Kapi s mačjih krpelja: tablete, alat

Svi znaju koliko su opasne za ljude bolesti koje nose krpelje. Međutim, neki su sigurni da za životinje, uključujući mačke, ne predstavljaju određenu prijetnju. U stvari, životinje su također osjetljive na vapnene bolesti, piroplazmozu, tayleriozu. Krpelji također mogu nositi jaja. Nadalje, dijagnosticiranje bolesti bit će teže nego kod osobe.

Stoga je vrlo važno odabrati desne kapi od mačaka kako bi mačke pružile omiljenu pouzdanu zaštitu od opasnih bolesti. Da bi se dobro izborio, neće biti suvišno saznati princip rada lijeka.

Aktivna tvari

Sve mačke treba obraditi od buva

Aktivna tvari

Sada postoji dosta različitih alata protiv parazita, a njihov sastav također varira. Međutim, neke se komponente mogu ponoviti.

 • Fieprin. Ova tvar ubija šupe, buhe, ixodične krpelje.
 • Židov. Ubija ličinke insekata kako bi spriječio pojavu parazita.
 • Dietalttoulamid. Prava grmljavina komaraca.
 • Basilbenzoat. Njegova je radnja usmjerena na krpelje.

Važno je odabrati oblik lijeka.

Važno! Prije obrade od buva i krpelja mačića, hranjenja ili oporavka nakon bolesti mačke, potrebno je konzultacije s kronično bolesnom mačkom, savjetovanje s veterinarom.

Kapi

Lijek za mačke za mačke primjenjuje se na mjesto gdje je životinja ne može lako lizati - na Withers. Ponekad također obrađuju glavu glave, ali tamo mačka može doći s šapom dok se prave. Učinkovito je protiv krpelja uha, ali ne trebate kapnuti u uho.

Kapi

Treba pažljivo raširiti vunu i kapnuti po koži tako da se lijek apsorbira

Važno! Prije toga trebali biste pažljivo pročitati upute za kapi prije nego što ih postupate s kućnim ljubimcem. Možda će se na njima napisati da je neko vrijeme bolje da ga ne operete ili dodirnete rukama. Također je potrebno izračunati dozu medicine u skladu s težinom mačke.

Iz kože aktivne tvari padaju u lojne žlijezde, odakle se ravnomjerno raspoređuju u cijelom tijelu. Radnja traje od jednog do tri mjeseca

Tablete

Aktivna tvar iz tableta ulazi u krvotok i štiti životinju i od uboda i od pomoći bolesti uz njihovu pomoć. Njihova radnja traje do 12 tjedana. Glavni minus je da je tableta relativno novi oblik za takve lijekove, a njihov utjecaj na tijelo još nije u potpunosti proučen.

Njihov se unos ne može kombinirati s drugim drogama, ali nema opasnosti za ljude koji žele povući prerađenu zvijer. Pohranjeni i dugo utječu na tablete.

Bilješka! Točnost doze ovdje je posebno važna. Pored toga, ni u kojem slučaju ne možete dati tablete za pseće mačke. Mačji organizam ima svoje karakteristike, pa čak i s pravilnim doziranjem doze, moguće su negativne posljedice.

Injekcije

Vrlo učinkovit način. Njegova prednost je što vam omogućuje da ubijete ne samo kožu, već i unutarnje paraziti, na primjer, okrugli helminths. Međutim, ako je zastrašujuće namesti životinju samostalno (važno je znati ispravnu tehniku ​​i čvrsto se rukuje), morat ćete je prenijeti veterinaru.

Još jedan minus injekcije je toksičnost. Male, oslabljene mačke za njegu ne mogu se učiniti takvim injekcijama.

Tablete

Injekcija se obično izrađuje u bedru ili ispod ramena

Potrebno je čvrsto držati kućnog ljubimca, ako je odlučeno da se ubode, inače će mu biti samo bolnije, a ruke mogu patiti od kandži i zuba.

Aerosoli i sprejevi

Mačke ove vrste nisu prikladne. Sprejevi se ne mogu primijeniti ciljani, a zvijer će ih jednostavno lizati, a to može biti prilično opasno. Bolje je poprskati ih psima i radije kao jedno -vremenski alat, na primjer, za razvrstavanje u prirodu.

Važno! Ne kombinirajte sredstva jedni s drugima tako da ne postoji prevelika doza otrovnih tvari koje mogu naštetiti ne samo insektima, već i životinji.

Ovratnik

Iako ova metoda nije najučinkovitija, ona djeluje manje na zdravlje same mačke. Prije nego što stavite pribor na mačku, morate ga staviti na njegovo mjesto za spavanje kako biste provjerili hoće li se pojaviti simptomi alergija. Prvi put kada je ovratnik na njegovom najdražoj, morate je dobro nadgledati -bivši. Ako se pojave znakovi letargije ili drugih neobičnosti, najbolje je ukloniti ovratnik s krpelja s mačjeg vrata.

Injekcije

Posebnu pažnju treba posvetiti mačkama bez dlake, jer ovratnik može nanijeti kožu na vratu

Za početak glume, ponekad odlazi od dva do četiri dana. Takve nijanse moraju se uzeti u obzir ako vlasnik odvede mačku, na primjer, u kućicu.

Popularno sredstvo

Uz svu raznolikost lijekova, može biti teško odabrati sredstvo odgovarajuće kvalitete. Bolje je uzeti popularne dokazane marke tako da nepoznati proizvođač ne mora vjerovati.

 • Leopard. Njihove kapi od buva i krpelja za mačke definitivno će biti pouzdane i učinkovita zaštita za pahuljanog prijatelja.
 • Inspektor. To su također kapljice. Njihova je linija vrlo raznolika, postoje mogućnosti za životinje bilo koje vrste i težine.
 • Liniju na prvoj liniji. A ova popularna marka proizvodi kapi čak i za ferrete.
 • Udobnost. Lijek u obliku tableta, pogodan i za pse i za mačke.
 • Uporište. Također kapi koje su se dokazale.

Važno! Ako je izbor pao na kapi, a u kući, pored mačke, postoji još jedan kućni ljubimac ili malo dijete, morate se uvjeriti da on ne dodiruje obrađene Withers i, sve više, ne liže ga ruke. Ako kemikalija uđe u oči, potrebno ih je temeljito isprati vodom, a u slučaju ozbiljne iritacije, posavjetujte se s liječnikom.

Narodni lijekovi

Ulje, alkohol i kerozin - tri kita liječenja krpeljima s narodnim metodama, mnogi vjeruju, ali to nije tako. To ne samo da uzrokuje veliki stres kod mačke, a djelovanje proizvoda je vrlo sumnjivo. Čak i ako se paraziti mogu privremeno jetkati, jedva se ne mogu vratiti. Strogo se ne preporučuje koristiti ovu vrstu metode ako je zdravlje kućnog ljubimca skupo.

Mjere opreza

Pri obradi s krpelja trebali biste se sjetiti:

 • Ne preporučuje se kupiti jeftine proizvode. Slučajevi smrti životinja nakon njihove uporabe zabilježeni su;
 • Ne prelazite doziranje, opasno je i apsolutno beskorisno, jer se radnja neće pojačati i neće trajati;
 • Prskanje sprejom treba provesti strogo na ulici i tako da je vjetar puhao;
 • Potrebno je redovito provjeravati kućnog ljubimca na prisutnost krpelja, čak i ako je obrada provedena. To se može učiniti prilikom udaranja i grebanja vune: Čudne ispupčenja nalik bradavicama naići će na ruku.

Aerosoli i sprejevi

Ovako izgleda ako gurnete vunu

Ako se otkrije krpelj, ali u blizini nema klinike, možete ga sami povući. Podmažite mjesto ugriza i trupa vrhnja insekata tako da je čeljust parazita otkopčana. Zatim ga uvrnite glavom u smjeru kazaljke na satu. Možete uzeti pincete. Insekta treba izgorjeti kako se ne bi bojao da će krpelj preživjeti. Drobljenje je vrlo teško.

Općenito, moderni lijekovi su prilično pouzdani, a malo je šanse za zalogaj ako je liječenje pravilno izvedeno. Kombinira i profilaksu i liječenje buva, krpelja, krpelja i mnogih drugih parazita.

Članci o toj temi
LiveInternet