Je li moguće za pse mlijeko: zašto ne možete dati

Prednosti prirodnih mliječnih proizvoda kao izvora kalcija, kalija, aminokiselina, zdravih masti i proteina za ljudsko tijelo su neosporni. Ali stručnjaci su dugo upozoreni da nije sva hrana iz prehrane osobe pogodna za pse. Mnogi su proizvodi jednostavno opasni za četvorice kućnih ljubimaca. Je li mlijeko uključeno na ovaj popis?

"Za" i "protiv" prisutnosti proizvoda u prehrani psa

Prema prisutnosti i raznolikosti korisnih makro- i mikroelemenata koji su dio sastava, mlijeko doslovno vodi popis korisnih proizvoda. Da sastav mora biti u prehrani?

 • magnezij, kalcij, sumpor, fosfor za razvoj i održavanje jakih kostiju i zglobova;
 • korisne masti i proteini kako bi se tijelo osiguralo energijom;
 • Kompleks sadržanih vitamina jača imunitet kućnog ljubimca.

Odrasli psi često se odbijaju kolostrum

Zašto psi mogu biti mlijeko? Čini se da su argumenti koji dokazuju koristi su dovoljni, ali postoje neosporni nedostaci:

 • Prisutnost laktoze ili mliječnog šećera, koje slabo apsorbira tijelo životinje i može poremetiti rad gastrointestinalnog trakta;
 • Stalna upotreba prirodnog mlijeka preopterećuje jetru.

Bilješka! Štenci dobro nauče proizvod, jer njihovo tijelo razvija enzim laktaze koji razgrađuje laktozu.

S godinama se razvoj enzima ne događa tako aktivno, zbog čega odrasli ljubimac može imati problema s apsorpcijom laktoze.

Zašto neki kućni ljubimci ne bi trebali piti mlijeko

Štenci dobro nauče mlijeko zahvaljujući posebnom enzimu

Zašto neki kućni ljubimci ne bi trebali piti mlijeko

U prehrani psa, posebno s prirodnim hranjenjem, mliječni proizvodi moraju biti prisutni. Međutim, to ne znači da je pas mora svaki dan nasjeckati mlijekom. Čak i ako kućni ljubimac dobro podnosi laktozu, ne možete se oduzeti.

Bilješka! Česta upotreba može uzrokovati alergiju kod psa ili trovanja. Stručnjaci ne preporučuju davanje mlijeka predstavnicima ukrasnih malih pasmina. Vjeruje se da su ove četveronoge vode na popisu oboljelih od alergije.

Koje mlijeko se preporučuje za davanje psa

Hraniti štene mlijekom je uobičajena stvar. Kolostrum majke sadrži sve potrebne tvari za rast i razvoj potomstva. Kad štene u ranoj dobi ostane bez majke, psa zamjenjuje krava ili koza.

U pravilu, s početkom hranjenja mesa ili suhe hrane, sam kućni ljubimac odbija mlijeko. Ali ako se to ne dogodi, stručnjaci preporučuju vrlo pažljivi na proizvod. Možete ga ostaviti u prehrani, ali u ograničenoj količini.

Pitanje mogu li psi biti otvoreni za pse. I ako je moguće, što?

Kravlje mlijeko

Kada govorimo o mlijeku, krava je najčešće predstavljena. Široko je zastupljen u trgovinama različitih sadržaja masti. Može se činiti da ako psa nahranite masnim mliječnim proizvodom, tada neće biti štete. Međutim, upravo se ne preporučuje, jer ga tijelo loše apsorbira životinje.

Važno! Da biste smanjili sadržaj masti, bolje je razrijediti mlijeko s kuhanom vodom.

Je li moguće za štenad kravlje mlijeko? Štenci toleriraju takvu vrstu pijenja zahvaljujući proizvedenom enzimu. Međutim, ovaj proizvod nije najvažniji za razvoj i rast štenaca.

Kozje mlijeko za pse

Poželjno je od krave, jer sadrži korisnije elemente u tragovima, ali razina laktoze u njemu je ispod. Kozim mlijeko hrani male štenad koji su ostali bez majke, a odrasli to dobro toleriraju u nedostatku alergija.

Bilješka! Mlijeko je samo po sebi kontroverzan proizvod u prehrani psa, pa je bolje odabrati domaće (ako postoji povjerenje u poljoprivrednika ili posrednika), a ne trgovina.

Kobila

U svom kemijskom sastavu razlikuje se od koza ili krave. Sadrži mnogo puta manje zdravih masti i proteina, ali laktoza u njemu je, naprotiv, više. Stoga ovaj proizvod i njeni derivati ​​(Koumiss) ne preporučuju četveronožni kućni ljubimci.

Bademovo mlijeko

Je li moguće dati pseće bademovo mlijeko? Prema veterinarima, bogat je korisnim mineralima, proteinima, vlaknima s niskim udjelom masti. Međutim, ovo je mliječno piće sigurno podložno nekim uvjetima:

 • Ne sadrži zaslađivače;
 • Ne postoje aditivi otrovni za kućnog ljubimca (čokolada, grožđice, kava, med);
 • Norma se poštuje (ne više od dvije čaše dnevno).

Kako odabrati mlijeko za psa

Ovaj proizvod za odraslog psa nije. U prirodnom staništu grabežljivci ih ne jedu nakon ekskomunikacije i osjećaju se sjajno.

Koje mlijeko se preporučuje za davanje psa

Ako štenad ostanu bez kolostruma, bolje ih je hraniti posebnim mješavinama

Druga je stvar ako govorimo o četvero leguljenih ljudi koji su u ranoj dobi ostali bez kolostruma. U ovom slučaju, je li moguće dati mlijeko štenad? Bolje je dati prednost posebnim suhim mješavinama, široko predstavljenim u posebnim trgovinama, jer se koza i krava neće usporediti s psećim mlijekom.

Bilješka! Za odrasle kućne ljubimce razvijen je i veliki broj supstituta za piće koji ne sadrže laktozu. Ako i dalje želite maknuti malog prijatelja s prirodnim mlijekom, onda je bolje pronaći dobavljača kuće kako bi smanjio rizik od alergijskih reakcija.

Koliko često i u koje količine mogu pse davati psima

Kolostrum za novorođena štenad - glavna hrana. Do 2 mjeseca se hrane svaki dan do potpune zasićenosti. Počevši od 3-4 mjeseca, dodajte hranu i ograničite upotrebu mlijeka. Ako odrasli kućni ljubimac nema alergije i proizvod ne uzrokuje proljev, tada ga može ostaviti u prehrani, ali vrijedi ga dati samo kao poslastica, a ne svaki dan.

Dopušteni iznos ovisi o pasmini. Na primjer, pastir se može odrediti do 2 čaše dnevno, ali odrasli York je potpuno kontraindiciran.

Važno! Dopuštena norma za predstavnike određene pasmine je pojedinačna. Ovisi o grupi pasmina, veličini i značajkama kućnog ljubimca.

Ono proizvode napravljene na temelju mlijeka mogu se dati psu, a koji ne mogu

Iako se oko prisutnosti sirovog mlijeka u prehrani četveronožnih kućnih ljubimaca ne šute, lako se mogu zamijeniti drugim mliječnim proizvodima, na primjer:

 • Kefir za aktivni rast štenaca i normalizaciju probave kod odraslih pasa;
 • Izvor kalija, kalcija, fosfora, proteina. Pokazano je da trudne i doje ženke;
 • Jogurt - izvor korisnih bakterija i kvasca, kao i vitamini i minerali. Bolje je odabrati dječji jogurt "agusha" za psa.

Važno! Kisela vrhnja za četiri legura nije korisna kao sir ili kefir. Može se koristiti kao vrsta dodatka u količini od 2-3 sata. žlice da ne provociraju proljev.

Sir je jednostavan proizvod za psećeg želuca, tako da nije prikladan kao hrana, ali kako se može koristiti rijetko ohrabrenje tijekom treninga.

Kako odabrati mlijeko za psa

Nisu svi mliječni proizvodi korisni psima

Upotreba proizvoda nije smrtna opasnost za četveronožnog prijatelja. Međutim, kod odraslog psa može uzrokovati proljev ili alergije. Štenad su manje osjetljivi, ali iz alergijskih reakcija i nisu sigurni. Stoga je vrlo važno pratiti kako se tijelo kućnog ljubimca ponaša nakon jela proizvoda. S prvim negativnim manifestacijama piće bi trebalo biti isključeno iz prehrane ili pronaći siguran analogni.

Članci o toj temi
LiveInternet