Kako naučiti mačku kući i spavati u njoj

Kuća bi trebala imati svoje mjesto, a odnosi se i na kućne ljubimce. Od trenutka pojave četveronožnog prijatelja u kući mora znati da ima svoj kut. To uvelike pojednostavljuje život vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca, čini ga mirnijim i stabilnijim. Ovaj će članak imati detaljne informacije o tome kako naučiti mačku kući.

Zašto mački treba kuću

Prije svega, vrijedno je shvatiti koja je svrha stjecanja kuće za mačku i je li to moguće bez nje. Većina života mačke provode u snu. I to rade bilo gdje: na krevetima, stolovima, ormarima, općenito na bilo kojoj stabilnoj vodoravnoj površini. Kupujući mačiće kuću ili ležaljku, ne biste se trebali nadati da će životinja tamo samo spavati.

Zašto mački treba kuću

Mačka u kući osjeća se sigurno

Zašto je još uvijek važno dobiti kuću? Ako je dostupan, mačka će znati da mu je cijeli stan na raspolaganju, ali on mu je dostupan samo ugao. Mačke vole mirno i ponekad se žele povući. Na primjer, kad su gosti došli u stan, mačka ima priliku otići do njegove kuće i biti tamo koliko treba.

Osnovni zahtjevi za mačje prebivalište

Da bi mačku bez problema ukrotili mačku, mora ispuniti neke zahtjeve.

Veličina

Mače je prikladno za krevet od bilo koje veličine, ali treba imati na umu da je s godinama možda potrebno kupiti novi dom. Mačka bi trebala biti ugodna na svom mjestu, a za to je ne smije biti skučena. Idealna veličina kuće je malo više od same životinje.

Materijal

Preporučuje se odabir mekih kuća sa stabilnim dnom. To je važno jer mačke ne vjeruju u nestabilan kat. Kao prebivalište, možete koristiti redovnu kutiju s kartona, ali mora se prestići s materijom i staviti mekanu pokrivaču ili ležaljku na dno.

Važno! Oblik i vrsta kuće odabire se pojedinačno.

Moderno tržište nudi opsežan izbor. To može biti obična kuća kabina, ugrađena kuća, viseća ili cjelovita igračka kompleks. Sve ovisi o osobnim preferencijama vlasnika.

Zašto mačka ne voli kuću

U procesu podučavanja mačke na kauč, domaćini se mogu suočiti s takvim problemom da njihov omiljeni ne voli njihovo prebivalište. U pravilu su razlozi slični jedni drugima.

Osnovni zahtjevi za mačje prebivalište

Razlozi zbog kojih se mačka nije svidjela kuća može biti drugačija

Materijal i miris

Mačke - izuzetno osjetljive životinje. Ako ih nategne određeni miris koji potječe iz kuće ili materijal iz kojeg se izrađuje, životinja nikada neće živjeti u njoj. To se ponekad događa s robom kupljenom na Internetu. U skladištima apsorbiraju mirise koji odbijaju životinje.

Važno! Proizvode biste trebali kupiti samo u pouzdanim trgovinama.

Također, mačka može odvratiti miris druge životinje. To je moguće ako se kupuje sunčanica, a prije toga mačka je već živjela u njoj. U pravilu se miris životinje apsorbira u materiju, a riješiti se gotovo je nemoguće.

Značajke podučavanja mačića do kuće

Životinja bi trebala imati kuću od djetinjstva. Što se tiče mačića, nije ih teško naviknuti na vlastito utočište. Problemi mogu nastati samo s toaletom.

Po prvi put se preporučuje da se dno kuće prekriva pelenom, tako da u slučaju nečega ne mora biti obložen mirisom iz materijala. Kad se mače navikne na odlazak na ladicu ili na ulicu, možete se riješiti pelena.

Glavne metode poučavanja

Vlasnici pahuljastih prijatelja dugo su dijelili jedni s drugima tajne i njihove metode koje su im pomogle da su u njihovom mjestu naviknuli na odjele. U nastavku su opisane najčešće i učinkovitije metode kako naviknuti mačića u kuću.

Buđenje od interesa

Interes mače je prvo što je započeo poznanstvo s novim prebivalištem. Vlasnik mora pokazati kupnju životinji, neka je njuška. U redu je ako mače odluči isprobati sunčanu koritu na zubu ili teći kandže o njemu - ovo je pokazatelj njegovog interesa. Buđenje interesa je brz način podučavanja.

Izbor savršenog mjesta

Da bi se postupak pripitovanja u kuću lakše je lakše, vlasnik se mora pobrinuti za profitabilno mjesto kuće. To bi trebao biti osamljeni kut, koji neprestano održava optimalnu temperaturu. Dobro je ako uspijete instalirati kuću tako da se iz nje otvara pregled sobe - mačke vole gledati vlasnike sa strane.

Zašto mačka ne voli kuću

Morate pažljivo odabrati mjesto za kućnog ljubimca

Kuća zanimanje vašeg omiljenog mjesta

Događa se da se kuća pojavljuje u stanu već kad je mačka uspjela ući u nju. Tada je vrijedno obratiti pažnju na to gdje favorit preferira spavanje. Morate staviti kuću na njegovo omiljeno mjesto, a onda će i sama mačka shvatiti što je što.

Promocija životinje

Životinje su vrlo ovisne o podršci i odobrenju vlasnika. Stoga bi vlasnici trebali ohrabriti svog ljubimca kad uđe u kuću. Pohvala, naklonost i poslastice prikladni su kao ohrabrenje.

Inzistirati na

Ponekad mačka jednostavno ne razumije što vlasnik želi od njega. Ovdje će usredotočiti i stabilno inzistiranje doći u pomoć. Morate periodično dovesti mačića u kuću i ostaviti ga tamo. S vremenom će se naviknuti na to i početi ići tamo sam.

Prinuda

Ne preporučuje se pretjerivati ​​s inzistiranjem i nastaviti na prisilu. Mačke su izuzetno neovisne i zapuštena stvorenja i neće spavati tamo gdje im je neugodno. Osim toga, nasilno zadržavanje u kući ostavit će mačke negativne dojmove o ovoj temi, a onda se on sigurno više nikada neće naseliti tamo.

Ako se ništa ne dogodi

Ne očajavajte ako gore navedene metode nisu dali željeni rezultat. Svaka je mačka pojedinačna, vrijedno je samo pronaći pristup posebno vašem ljubimcu.

Možda je vrijedno promijeniti lokaciju kuće ili kupiti novu kuću. Neke mačke možda neće organizirati naborano dno legla, netko se ne sviđa nedostatak kandže.

Važno! Morate se naviknuti na kuću, s obzirom na čak i temperament određene mačke.

Uobičajene pogreške: Što se ne smije učiniti

Ako vlasnik želi naučiti mačku da živi u kući, ne pravite česte pogreške:

  • Prisilno zadržavanje životinje iznutra.
  • Kupnja premale ili prevelike kuće.
  • Ako je životinja već imala negativno iskustvo povezano s prebivalištem, potrebno je čekati vrijeme, a tek tada nastaviti se nakupiti - napetost bi trebala uštedjeti.

Značajke podučavanja mačića do kuće

Na sunčanoj korici ponekad je prikladnije nego u kući

Obitelj mačaka - Drevni satelit čovjeka. Moderni život je takav da osoba uvijek mora odvesti situaciju u svoje ruke, pa je podučavanje kući njegov prerogativni. Ali jedna stvar je razumljivo sigurno: svaka mačka treba imati svoje mjesto, bez obzira je li to Britanci ili čistokrvna crvenokosa.

Članci o toj temi
LiveInternet