Patuljak spaniel (mini cocker): opis pasmine

Ako govorimo o pasmini pasa, koja, uz ukrasan izgled i minijaturne dimenzije, pokazuju dobru prirodu i razigranost i dobro se slažu s djecom, a onda su, naravno, to minijaturni kokerski prostori.

Postoji li mini kokerski španijel

Mini koker španijel najmanja je veličine pasmine lovačkih pasa. Koristi se za praćenje igre. Uobičajeno je razlikovati dvije sorte pasmine: engleski i američki. Engleski koker španijel obično je nešto veći.

Postoji li mini kokerski španijel

Patuljak Cocker Spaniel voli aktivne igre na svježem zraku

Zanimljivosti

Španjolci pripadaju jednoj od drevnih pasmina pasa, a prve reference na njih u literaturi pripadaju doba srednjeg vijeka. Koristili su ih uglavnom kao lovački psi.

Bilješka! U 17-18 stoljeću. Pasmina se počela aktivno širiti po cijeloj Europi, mijenjajući se u isto vrijeme i kao rezultat podijeljena u nekoliko sorti.

Uzgajivači su nastavili svoj rad, pa se još nekoliko pasmina pojavilo na njegovoj osnovi, a među njima i engleskog kokorskog španijela.

I tek u prošlom stoljeću na temelju engleskog kokorskog španijela uspio je dobiti patuljastu raznolikost. U Rusiji je ta pasmina bila široko rasprostranjena tek krajem prošlog stoljeća.

Prilikom podizanja koker španijela, važno je zapamtiti da je ovo vrlo osjetljiva životinja koja je sklona psihosomatskim bolestima s negativnom emocionalnom atmosferom u kući.

Izgled i standardni

Mini koker španijel, unatoč maloj veličini, ima jaku kompaktnu tjelesnost, ravno leđa, razvijena prsa. Boja može varirati i biti poput jedne boje (crvena, smeđa, crna, čokolada), te dvije i tri boje.

Vuna kod pasa ove pasmine može biti i ravna i valovita. Dulje je na ušima, na kućištu i šapama. Kod zdravih životinja treba biti mekan i svilenkast. Viseće uši u životinji nalaze se prilično nisko - na razini očiju.

Mini-Spinael se razlikuje velikim izražajnim i dobronamjernim očima. Nos, ovisno o boji životinje, može biti i crni i smeđi.

Rast odraslog psa kreće se od 35 do 40 cm, a težina je od 8 do 15 kg.

Izgled i standardni

Cocker Spaniel pokazuje dobre sposobnosti učenja

Bilješka! Možete odrediti usklađenost životinje sa standardima stijene po uhu. U izduženom stanju, njegov rub trebao bi doći do vrha nosa.

Osobine likova

Patuljasti Cocker Spaniel odlikuje se veselim i ljubaznim raspoloženjem. Karakterizira ga neuništiva energija i razigranost. Čak i nakon duge šetnje, pas će biti aktivan i mobilni.

Životinji zaista treba pažnju vlasnika, dok je često u stanju uhvatiti promjene u njegovom raspoloženju. Spreman je igrati se u bilo kojem trenutku, pokazujući dobru memoriju i sposobnost učenja. Često se očituju njegovi lovački instinkti.

Značajke brige

Najveća poteškoća u brizi za Cocker Spanel je njegova vuna. Prije svega, treba ga kombinirati najmanje dva puta tjedno, u protivnom će se krutosti odmah početi pojavljivati, a pas će imati neuredan izgled.

Kupanje se vrši kako se vuna gomila, ali barem jednom tjedno. Istodobno, preporučljivo je koristiti posebne šampone koji će vam pomoći da izbjegnete zapetljavanje vune. Također će biti potrebno rezati vunu (najmanje 3-4 puta godišnje).

Osobine likova

Životinja može osjetiti raspoloženje vlasnika

Obavezno se pobrinite za oči, koje su, kad se zamuti, isprane slabom otopinom zavarivanja ili kuhane vode. Također trebate povremeno provjeriti uši i odsjeći previše gustu vunu izravno na samo uho, jer nedostatak kretanja zraka u organima sluha može dovesti do razvoja upalnih bolesti.

Kandže životinje trebaju biti izrezane i ispunjene prema potrebi. Ne zaboravite na redovito čišćenje zuba.

Pored toga, morate periodično posjetiti veterinara i učiniti sva potrebna cijepljenja, to će vam pomoći zaštititi kućnog ljubimca od mogućih zdravstvenih problema.

Važno! Španjolci su potrebne obvezne i aktivne šetnje svježim zrakom. Stoga se preporučuje da ga odvedete na prigradska putovanja, kao i na jutarnjem trčanju.

Optimalna prehrana

Patuljasti koker španijel je tendencija prejedanja i prekomjerne težine. Stoga se odraslim životinjama preporučuje da dogovore dan posta nekoliko puta mjesečno, kada im se daje samo pola norme.

Općenito, moć treba uravnotežiti i sadržavati vitaminski kompleks.

Bilješka! Kod odraslih životinja suha hrana se često unosi u prehranu.

Prednosti i nedostaci pasmine

Definitivno taj patuljasti španijel ima mnogo više prednosti od nedostataka. To uključuje:

 • Dekorativni izgled;
 • um i brza pamet;
 • manifestacije pobožnosti vlasnicima;
 • neodoljiva energija i razigranost;
 • dobar kontakt s drugim životinjama u kući;
 • sposobnost slaganja s ljudima, posebno s djecom;
 • Kompaktne dimenzije.

Naravno, i bez nedostataka, ali oni u potpunosti isplaćuju veliki broj pozitivnih karakteristika. Nedostaci su:

 • neodoljiv apetit i, kao rezultat, tendencija prekomjerne težine;
 • Vrijeme -zabranjeno i skupo njegu kose;
 • potreba za svakodnevnim i dugim šetnjama;
 • Prekomjerna lakovjernost strancima;
 • Manifestacija lovnih instinkta, zahvaljujući koje pas može pobjeći, odnesena procesom progona.

Značajke brige

Ova se pasmina često zbunjuje s kalz-kralj-chalz-španjolskom

Raspon cijena

Cijena psa ove pasmine kreće se od 25 do 35 tisuća. trljati. U isto vrijeme, štenad koji se odnosi na Petrolex koštat će 15-20 tisuća. trljati., A cijena djece show -a počinje od 70 tisuća. trljati.*

Patuljak Cocker Spaniel je minijaturni tip lovačke pasmine koker španijel. Životinju se odlikuje energičnim i razigranim karakterom i dobro se slaže s djecom i drugim životinjama. Pojava mini-špiljana i opis pasmine ukazuju na njegovu dekorativnost, koja se u velikoj mjeri duguje dugoj svilenoj vuni, visećim ušima i velikim dobrim očima.

*Cijene su naznačene za prosinac 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet