Koja je hrana bolje nahraniti mačku: savjeti veterinara

Za dug život mačke bez bolesti, morate temeljito pristupiti kompilaciji prehrane. Među vlasnicima mačaka uvijek postoje mnoga pitanja koja daju preferencije - prirodnu hranu ili industrijske sastave u obliku suhe ili vlažne hrane. Vrijedno je o tome detaljnije razgovarati, okrećući se pomoći veterinarima.

Sorte mačje hrane

Prije nego što počnete proučavati savjete veterinara, kako odabrati hranu za mačku, morate se upoznati s njihovom raznolikošću, značajkama i nedostacima.

Sorte mačje hrane

Izgled suhe hrane za mačke u zdjeli

Danas tržište predstavlja nekoliko glavnih sorti industrijskih kompozicija za mačke:

  • suho;
  • mokra;
  • Kantin.

Najpopularniji oblik gotove prehrane je suh. Suhi proizvod ima prihvatljiviji trošak, a sadrži i sve potrebne vitamine, minerale, elemente makro- i tragova. Još jedna prednost - oblik "jastučića" koristan je za zube.

U usporedbi sa suhom hranom, vlažno nema takvu prehrambenu vrijednost. Naravno, njegov je izgled privlačniji, ali sastav je siromašniji. Uključuje biljne proteine ​​i sintetičke aditive, koji s redovitom upotrebom otrova tijelo kućnog ljubimca. Izuzetak-grozni feed super-premium klase.

Bilješka! Kada odaberete proizvod, morate se pažljivo upoznati sa kompozicijom i dati prednost onome koji sadrži veliku koncentraciju prirodnog mesa i manje konzervansa.

Možda je najpoželjnija opcija CostB. Sadrže sve potrebne tvari za cijeli život tijela. Jedini nedostatak je trošak, jer premašuje cijenu suhog i vlažnog sastava.

Koja je hrana za mačke bolja - suha ili vlažna, ne možete definitivno odgovoriti. Glavna stvar je pridržavati se norme: da je jedan drugi proizvod s nekontroliranom uporabom sposoban nanijeti štetu na zdravlju kućnog ljubimca.

Ocjena hrane za katedralu

Kako izgleda vlažna hrana za mačke u tanjuru

Ocjena hrane za katedralu

Što preporučuju veterinari sa suhim mačkama? Naravno, najbolje je dati prednost vrhunskim industrijskim sastavima, super premijskom razredu i holistici, jer su proračunski proizvodi uglavnom sadržani. Ne ima nikakvu korist za tijelo životinje i doprinosi razvoju alergija.

Super premij, premium klasa i holistika

Ocjena skupih suhih proizvoda uključivala je sljedeće marke:

  • Orijen je elitni proizvod koji sadrži oko 85 % prirodnog svježeg mesa. Dijeta je uravnotežena i obogaćena vitaminiziranim aditivima i prebioticima visoke kvalitete, u potpunosti je u skladu s biološkim potrebama domaće mačke. Prosječni trošak od 1 kg je oko 800 rubalja*.
  • Grandorf-kholistik feed, koji sadrži nekoliko sorti mesa. U sastavu 4 položaja postoji kultura zrna - cijela smeđa riža. Hranjiva je, ali nije osobito vrijednost za tijelo životinje, rijetko uzrokuje alergijske reakcije. Cijena za 1 kg kreće se od 700 - 800 rubalja.
  • Asana sadrži relativno malu količinu mesa, pa se preporučuje koristiti ga kao prijelaznu vezu ili, ako se životinja mora pridržavati medicinske prehrane zbog zdravstvenih razloga.

Savjeti za veterinare o hranjenju kućnih ljubimaca

Industrijska suha hladna hrana za mačke

Još uvijek postoji veliki broj proizvoda koji zaslužuju pažnju vlasnika odraslih mačaka i mačića.

Srednje klase

Hrba kategorije srednje cijene ima manje uravnotežen i sastav visoke kvalitete, koncentracija mesa u sastavu je manja. Ocjena vodi sljedeće marke:

  • Gina mačka zec & Riža - kompletan proizvod, čiji je sastav dizajniran za odrasle mačke. Glavne komponente su kunić i pileće meso. Nakon toga slijede žitarice - riža, zob i ječam. Osobitost sastava je da je hipoalergena. Trošak od 1 kg kreće se od 300 - 350 rubalja.
  • Ići!. Raspon proizvoda prikazan je u obliku niskog zgrade i celentike za mačke. Sastav je dodatno obogaćen uljem lososa, brusnicom i lucerkom. Cijena varira ovisno o vrsti. Prosječna cijena 400 - 450 rubalja po 1 kg.

Također, vlasnik mačke trebao bi obratiti pažnju na karminu i vrh hrane.

Feed ekonomske klase

Većina liječnika savjetuje se da se suzdrže od prehrane ekonomske klase, budući da je prirodnost i kvaliteta njihovog sastava pod velikim pitanjem.

Unatoč tome, sastavljena je ocjena proizvoda iz ove grupe: Advance, Farmina, Organix i Frank`s Progold. Prosječni trošak za svaki kilogram ne prelazi 400 rubalja.

Koja je hrana bolje nahraniti mačku: savjeti veterinara

Suha hrana za mačke mačke

Savjeti za veterinare o hranjenju kućnih ljubimaca

Većina vlasnika pita se koja je hrana bolje hraniti mačku, vrhovi veterinara su generalizirani, ali u svakom slučaju uvelike pojednostavljuju postupak odabira.

Važno! Životinje koje kontinuirano koriste suhu hranu, kao i neke pasmine (na primjer, Vyslowry Scottish ili Britanci) podliježu razvoju urolitijaze. Za prevenciju, preporučljivo je kastrizirati ili sterilizirati kućnog ljubimca u veterinarskoj klinici.

Glavne preporuke veterinara:

  • Ne možete pomiješati hranu s prirodnim, jer se svaka sorta apsorbira na svoj način. Interval između takvih obroka trebao bi biti najmanje 8 sati.
  • Ne možete steći različita imena vlažne ili suhe hrane, na primjer, skupo i jeftino i miješati ih zajedno. To je zbog činjenice da oštra promjena proizvoda može izuzetno negativno utjecati na zdravstveno stanje kućnog ljubimca.

Koja je hrana bolje nahraniti mačku: savjeti veterinara

Osnovna pravila za sastavljanje prehrane za kućne mačke

Neki stručnjaci također savjetuju da se suzdrže od stjecanja proračunskog feeda, jer u njihovom sastavu praktički nema ništa korisno. Ako vam financijske mogućnosti ne dopuštaju kupnju skupih kompozicija, bolje je prenijeti kućnog ljubimca u ispravnu prirodnu hranu i s određenom učestalošću unošenja vitaminiziranih aditiva u prehranu.

*Cijene su relevantne za veljaču 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet