Zašto pas jede zemlju na ulici: razlog

Često se događa da se vlasnici pasa počnu jako brinuti kada njihova životinja koristi zemlju. Naravno, takvo ponašanje u većini slučajeva uzrokovano je određenim odstupanjima ili bolestima, ali to nije uvijek slučaj. Zašto pas jede zemlju? Ovo ponašanje ima više od jednog razloga, a za svako od njih se koriste različita rješenja.

Uzroci jedenja zemlje ili gline

Razlozi da pas jede zemlju može biti potpuno drugačiji i nepredvidiv:

 • Ponekad pas jede glinu nepoznato zašto, bez dobrog razloga. Domaća životinja nije lagana nedovoljna korisna tvari u tijelu, pa instinktivno pokušava nadoknaditi njihov nedostatak.
 • Prisutnost parazita u želucu. To dovodi do stalne nelagode. Štene se pokušava riješiti neugodnog osjećaja svim silama, pa počinje tražiti izvanredne načine rješavanja problema.

Uzroci jedenja zemlje ili gline

Pas jede zemlju

 • Pokušaj privući pažnju. Ako vam nedostaje pažnja, kućni ljubimac jednostavno pokušava natjerati vlasnika da se pobrine za njega.
 • Depresija ili osjećaj usamljenosti. Iz tog razloga mogu se dogoditi neobične navike, što s vremenom dovodi do pogoršanja zdravlja psa. Jedno od tih odstupanja je pikacizam. Tada životinja počinje jesti sve što vidi, samo da napuni želudac.
 • Ponekad se pas bilo koje dobi može toliko oduzeti igri da gubi kontrolu nad sobom, a od viška emocija počinje jesti zemlju.
 • Pokušaj poznavanja svijeta. To je najjednostavniji razlog, jer je domaća životinja jednostavno zanimljiva okusu onoga što ga okružuje. Međutim, čim osjeti posljedice takvih radnji, on će se neovisno otkriti od lošeg navike.

dodatne informacije! Uzrok tla s lončanima s biljkama s biljkama može biti miris koji izlučuje cvijeće ili rabljena gnojiva.

Metode za dijagnosticiranje poremećaja

Vrijedno je napomenuti da je jesti zemlju izuzetno rijetko normalan proces. Problem je što takve radnje s vremenom i dalje pogoršavaju opće stanje psa, što znači da se trebate nekako nositi s tim. Ali ne brinite odmah, bolje je prvo razumjeti razloge za ovo ponašanje: zašto štene jede zemlju?

Glavni faktor dijagnoze je kako pas apsorbira zemlju.

Metode za dijagnosticiranje poremećaja

Slučajno tlo ulazi u tijelo kad jede travu

Napajanje travom

U ovom slučaju nema razloga za zabrinutost. Za kućne ljubimce, normalan fenomen za jelo travu. Ali kad ga nema načina da ga očistite sa zemlje, morate jesti s njom. U ovom slučaju, samo trebate pomoći životinji, tresući biljku sa zemlje tako da u budućnosti nema problema s želucem.

Bilješka! Trava povoljno utječe na tijelo kućnog ljubimca, zato ne brinite.

Slučajno zemljište koje ulazi u tijelo tijekom igara

Najčešće se to događa kada se igrate štapom na ulici. Vlasnik ga baca na određenu udaljenost, a pas ga mora vratiti. U trenutku kada pas uzme objekt, izrezana je određena količina tla i određena količina tla. To se događa slučajno, ali vrijedno je izbjeći igre na mjestima gdje se to može dogoditi.

Svjesno jedenje zemlje

Vrijedno je brinuti kada to čini životinja s vidljivim zadovoljstvom. U takvim je slučajevima potrebno što prije kontaktirati veterinara. Ako se apsorpcija dogodi u malim dozama, tada su razlozi alarma manji, ali vrijedno je pažljivo promatrati kućne ljubimce.

Moguće posljedice ovog ponašanja

Slučajno kamenje udarilo je zemljom

Moguće posljedice ovog ponašanja

Problem treba postupati s dužnom pažnjom, čak i ako je vlasnik siguran da razlozi takvog ponašanja psa nisu ozbiljni. Tlo u svakom slučaju negativno utječe na stanje zdravlja, pa je bolje kontaktirati veterinarsku kliniku radi savjeta stručnjaka. Može propisati potrebne vitamine ili propisati odgovarajuću njegu. Neće biti suvišno. U zemlji postoje i šljunak, što može vrlo ozbiljno utjecati na bušotinu psećeg tijela. To dovodi do ozbiljnih posljedica, pa čak i smrti:

 • Uvođenje infekcije ili parazita koji će iscrpiti životinju. Za to je dovoljan najmanji dio tla.
 • Ozbiljno trovanje koje vodi do proljeva ili zatvor. Sve zbog činjenice da postoji ogroman broj toksina koje je osoba bacala u zrak ili u vodu u zemlju. Ako uđete u crijeva, oni nanose veliku štetu.
 • Crijevna opstrukcija. Nastaje zbog apsorpcije kamena isprekidanog, što također krši integritet zuba.

Važno! Kako bi se izbjeglo slučajno kamenje koje ulazi u tijelo životinje, potrebno je pažljivo liječiti svog ljubimca i povremeno ga ispitati radi prevencije.

Što nedostaje i kako se nositi s tim

Takve navike mogu biti rezultat nedostatka vitamina. Tada vam treba kompleks vitamina i minerala u obliku aditiva za hranu. Također možete postaviti kredu ili drveni pepeo pored tanjura za hranu.

Ponekad je razlog neuravnotežena prehrana ili njegov nedostatak. Preporučuje se sastaviti pravu prehranu sa stručnjakom i neko vrijeme promatrati ponašanje psa, prilagođavajući ga.

Bilješka! U ekstremnim slučajevima bit će potrebno napraviti x -tray i napraviti testove.

Ako pas jede pijesak ili tlo u mladoj dobi, onda je bolje osigurati njezinu fizičku aktivnost, uključiti se u trening, dok sve predmete koje ona može progutati treba ukloniti. Iste se metode mogu koristiti ako pas jede drveni ugljen. Zašto pas jede pijesak? Štene-vibran jede šljunak zašto? Ovo su najnaprednija pitanja našeg vremena. Isti princip ovdje djeluje kao i sa Zemljom, jednostavno nije uvijek ispod strane, tlo se ispostavilo.

Što nedostaje i kako se nositi s tim

Preventivni pregled veterinara nikada neće biti suvišan

Načini odlaganja

Postoji nekoliko načina za spas kućnog ljubimca od loše navike:

 • Kao nevidljivo uplašiti životinju kao oštar zvuk, na primjer, pamuk. Zbog trenutno puštenog adrenalina u budućnosti, on će raditi s instinktom samoodržanja i pas će se odnositi na to mjesto ili zaobići ili zaobići.
 • Koristite gumene igračke u šetnji. Odvratit će psa, pogotovo ako su mu rezani zubi.
 • Trčati. Kućni ljubimac će biti iscrpljen, tako da neće imati snage da se gnjavi s tlom. S vremenom će zaboraviti na "čudan hobi", a njegovo će se fizičko stanje poboljšati.

Ovi savjeti pomažu ako je takvo ponašanje posljedica loše navike ili hobija. Možete isprobati svaki od njih, t. do. To u svakom slučaju neće naštetiti. Međutim, savjetovati se s veterinarom još uvijek vrijedi.

Od svega navedenog, možemo zaključiti da je bez obzira na razlog, vrijedno kontaktirati stručnjaka koji će pomoći da izbjegnu moguće negativne posljedice. Profesionalni savjet nikada neće biti suvišan.

Članci o toj temi
LiveInternet