Corgi je lepršav dugačak -što to znači

Fluffy (pahuljica psa) je poseban corgi. Imaju vrlo gustu i dugu vunenu naslovnicu koju ne prepoznaju na izložbama i natjecanjima, s obzirom na to brak. Nositelji pahuljastih gena mogu biti VERSH Corgos Pembrok i Velsh Cargi Cardigan.

Koji je corgie gen Floffi

Gene fluffi na velsh corgi-što je to? Ovaj gen nose mnoge pasmine, ali u Corgi se smatra pokazateljem raznolikosti pasmine. Ovaj gen ima recesivni karakter i možda se ne manifestira na svojim medijima. Stoga roditelji Corgi Fluffi mogu imati standardni izgled za pasminu.

Koji je corgie gen Floffi

Corgi Fluffy

Bilješka! Obični predstavnici pasmine imaju oštru kratku vunu s prilično gustim podlogom. Fluffi nema ove znakove.

Odakle dolazi fliffe gen

Možete shvatiti može li se u leglo pasa pasa Corgi Fluffi (Fluf) koristiti neke karakteristike gena:

 • Ne može se tvrditi da ako u legla nema pahuljastih, ni u njemu nema gena;
 • Ako su roditelji nosači gena, tada će jedan od četiri štenaca biti tihe;
 • Ako se standardni predstavnik prelazi s nosačem gena, štenad će biti standardna vrsta, ali rođeni su od nosača gena;
 • Ako je jedan roditelj lelen, a drugi nosač gena, tada će se polovica štenaca roditi nosačima gena, polovica će biti dugo -.

Važno! Prisutnost ovog gena odlikuje se psom prema vanjskim znakovima, ali ne utječe na njegove kvalitativne znakove pasmine.

Neki uzgajivači isključuju kratke pse od daljnjeg uzgoja pasmine. Ali ovaj se pristup ne može nazvati ispravnim, jer obično smanjenje genskog bazena negativno utječe na populaciju i imunitet pasa.

Značajke Fluffija

Dugački i standardni korgusi

Priča o Fluffyju

Corgi domovina - Velika Britanija. Psi ove pasmine jedan su od drevnih pastira. Teorija o pojavi dugog ugljena je pretpostavka da su ih prešli sa skloništima i pasminama Collieja. Ne postoje dokumentirani podaci i opisi o ovoj temi, tako da se ta činjenica ne može potvrditi.

Bilješka! Prema drugoj teoriji, pojava takve vune u pasmi nastaje zbog mutacije ili odstupanja između gena.

Značajke Fluffija

Izgled pahuljastih Corguea uzrokuje osmijeh, izgledaju više od svojih kolega zbog guste vune, njihova njuška nalikuje lisici. Na primjer, za razliku od Appencelllera drugog pastira pastira, u kojem je prihvatljiv samo trobojni kaput od vune, boja Corgue pasmine može se mijenjati: od svijetle zlatne do trobojnice. Psi s običnom bojom imaju bijele mrlje na njušci, šapama i prsima. Struktura ušiju razlikuje se od standarda, oni stječu izgled malog probijanja na vrhovima zbog prisutnosti meke hrskavice.

Važno! Duga i meka vuna takvih pasa zahtijeva pažljivo vrijeme i sadržaj, zbog čega se to smatra plemenskim brakom.

Utječe li gen na zdravlje psa

Prisutnost ovog gena ne utječe izravno stanje psa. Ali odsutnost subcussier -a može izazvati osjetljivost na temperaturne razlike. Pas se ljeti može brzo pregrijavati, brzo se smrznuti zimi, u kišnom vremenu odmah se mokri, kao rezultat toga što se smrzava. Zbog toga može doći do prehlade, to se ne može pokrenuti, to može dovesti do komplikacija. Genetski je pasmina predisponirana za neke bolesti, pa se pas mora redovito prikazivati.

Bilješka! I standardnih Corgs-a i Leffs-a imaju očekivani životni vijek od 12-15 godina.

Kako se odnositi na fliff

Kao što je rečeno rano, ni Korgi Pembroke pahuljasti ni pahuljasti kardigan nisu dopušteni izložbama. Neki poznati uzgajivači, dajući psu drugim vlasnicima, zaključuju sporazum s njima, gdje je stanje napisano - kastrizirati ili sterilizirati psa u određenoj dobi. Neki rasadnici pažljivo biraju pse kako bi izbjegli da im Corgue leti.

Od kuja, ponekad im je dopušteno da se uzgajaju u zemljama u kojima je broj ove pasmine vrlo mali. To se posebno odnosi na kardigane, jer je genski bazen nekoliko puta manji.

Uzgajivači tvrde da pahuljice uzimaju najbolje iz vanjske strane roditelja i imaju nevjerojatan karakter. Znanstveno je dokazano da je sloj vune nerazdvojno povezan s genima koji su odgovorni za karakter. Kao rezultat ove kombinacije, Corgi se rađa dugo -koji ima sjajan karakter.

Prema drugoj verziji, zasebni pseći gen proizvodi protein, koji se razbija u dijelove koji utječu na ponašanje u jednom dijelu, a strukturu vune u drugom.

Corgi Corgi Care

Dugi vuneni poklopac psa komplicira njegu, može zalutati od snijega, kiše ili samo tako. Budući vlasnici takvih kućnih ljubimaca trebali bi uzeti u obzir sljedeća pravila:

 • Češljajte vunu mora biti svakodnevno nakon svake šetnje;
 • Za pravilnu njegu vune, pored raznih četkica, mora postojati furminator;
 • Kupanje takvog psa češće treba svoju standardnu ​​rodbinu;
 • Nakon kupanja, kosu morate osušiti sušilom za kosu, u protivnom može ostati vlažna;
 • Bolje je ne držati takvog psa s alergijama, jer je njihovo topilo obilno;
 • redovito pregledajte zube psa;
 • Očistite uši i oči tjedno;
 • izrezati kandže kako raste;
 • Koristite kombinezone za sirovo vrijeme;
 • To su mobilni psi koji zahtijevaju aktivne šetnje.

Kako se odnositi na fliff

Petamska briga

Bilješka! Da bi pojednostavili brigu o letima, neki vlasnici režu svoju vunu.

Kako odrediti štene Corgija u leglu

Svi Corgi (i Pembrook i Cardiagan) s istim kratkim i čvrsto susjednom vunom rađaju se, tako da u ovoj fazi samo iskusni uzgajivač može otkriti lepršave u leglo. Kako štene odraste, razlikovat će se u strukturi vune.

U kojoj se dobi Felffi može razmotriti

Prisutnost ovog gena bit će uočljiva u mjesecu šteneta u pojavi pahuljaka u više količina nego ostatka, na šapama i iza ušiju. Vuna će postati ne samo duža, već i mekša na dodir.

Važno! Već u dobi od mjesec i pol, fliff-koire se ne mogu brkati sa svojom standardnom braćom. Kada djeluje za 45-50 dana u metrici, postavlja se proslavni znak.

Trošak štenaca Korgi Fliffs

Cijena pahuljastih Corgs je smanjena, pa se prodaju prilično aktivno. U rasadnicima njihov trošak dolazi od 30-40 tisuća. trljati., dok će standard koštati od 60 tisuća. trljati.* Prema privatnim oglasima, troškovi pasa ponekad se postavljaju manje, ali nema povjerenja da će to biti Korgi.

Corgi Corgi Care

Puppy Corgi Fluffy

Za i protiv

Glavni nedostatak takvih pasa je nedostatak podlozi. Njihova se vuna suši jako dugo, pa joj treba sušenje, brzo se zbunjuje i zahtijeva svakodnevnu njegu. I, naravno, u životu takvog psa neće biti izložbi i natjecanja.

Ali sve to nadoknađuje fleksibilan i poslušan karakter. Ti su psi prilično aktivni, veseli, razigrani, dobro pronađite zajednički jezik s djecom, posvećene, brzo upijaju timove, dobro se podvrgavaju treningu. Zbog snažnog kostura, oni imaju izdržljivost, a njihova mala veličina omogućuje vam da sigurno živite u stanu.

Izbor psa mora se pristupiti s punom odgovornošću. Donoseći Velsh Corgs s gustom vunom, potrebno je psu pružiti odgovarajuću njegu i pažnju kako bi život pasa bio dug i sretan.

*Cijenim u članku navedenom za siječanj 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet