Chau-chau panda: kakva pasmina i kako odabrati štene

Mnogi ljudi, razmišljajući o pokretanju psa, prije svega obratite pažnju na neobičan izgled. To je jedan od razloga zašto je Chau-Chau Panda nedavno postala toliko popularna. Često se biraju zbog simpatičnosti, ali malo ljudi zna kako je takva pasmina došla i odakle je moda dolazila.

Opis pasmine

Chau-Chau je pas koji se prvi put pojavio u Kini. Starost pasmine premašuje oznaku 2000 godina, za koju je uspjela ići dug put od straže do carstva. Ti su psi cijenjeni ne samo zbog veličanstvenog izgleda, već i visoke inteligencije, mirne, pobožnosti.

Opis pasmine

U stvari, pase-pande nisu zasebna pasmina, već samo oslikana Chau-Chau

"Shaggy Leo" - Kao njihov kineski nadimak i ovo ime u potpunosti odgovara izgledu životinja. Imaju dugu, lepršavu vunu, čija boja može biti crvena, bež, pa čak i crna. Iznenađenje često uzrokuje jezik tamnoplave boje, blizu crne nijanse. Ovo je jedna od značajki svojstvenih psima.

Chau-chau pripadaju srednjim životinjama. Rast mužjaka može doseći 56 cm, dok je za žensku osobu granica 51 cm. Težina PET -a kreće se od 20 do 30 kg, ovisi o rodnim i fiziološkim karakteristikama.

Kako se pojavilo ovo čudo

Životinje postoje više od 2000 godina. Vjeruje se da su u početku pratili mongolske nomade kao stražari i pomoćnici u lovu. Zahvaljujući im da su se ove životinje pojavile u Kini, gdje su odmah postale favoriti carske obitelji. Štenad i odrasli ove pasmine bili su posebno česti u budističkim hramovima, gdje se tibetanski redovnici brinuli o njima.

Zanimljivo je! U Europi su za Chau-Chau saznali tek u 19. stoljeću. Vjeruje se da su Britanci napravili ovu pasminu onakvu kao što je danas poznato.

Što se tiče Chau Panda, pojavila se mnogo kasnije zahvaljujući naporima poduzetničkog vlasnika trgovine za kućne ljubimce iz China-Khsin Chen. Da bi privukao kupce i dobio više profita, trebao im je ponuditi nešto neobično, samo mu je na raspolaganju. Tada je jednostavno počeo slikati svoje životinje i demonstrirati ih svojim klijentima kao čudo prirode. Diveći se ovom izgledu, Kinezi nisu samo demontirali nevjerojatne životinje, već su im i više puta platili.

Pas poput rampe - kakva je to pasmina

U stvari, ovo je samo Chau-chau s obojenom kosom, što ga čini kao medvjed. Panda pas je popularniji u svojoj domovini u Kini, ali moda se odnosi na druge zemlje. Danas možete vidjeti tako neobične kućne ljubimce s ruskim vlasnicima.

Izgled psa lako se može zavesti, jer stvarno nalikuje medvjedu. Nažalost, prevaranti često koriste ovu sličnost i naivnost ljudi. Slučaj je nadaleko poznat kada je u zoološkom vrtu u Sočiju pas, sličan rampi, dobio pravu egzotičnu životinju. Vlasnici su posjetiteljima ponudili da se slikaju s obojenim psom za određenu količinu.

Bilješka! Usluge slikanja životinja mogu se pružiti u salonima za životinje u velikim gradovima u Rusiji. Stručnjaci kažu da je boja korištena za postupak sigurna za kućne ljubimce.

Petamska briga

Unatoč raširenom mišljenju, kosa kućnog ljubimca neće stalno uzrokovati nelagodu vlasniku. Jedino razdoblje u kojem može stvoriti problem je sezona topanja, ali čak ni u ovom slučaju neće biti toliko vune u kući, jer većina mrtvog podloga ne napušta psa. Potrebno ga je ukloniti češljanjem.

Kako se pojavilo ovo čudo

Panda Dog vuna zahtijeva tjedno češljanje, posebno za vrijeme moliha

Ipak, briga za pseću vunu trebala bi biti redovito. Dovoljno je češljati kućnog ljubimca jednom tjedno, a perite samo dva puta godišnje, osim ako ne sudjeluje na izložbama. S vremenom će vuna odrasti i, kako bi joj dali uredan izgled, mnogi vlasnici radije izrađuju frizuru za kućne ljubimce. Ovo je posebno korisno ljeti kad je vruće.

Važno! Chau-chau panda razlikuje se u dubokim postavljenim očima, zbog čega se često pojavljuju određeni problemi. Za održavanje zdravlja psa važno je redovito provoditi higijenske postupke. Potrebno je isprati oči, kao i uši, rezati obrastao kandže.

Chalo-Chau frizura u blizini Pande

Svake godine pas privlači sve više i više pažnje i postaje san ljubitelja kućnih ljubimaca. Međutim, kao što je već spomenuto gore, jedini način da pronađete takvo čudo je transformirati psa svojim naporima.

Budući da potražnja za psima stilizira pod simpatičnim crno -bijelim medvjedom, danas se usluga za frizure i slikanje može naći u životinjskim salonima. Nažalost, većina njih je koncentrirana uglavnom u velikim gradovima. Međutim, još uvijek se ne preporučuje riskirati i slikati chau-chau kao rampu, jer može biti opasno za zdravlje kućnog ljubimca. Specijalist će moći izvesti ovaj postupak tako da ne našteti nikakvoj šteti.

Važno! Da bi se održala slika, bojanje se mora ponoviti svakih 6 tjedana. Životinjska frizura provodi se kako vuna raste.

Karakter i značajke

Po prirodi su Chu-Chau tihi, mirni, odani psi. U isto vrijeme, ništa ih ne sprječava da budu veseli i zabavljaju se s vlasnikom. Ali pas Chao Panda ima neovisan karakter, tako da samo iskusni vlasnik koji se može ozbiljno uključiti u odgoj i obuku životinje može priuštiti takvog kućnog ljubimca.

Pas poput rampe - kakva je to pasmina

Pas se može držati u stanu

Pasmina ima dobre patrolne depozite. S tim u vezi, stranci se mogu smanjiti i prihvatiti ne baš prijateljski. Istodobno, kućni ljubimac će biti vjeran svojim vlasnicima, ali pod uvjetom da se prema njemu dobro ponaša - neće tolerirati agresiju i okrutnost u njegovom smjeru.

Općenito, oni vole provoditi vrijeme s vlasnikom, igrati se s njim na ulici. To su vrlo mobilni psi koji zahtijevaju određenu fizičku aktivnost.

Chau-chau su izvrsni suputnici koji su prikladni za održavanje u stanu. Odabirom takvog psa, osoba prima odanog prijatelja i dobrog čuvara.

Članci o toj temi
LiveInternet