"Malta paste": što je to i s čime se jede

Spoj

Bilo koja mačka provodi puno vremena ližući njegovu vunu. Nakon ovog postupka, kaputi padaju u želudac mačaka i mogu formirati kvržice. A to može dovesti do povraćanja, poremećaja želuca i gubitka apetita. Ali ne biste se trebali brinuti zbog toga, jer postoji prekrasan lijek za raspuštanje vunenih nakupina u mačjem želucu, a ovo je "slad pasta".

Spoj

Takva tjestenina je prirodni proizvod, a uključuje:

  • ulja i masti;
  • Ekstrakt slada;
  • celuloza;
  • pepeo.

Posebna komponenta je derivat mliječnog šećera s TSO (trans-galaktooligosaharid), koji je izrađen od mlijeka i pruža vašoj mački korisnu crijevnu mikrofloru.

Provjeriti

Osim toga, u pasti postoje minerali (kalcij, fosfor, natrij, kalij) i ekscipienti (emulgatori, zgusnitelji, antioksidanti). Biološka svojstva i učinci

Biološka svojstva i učinci

Zbog sadržaja slada, pasta pomaže u otapanju kvržica vune. To olakšava prolazak kose kroz probavni trakt i dovodi do slobodnog čišćenja mačjeg tijela. Kao rezultat toga, vaša se životinja riješi povraćanja i zatvor.

Različite masti podržavaju jetru i bubrege kućnog ljubimca, reguliraju metabolizam i promiču rast. A sadržaj minerala ima koristan utjecaj na stanje kože i vunene poklopce.

Dali si znao?Ljudi s alergijom na mačju vunu zapravo nemaju alergije na vunu, već na proteinu fel d1, koji je sadržan u mačjoj slini. Lizanje vune, mačka prebacuje svoju slinu na nju, a ona se zauzvrat širi po cijeloj kući.

Izlazni obrazac

Malt-oljeva se proizvodi u cijevima. Postoje paketi od 20, 50, 100 i 220 grama. Izlazni obrazac

Indikacije za upotrebu

Zalijepi se za upotrebu ako vaša mačka ima povraćanje ili zatvor zbog činjenice da su vunene pahuljice akumulirane u želucu i crijevima.

Doziranje

Lijek se može dati mački na dva načina:

  1. Dnevno - 3 cm paste.
  2. Tjedan dana u mjesecu - 5 cm, zatim pauza.

A ako vaš kućni ljubimac ima topilo, koje obično traje oko mjesec dana, onda u ovom razdoblju idemo 5 cm sredstava. Možete stalno uzeti "kapiju zlonamjernog", a ako je potrebno, doza se može udvostručiti dvostruko.

Važno!Omogućite svom ljubimcu slatku vodu u dovoljnim količinama.

Način aplikacije

Lijek se koristi s hranom ili odmah iz cijevi. Najbolje ako padne u želudac životinje prije obroka. Obično nema problema s jedenjem tjestenine, životinja poput njenog ukusa. Indikacije za upotrebu

Nuspojave

Nakon uzimanja ovog proizvoda, nije registrirana niti jedna nuspojava. Pored toga, tjestenina savršeno djeluje s drugim lijekovima, a nisu otkrivene negativne posljedice.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za uzimanje tjestenine nisu identificirane, to je apsolutno sigurno za tijelo mačke, jer uključuje prirodne komponente.

Uvjeti skladištenja

Idealni uvjeti skladištenja - Ohladno i suho mjesto.

Važno!Rok trajanja je 24 mjeseca ako se slijede sva pravila skladištenja.

Nakon što otvorite pakiranje, pasta se mora pohraniti u hladnjaku, gdje bi temperatura trebala biti od +2 ° C do +8 ° C. Doziranje

Analogni

Analozi našeg lijeka su takve paste:

  • Gimpet Malt-Soft-Extra (Njemačka). Osim činjenice da ova tjestenina otapa kvržice vune, pomaže i kod problema s burnom;

Dali si znao? Lizanje vune za mačku nije samo sredstvo higijene, već i način da se smiri. Tijekom ovog postupka, životinja liže posebnu tvar iz svog otpada, koji sadrži vitamin B, koji kontrolira razinu mentalne ravnoteže u tijelu. Ako mačka ne liže, tada će s vremenom postati vrlo nemirna, i kao rezultat toga, to može čak i dovesti do smrti.

  • Excel Kittymalt kosa (SAD). Okus ove tjestenine podsjeća na morsku hranu, pa će vam se vaš ljubimac sigurno svidjeti;
  • Klinija (Rusija). Ruski analog uvezene "Malte paste" ni na koji način nije inferiorniji u njenim kvalitetama. Na temelju recenzija mnogih vlasnika mačaka, nisu pronašli posebnu razliku između domaće i uvezene paste. Kliny Paste ima izvrstan sastav, koji uključuje vodu sa srebrnim ionima, također ima ukus slada i aromu ugodan za mačke.
Način aplikacije

Kao što vidite, postoji dosta sorti paste za uklanjanje vune. Koji odabrati ovisi o vašim željama i, naravno, sklonosti vašeg ljubimca. Sve paste predstavljene u našem članku apsolutno su sigurne i pomažu mačkama i mačkama da se riješe kvržica od vune, a ne samo. Želimo zdravlje vašeg ljubimca i dug život!

Članci o toj temi
LiveInternet