Klasa pat kod psa: što je to, znači brid

Uzgajivač psa početnika uvijek se pita kako su kućni ljubimci podijeljeni u nastavu? Neki psi sudjeluju na izložbama, odlaze na uzgoj, dok drugi jednostavno daju radost svom gospodaru kao kućnom ljubimcu. Bilo koja pasmina pripada bilo kojoj klasi i nije je tako teško utvrditi, samo trebate detaljno proučavati svaku skupinu.

Što su psi pasa i štenaca

Svaki pas ima svoju svrhu, pa su podijeljeni u tri klase: Show, Brid i Pat. Određivanje izgledi životinje ovisi o njenom izgledu, pokretima, ponašanju i što stariji kućni ljubimac postaje, to je bolje vidljivo. Iskusni uzgajivač 2 mjeseca nakon rođenja šteneta može ga pripisati određenoj klasi.

Što su psi pasa i štenaca

Izložba pasa

Ali također se otkriva da u leglu nijedno štene ne može uzeti najvišu kategoriju, tako da kupac mora biti oprezan.

Važno! Samo dokazanog uzgajivača treba kupiti s dobrom reputacijom, jer postoje slučajevi kada neiskusna osoba prodaje psa u svemu pogrešnom razredu. A cijena samo ovisi o kvaliteti kućnog ljubimca. Stoga prije kupnje morate pažljivo proučiti sve nijanse kako biste odabrali pravo štene.

Koje klase postoje: značajke

Uobičajeno je klasificirati pse za tri skupine za pse (stručnjaci za uzgoj pasa): Show, Brid, PET. U službenim dokumentima se ne izrađuju takve bilješke, iznimka je terminologija "triber".

Pokazati

Emisija (prevedeno s engleskog - "show") - najbolji psi u leglu. To su izložbene životinje, najčešće se nabavljaju za uzgoj istog potomstva. Definitivno možete identificirati klasu psa nakon što dosegnete određenu dob - od 6 mjeseci do godine. To su životinje s visokim snagama koje zadovoljavaju određeni standard (boja, temperament, psiha, struktura tijela, boja očiju, zubi itd.).

Ako postoje nedostaci, a svaki pas ima ovo, tada su vrlo beznačajni, ali ima mnogo više prednosti. Takve životinje imaju izvanrednu genealogiju, uzgajaju se u najboljim rasadnicima. Cijena takvog šteneta je vrlo visoka, ali opravdana je činjenicom da pokazuju da vidovnjaci često zauzimaju nagrade na velikim izložbama. Pod psa ne utječe na cijenu.

Svaki odgovorni uzgajivač ozbiljno se približava svojim kućnim ljubimcima. Ili se ostavlja štene visoke klase za daljnje uzgoj ili ga prodaje osobi koja planira ozbiljno uključiti u budućnost psa, voziti ga na izložbe, brigu. D.

Koje klase postoje: značajke

Pas klase emisije

Bilješka! Kupac mora shvatiti da jedan izgled životinje nije dovoljan da postane prvak na izložbama. Pasa treba obrazovati, obučiti, puno toga za rješavanje, posjetiti veterinare. Da biste to učinili, trebate kontaktirati trenere, mladosti (pseće frizer) i rukovoditelje (osoba koja prati psa na izložbama).

Rub

Brid je preveo s engleskog - "pasmina". Takvi psi imaju malo više nedostataka u anatomiji, za razliku od emisije i uglavnom su namijenjeni uzgoju. Na primjer, uzmite francuskog buldoga, može biti savršeno obučen, mentalno i fizički zdrav, s dobrim rodovnikom, ali boja neće biti u skladu s standardom. U ovom se slučaju pas više ne može ocjenjivati ​​kao emisija.

Brids također mogu sudjelovati na izložbama. Cijena takvih štenaca je niža nego za predstavu. Ako usporedite troškove mužjaka i kuja klase mostove, možete vidjeti da je mužjak jeftiniji. To je zbog činjenice da je manje vjerojatno da će se koristiti za uzgoj od ženki.

Važno! Ako pređete kuju s mužjakom visoke klase, onda se štenad se može roditi izvanredni s izvrsnim ustavama (tjelesnošću), snažnom vitalnošću i psihom. Često se događa da se ženski Breeps rode štenad emisije, ako odabere pravog partnera.

Klasa psa kućnih ljubimaca-što je to

PET (prevedeno s engleskog - "kućni kućni ljubimac") - To su drugi psi koji nisu dio emisije ili Brid.

Klasa psa je pas:

  • obični kućni pas bez genealogije;
  • Neplanirani štenad za pletenje kada je nemoguće provjeriti ili potvrditi njihovo podrijetlo, čime su primati dokumente i sudjelovanje na izložbama neprihvatljivi;
  • štenad inferiorni od njihovih istih udaraca u bilo kojim kvalitetama: temperament, boja, anatomija;
  • Psi s oštećenjima, bolestima i nedostacima u razvoju (triber). Takva nedosljednost standarda uključuje dvoranu repa, kriptorhidizam (neprimjerenost testisa u skrotumu), boju očiju, vune, kandže, netočan zalogaj, loše stanje zuba, prekomjernu težinu, neprimjeren rast, nepravilan položaj ušiju ušiju , duljina njuške, gluhoće itd. D.

Bilješka! Nestabilno mentalno stanje psa također utječe na njegovu klasu. Pas u izgledu može u potpunosti u skladu sa standardnim izložbom ili Brid, ali njegovo agresivno ponašanje, neposlušnost ili, obrnuto, kukavičluk može ga spustiti na donju pozornicu.

Štene klase kućnih ljubimaca-što to znači? Događa se da se u leglu, čak i kod pasa s dobrom rodoslovom, može roditi dijete, što ne zadovoljava standarde emisije ili Brid.

Razredi u skladu s WCF, Cacib, CAS sustav

Pas klase kućnih ljubimaca

Nakon kupnje kućnog ljubimca, oni bi trebali odmah biti sterilizirani ili kastrirani ako vlasnik ne planira dalje plesti, jer je to: ovo je:

  • zaštitit će vlasnika od neplanirane trudnoće;
  • smanjit će rizik od različitih bolesti životinje;
  • prilagoditi ponašanje kućnog ljubimca;
  • Spremite stabilno emocionalno stanje psa.

Cijena kućnih ljubimaca nije vrlo visoka. Najčešće se steče ne za uzgoj i sudjelovanje u natjecanjima, već za dušu kao kućnog ljubimca. Stoga je ovo najčešća vrsta psa u društvu.

Razredi u skladu s WCF, Cacib, CAS sustav

U svijetu postoje klubovi i organizacije koje na izložbama procjenjuju intelektualne i fizičke podatke o životinjama. Kućni ljubimci se dodjeljuju redovima i naslovima, ovisno o mnogim čimbenicima.

Klasa pat kod psa: što je to, znači brid

RFC

Na primjer, WCF (World Cat Federation) uređuje izložbe i prikaz mačaka, koje bi trebale biti prikladne za određene kriterije. Suci dodjeljuju klase i naslove mačkama, a organizatori daju licence.

Najveća izložba pasa je WDS. Sudjeluje u zemljama koje su dio FCI (Međunarodna Kinološka federacija). U Rusiji je RKF. Prije izložbe, pas se bilježi u određenoj klasi, ovisno o njegovoj dobi, ima ih samo 8: klase štenaca u kvaliteti od "bebe" do "veterana". Nadalje, naslov se dodjeljuje: "Najbolje" kod mladih pasa, a Cacib, CAS, Bob i drugi kod odraslih osoba.

Bilješka! Kućni ljubimac može dobiti titulu ne samo prvaka zemlje, već i svjetskog prvaka, ako ispuni sve utvrđene standarde i pokaže se s najbolje strane.

Ukupno postoje 3 klase pasa koji nisu naznačeni u dokumentima, ali su općenito prihvaćeni. Ovo je show, Brid i Pat. Show-ideal psa u svakom pogledu, Brida je kućni ljubimac s malim nedostatkom, a psi u psima običan kućni ljubimac. Prije kupnje budući vlasnik životinje mora razumjeti što želi od psa. Ako je cilj vlasnika izložba, tada bi trebao biti spreman za ogroman posao na kućnom ljubimcu i puno troškova. Ali ako osoba želi samo imati prijatelja, onda je bolje da ga odaberete iz grupe za kućne ljubimce.

Članci o toj temi
LiveInternet