Najstarija mačka i mačka: dugački linovi na svijetu

Gotovo svi uzgajivači i vlasnici znaju činjenicu da postoje dugovječne mačke. Neki predstavnici uspijevaju živjeti do vrlo starosti i istovremeno se praktički ne razbole. Odakle su došli tako dugo, koliko godina stare mačke na svijetu - sve se to razmatra u ovom članku.

Koliko godina do najstarije mačke u Rusiji

Mnogi vjeruju da je mačji rekord star 15-16 godina, međutim, čak i u Rusiji, takvo je mišljenje zabluda. Jedan je slučaj registriran u srpnju 2016. u Moskvi. Kućni ljubimac po imenu Daniel Yanka u to vrijeme živi 22 godine. Bila je to prilično stara mačka, ali još uvijek nije nositelj rekorda. Nakon 2 godine, u Tyumenu je otkrivena zvijer po imenu Smoke, koja je u to vrijeme imala 25 godina.

Koliko godina do najstarije mačke u Rusiji

Najstarija mačka

Bilješka! Ako se usporedite s ljudskom dobom, ovo je otprilike 110-113 godina.

Životinja je u knjizi navedena kao najdugovječnija ruska mačka, danas. Većina domaćih muškaraca i Vaseka mogla bi biti uključena u ovaj popis. Dno crta je da u Rusiji popularizacija takvih zapisa nije tako uobičajena kao u zapadnim zemljama. Možda je pravi najstarija ruska mačka do danas nepoznata.

Nositelji rekorda iz Guinnessove knjige

Dulje mačke zabilježene u Guinnessovim zapisima samo su one koje su se preselile izvan šanka već 25 godina. I ima ih puno. Istodobno, nije uvijek moguće točno utvrditi starost životinje. Stručnjaci se oslanjaju na opće stanje zuba, tijela, ušiju itd. D.

Bilješka! Kao što pokazuju statistika, strane životinje žive relativno duže od mačaka aristokrata, a čak i umjetno stvorene vrste kućnih ljubimaca. Pored toga, svi su stari ljudi nekako pali u dobru obitelj kako bi se ljubazni i brižni majstori. Možda je to tajna.

Mačka Lucy

Mačka Lucy, možda najpoznatija lepršava osobnost. Do danas je već umrla. Međutim, u 2015. godini. kućni ljubimac (još uvijek živ) navršio je 43 godine, iako je to bila samo opća pretpostavka. Drugom vlasniku Lucy 1999., Nakon što je umrla njezina prva ljubavnica.

Njezino je stanište bio mali grad u Walesu. B. Thomas, koji je držao Lucy, počeo je saznati o priči svog ljubimca. Stoga se ispostavilo da su ribolovci poznavali ovu životinju u 70 -ima.

Nositelji rekorda iz Guinnessove knjige

Lucy Cat umrla je u 43

Kriminal

Crim Puff je mačka koja je živjela na teritoriju Teksasa, koja je u 2010. godini navedena u Guinnessovoj knjizi Records. Njegov vlasnik uspio je dokumentirati doba svog omiljenog.

Bilješka! Dvorište mačke crno -bijelog odijela rođena je u kolovozu 1967., i umro 2005. u dobi od 38 godina.

Tiffany II

Tiffany je djevojka s kornjačem od krzna. Kupljen je u trgovini za kućne ljubimce u dobi od 6 tjedana 1988., Živio sam do 27 godina i umro 2015. godine. Tiffany je cijeli život živjela sa svojom ljubavnicom na farmi, jela suhu hranu i svježe mlijeko.

U njegovom životu Tiffany je bila malo ograničena. Slobodno je lutala i s vremena na vrijeme ostavila nekoliko dana. Međutim, nakon mačke, uvijek se vraćala kući.

Kako odabrati život dugačak

Na ovoj fotografiji Tiffany ima 27 godina

Baršunast

Još jedna stara mačka koja je preživjela do 27 godina je baršunast. Porijeklom iz Oregona. Ljubimac je obožavao šetnje i lov. Jednog dana još jednom je napustio dom i nikad se nije vratio.

Roxanne i Chernyshka

Roxana je mačka perzijske pasmine koja je živjela u svijetu od 19 godina. Njezino je stanište bila Rusija, G. Serov. Bilo je moguće dobiti točne informacije o rođenju i smrti zbog činjenice da je kućni ljubimac posjedovao dobro poznatu genealogiju i bio je čistokrvan.

Još jedna ruska mačka - Crna trešnja - nije pripadala aristokratima. Tipična dvorišna djevojka ipak je ostala u dobi od 16 godina.

Dim i crni

Izmaglica i crnci nisu dobili naslov najmodernije mačke zbog nepoznatog. Ipak, izmaglica je u vrijeme smrti imala 27 godina, a crna je 25 godina.

Bilješka! Kroz vrijeme su se životinje osjećale i izgledale dovoljno dobro. Jedino što su oboje počeli povrijediti s godinama.

Mak

Još jedan od popisa je najdugovječnija mačka - Poppi. Dvorište "Engleska" rođena je 1990. godine. Njezina se fotografija često može vidjeti na Internetu pored kolača i svijeća u obliku brojeva 24.

Uzimajući u obzir dob, mačka je stekla snažnu gubitku kilograma. Kao što su njezini vlasnici rekli, tijekom godina mačka je počela drhtati, kad su je počeli udarati, manje i manje napustili sobu i gotovo nisu reagirali na ime.

Najstarija mačka i mačka: dugački linovi na svijetu

Poppyjev rođendan

Murka

Murka je pogodila obitelj Trunov 1985. godine., Kad još nije prošlo tjedan dana. Kao rezultat toga, životinja je 20 godina živjela sa svojom obitelji. Sami vlasnici rekli su da je Murka uspjela postići tako časnu dob na štetu svojih fizičkih karakteristika i ljubavi.

Šiljak

Kao što možete razumjeti, velikog doba uglavnom doseže djevojke. Ali u povijesti postoji i najdugovječnija mačka i njegovo ime Spike. 2001. Životinja je imala 31 godinu. Prema ljudskim standardima, prešao će 200. obljetnicu. Izvana je veličanstveni crveni zgodni čovjek.

Kad je dugovječna mačka proslavila svoj 31. rođendan, nije pokazao nikakve znakove bolesti ili starosti. Prema vlasnicima, također je nastavio vikati u ožujku, hodao u dvorištu i potjerao piliće. Trenutno nije bilo koje informacije o prianjanju.

Najstarija mačka i mačka: dugački linovi na svijetu

Kotu Spike star 31 godinu

Kako odabrati život dugačak

Kao što je već spomenuto, najveći dugi liver je mačka pasmine dvorišta, ali ovdje nećete uvijek pogoditi. Neki predstavnici obitelji mačaka zaista žive malo duže od ostalih zbog karakteristika pasmine. To uključuje:

 • Sijamski žive do 15-20 godina;
 • Burma-16-18;
 • Savannah-15-20;
 • Egipatski Mau-16-18;
 • Ragdoll-15-19;
 • Balinesia-18-22;
 • Ruska plava-15-20;
 • Bombay-15-20;
 • Američki kratkodlako-15-20;
 • Kanadska sphinx-15-20;
 • Maine-14-16.

Bilješka! Kao što stručnjaci kažu, bez obzira na pasminu naklonosti, njege i pravilnih prehrambenih čuda. Zato zdravi kućni ljubimci preživljavaju do starosti. Pored toga, ne biste se trebali osloniti samo na pasminu. Aristokratske mačke su najosjetljivije na nasljedne bolesti.

Naravno, postoje i takvi, ali to je prilično izuzetak od pravila, jer je dugo dokazano da su jeftini feedovi poput Kiteta i slično štetni za kućne ljubimce. Loša prehrana prije ili kasnije dovodi do činjenice da životinja počinje sranja s tekućom stolicom ili doživljava probleme kako bi otišla u toalet.

Najbolje je davati prirodnoj hrani životinj. Možete nahraniti i dovršiti hranu, ali samo visokokvalitetne i ne zaboravite dati kućnom ljubimcu da popije dovoljno vode. Dimljena i slatka hrana poput profilela strogo je zabranjena.

Važno! Netočna prehrana dovodi do činjenice da kućni ljubimac postaje nervozan i bolestan. Kao rezultat toga, životni vijek se smanjuje.

Kao što možete shvatiti, na zemlji veliki broj mačaka povezanih. Najzanimljivije je da pravi dugački broj možda neće hodati među zgodnim muškarcima, već među običnim dvorištima.

Članci o toj temi
LiveInternet