati zdravlje. Također, u slučaju krađe na zapovjedništvu FAS -a, pas će moći nadoknaditi i pritvoriti razbojnika dok vlasnik ne stigne.

Bilješka! Prije početka treninga, morate ispravno procijeniti prirodu i ponašanje kućnog ljubimca.

Kada početi podučavati FAS tim

Počnite prerano trenirati za FAS tim. Idu na njega nakon proučavanja tečaja općeg treninga. Ako kućni ljubimac zna samo "Fas", onda ga ne može zaustaviti u svojim postupcima. Prije toga mora savladati znanje o drugim naredbama, poput "za mene", "blizu", "fu", "vanzemaljac", a također i psihološki oblik. To će vam omogućiti da kontrolirate radnje kućnog ljubimca i tijekom i nakon napada na opasnu osobu.

Možete početi podučavati ovaj tim od 5 mjeseci šteneta. Prvo podučavaju tijekom igre: uzmite omiljenu igračku kućnog ljubimca, dopustite da se igra, a zatim ga oduzme. To jest, u ovom slučaju, pas razvija vještinu hvatanja i pooštravanja. Potrebno je dopustiti psu da ponekad pobijedi u takvoj igri tako da interes za postupak ne gubi.

Kada početi podučavati FAS tim

Već u igri postavljene su vještine budućeg treninga

Bilješka! U ranijoj dobi ne treba provesti trening, jer to može učiniti životinju nekontroliranom. Pored toga, treba uzeti u obzir značajke pasmine, budući da su predstavnici različitih vrsta pasa sposobni postići psihološku zrelost u različitim dobima.

Pripremne faze treninga

FAS tim jedan je od najtežih i najtežih. Za učenje morate steći strpljenje. Pored toga, vrijedno je kupiti neke uređaje: posebno izdržljivo odijelo za branitelja, komad jake tkanine, jak štap ili jak štap.

Mjesto za obuku treba ograditi ogradu, bez slobodnog prijema stranaka na teritorij. Pored toga, morate se pobrinuti za mjesto na kojem možete čvrsto vezati životinju.

Važno! Osoba koja ranije nije poznata psu može djelovati kao pomoćnik.

Da biste konsolidirali dobivene vještine, možete izaći s psom na više gužve. Ali situacija se mora držati pod strogom kontrolom kako bi se odmah reagirala ako se životinja ne ponaša sasvim na odgovarajući način.

Općenito prihvaćena metodologija poučavanja

Općenito prihvaćena tehnika nastave u FAS timu!"Podrazumijeva fazni skup radnji potrebnih za jasan i ispravan način da se životinju navikne.

Sekvenciranje:

 1. Čvrsto vežite psa. Instruktor stoji u blizini, asistent je na stranu, u rukama krpe i štapa/štapa.
 2. Privlačeći pažnju kućnog ljubimca bukom i mahanjem, asistent mu se postupno približava.
 3. U ovom trenutku životinja počinje pokazivati ​​agresiju.
 4. Instruktor u ovom trenutku zapovijeda FAS -om. Kad se reakcija psa na tim potiče milovanjem i privrženim glasom.
 5. Pomoćnik ide u ofenzivu na životinju, lagano je udarajući šipkom/štapom.
 6. Kad pokušate zgrabiti šipku/štap, na njega se sruši krpa, što on počinje suzati.
 7. Pomoćnik bi se trebao pokušati boriti s psom i uzeti krpu. Instruktor u ovom trenutku ponavlja naredbu FAS!"".
 8. Čim je pas uzeo krpu, pomoćnik treba pobjeći, pokazujući strah od njega.
 9. Životinju treba ohrabriti.
 10. Vježbajte ponoviti nekoliko puta.

Pripremne faze treninga

Razvoj vještina

Značajke procesa učenja

Postoji nekoliko uvjeta za obuku FAS tima, koji se moraju uzeti u obzir kako bi se izbjegle negativne posljedice:

 • Vrijedno je razmotriti sve prije nego što preuzme odgovornost za obuku pasa;
 • Prije predavanja napadačkog tima, pas se mora educirati u smislu poslušnosti;
 • Preporučljivo je s vremena na vrijeme posjetiti rukovoditelja pasa, koji će analizirati karakter kućnog ljubimca, ukazivati ​​na ispravan način ponašanja s njim i prilagoditi predavanja o treningu ako pođu po zlu;
 • Ne učite psa FAS timu ako ne zna tim "fu", "ne možete", "Alien";
 • Vlasnik studentskog psa mora biti u vlasti, poštivati ​​ga i razumjeti;
 • Obučena životinja trebala bi biti fizički jaka. Potrebna mu je puna tjelesna aktivnost, redovne šetnje i uravnotežena prehrana.

Važno! Svaka pogreška u treningu može uzrokovati kršenje psihe psa, što može dovesti do tragičnih posljedica.

Općenito prihvaćena metodologija poučavanja

Promocija - sastavni dio treninga

Nastavak agresije

Kogda,. Vlasnik mora ići kod psa i dati naredbu "FO". Pas, koji savršeno poznaje svoj posao, odmah je spreman dati ulovu.

Kad pas nauči pustiti osobu strogo na zapovijed, možete trenirati bez povodaca.

Moguće pogreške

U procesu treninga ne može sve ići tako glatko kao što bismo željeli. Trener to mora uzeti u obzir i pokušati ne napraviti moguće pogreške:

 • Ne prisiljavajte kućnog ljubimca da trenira ako se ne ponaša samouvjereno. Bolje je prvo raditi na psihološkom stanju životinje;
 • Ne vrišti i ne ljuti se nasilno na kućnog ljubimca, jer to možete zastrašiti još više. Bolje je pokazati povjerenje u svoje postupke, a onda će ga pas osjetiti. Manifestacija pretjerane emocionalnosti je također beskorisna;
 • Ne žurite s tim "Stranger" tim, zabavno radi radi. Pas će ili uopće prestati opažati ili će pokazati agresiju za sve u nizu.

Što kažu profesionalci

Doggleri kažu da se ne može trenirati svaki pas. Postoje psi u kojima je lovac instinkt genetski položen, na primjer, pastir, i lakše je naviknuti na takve pse.

Vjeruje se da bi za trening pas trebao:

 • ne biti pretjerano ljubazan i privržen. Naprotiv, životinje se u tom pogledu više cijene, što barem alarmantno prisustvo stranaca;
 • biti fizički jak i aktivan;
 • imaju osobine kao što su hrabrost, samopouzdanje i suzdržanost.

Važno! Naravno, najbolje je povjeriti obuku pasa profesionalcima u njihovom poslu. Ali to ne znači da se neće samostalno nositi s tim, samo će se ovaj postupak povući malo duže.

Potrebno je trenirati psa s umiješanjem stranaca da bi mogao razraditi tim.

Prije nego što učite svoj četverogodišnjak -old FAS tima, morate razmišljati o svojim postupcima i mogućim posljedicama. Nakon što je to odlučio, vrijedno je promatrati sva pravila i osnove uspješne obuke. Tek tada se može postići željeni rezultat.

Članci o toj temi
LiveInternet