Pas se boji grmljavinske oluje: što učiniti i kako uvjeriti

Psi se često boje prirodnih pojava, na primjer, grmljavinske oluje. I daleko od izbijanja izazivaju strah, ali marami groma. Potrebno je odbiti svog ljubimca od ovoga, jer stres negativno utječe na tijelo životinje.

Podrijetlo problema

Prije nego što se počnete baviti tim strahom, potrebno je otkriti zašto se psi boje grmljavinske oluje. Mnogi vlasnici četveronožnih kućnih ljubimaca smatraju to samo ćudljivošću, jer poslušna životinja može prestati poslušati timove, pokušava negdje pobjeći i sakriti.

Podrijetlo problema

Pas na prozoru tijekom grmljavinske oluje promatrat će što se događa radi interesa, treseći se od straha

Pas se može osjećati neugodno u takvom vremenu iz više razloga: tjeskoba se ponekad pojavljuje zbog oštrog pada pritiska, mirisa. To je također zbog glasnog zvuka. U ovom se slučaju strah pojavljuje ne samo tijekom grmljavinske oluje, već i prilikom pokretanja vatrometa i pozdrava, pucnjeva.

Kućni ljubimac mogao bi se bojati zbog neuspješnog iskustva u prošlosti, kada je bio na oluji na ulici. Često psi mogu usvojiti ponašanje svog gospodara. Stoga, ako je vlasnik životinje nervozan, kućni ljubimac može ponoviti za njim.

Bilješka! U osnovi, pogrešan stav osobe prema životinji postaje glavni razlog straha od grmljavinske oluje. To se često događa tijekom uvjeravanja kućnog ljubimca, starateljstva nad njim. Izgleda kao ohrabrenje, i stoga će se pas početi ponašati u budućnosti na isti način.

Kako se fobija očituje

Loše vrijeme može uvelike alarmirati kućnog ljubimca. Može se utvrditi da pas ima paniku, prema sljedećim znakovima:

  • počinje lutati bez cilja;
  • Pranje i lajanje dugo;
  • pokušava istrčati na ulicu;
  • tresenje;
  • počinje snažno drhtati;
  • ne može kontrolirati stolicu i salivaciju;
  • Lizanje i grickanje šapa.

Ovo stanje negativno utječe na zdravlje kućnog ljubimca i zato morate saznati kako smiriti psa tijekom grmljavinske oluje.

Kako se fobija očituje

Pas začepljen u kut neće dovesti do ničega dobrog

Bilješka! Vrijedno je biti oprezan s psom, jer čak i s obzirom na vlasnika može početi agresivno provoditi.

Također može početi struganje i ugristi ulaznih vrata. Ne krivite psa, jer se u to vrijeme ne može kontrolirati. Stanje kućnog ljubimca može biti u korelaciji s napadima panike kod ljudi.

Kako prilagoditi ponašanje kućnog ljubimca

Nemoguće je stalno stalno puniti životinju ispred grmljavinske oluje, jer također mogu naštetiti zdravlju kućnog ljubimca. Preporučuje se prilagoditi ponašanje životinje kako ne bi uplašio munje i glasne zvukove. Ali to možete započeti što je prije moguće, tako da ima učinak.

Identifikacija i neutralizacija pokretanja pokretanja

Potrebno je prepoznati što se točno pas boji više: glasni zvukovi ili svijetli bljeskovi svjetlosti. Ne biste trebali čekati grmljavinsku oluju za ovo. Preporučuje se unaprijed pripremiti životinju za ovo. Za ove svrhe možete kupiti audio snimku s Thunder -om. Također se preporučuje početi koristiti prilično bučne uređaje u blizini.

Buka ne bi trebala biti glasna. Ako se životinja počne uplašiti, vrijedno je smanjiti volumen snimanja ili isključiti uređaj. Kad se kućni ljubimac navikne na jednu razinu buke, vrijedi ga početi ojačati. Također je vrijedno drage sobe, isključiti svjetlost ili zatvaranje prozora zavjesama, što će stvoriti atmosferu kao i kod predstojeće oluje.

Bilješka! Ne obraćajte pažnju na strah od psa, jer ovo može pokazati da nešto stvarno nije u redu. Potrebno je djelovati samouvjereno sa spoznajom slučaja, tako da se takvo raspoloženje prenosi na životinju.

Kako prilagoditi ponašanje kućnog ljubimca

Slušanje zvučnih grmljavinskih oluja način je da nauči psa glasnim zvukovima

Pozitivne emocije

Potrebno je ponuditi alternativu od bjegunaca tijekom vremena ili malo prije njega. Popravljanje pozitivnih emocija omogućit će kućnom ljubimcu da odvrati neko vrijeme. Možete ga pozvati da igra, krenite u šetnju neposredno prije grmljavinske oluje ili ribnjaka. Međutim, vrijedno se vratiti pod krov prije nego što počne kiša.

Ako je grmljavina bila uhvaćena na ulici, ne možete pustiti psa da ode s uzice. Moram joj pomoći da se nosi sa strahom. Da biste to učinili, trebali biste početi trčati s njom na trgu. Tijekom trčanja proizvodi se adrenalin i stoga će se strah smanjiti. Pas će također pretpostaviti da bježi od opasnosti i zato će se malo smiriti.

Siguran mjesto-bunker

Vrijedno je gledati životinju: gdje kućni ljubimac trči tijekom grmljavinske oluje. Sigurno će to biti isto mjesto. Potrebno ga je opremiti na takav način da je psu tamo ugodan, a brže se smiruje. Da biste to učinili, možete barem položiti meko leglo. U početku možete uključiti mirnu glazbu koja bi se barem djelomično utapala topljenje groma i buke kiše.

Kholba Petetz za mirno ponašanje

Mirno ponašanje kućnog ljubimca potrebno je potaknuti. Ali vrijedno je učiniti samo ako je potpuno opušteno. Ne samo da će prigušiti milovanje može postati nagrada, već i delicija. Ako životinja postane aktivnija, vrijedno je prestati milovati i naklonost dok pas opet ne leži i ne smiri se.

Glavne pogreške uzgajivača pasa

Smirite nagradu za kućne ljubimce poslasticom

Glavne pogreške uzgajivača pasa

Ovisno o tome što ljubimac radi tijekom grmljavinske oluje, morate odabrati taktiku. Međutim, mnogi uzgajivači pasa uopće ne sugeriraju da životinju dovode u svoje osjećaje pogrešno.

Važno! Ako nema samopouzdanja, bolje je unaprijed zaposliti rukovoditelja pasa, što će pomoći kućnom ljubimcu da prevlada fobiju.

Ne koristite milovanje

Ne smirujte kućnog ljubimca tijekom grmljavinske oluje. Prekomjerna naklonost i skrb mogu učiniti da pas djeluje na ovaj način svaki put kada će se vrijeme pogoršati. Ne dopustite ga da izađe vani, jer može pobjeći.

Promocija straha

Neki vlasnici, čitajući preporuke o tome kako smiriti psa, pogrešno shvatiti neke točke. Hvalite životinju samo ako se smiri. Inače, vlasnik jednostavno potiče svoj strah, pa će kućni ljubimac osjetiti da sve radi kako treba.

Situacija je raširena kad se pas boji grmljavinske oluje, ne znaju svi što učiniti s tim. Glavna stvar je započeti borbu protiv straha na vrijeme, tako da uobičajeni strah ne pobjegne u fobiju. Vrijedno je započeti takve događaje u ranoj dobi, jer je lakše naučiti štene nego prekvalificirati odrasle osobe. Nakon toga, ne morate se brinuti da na kiši ne možete zabiti nos u ulicu.

Članci o toj temi
LiveInternet