Husky i labradors: križ i koga odabrati

Prelazak dviju pasmina psa radikalno se razlikovao jedna od druge, prakticira se jako dugo. Pribjegavajući takvoj metodi odabira, osoba prelazi na određeni rizik i slijedi različite ciljeve. Prilikom stjecanja metrika teško je predvidjeti koju će veličinu imati, izgled, pa još više. U ovom će se članku razmatrati mješavina Huskyja s labrador retriverom, kao i prednosti i nedostaci takvog hibrida.

Labski: Metis Husky i Labrador Retriever

Prvo biste trebali riješiti pitanje uzgojne motivacije. U pravilu se prelaze labradori sa psima sankama kako bi postigli sljedeće ciljeve:

  • Prekrasan izgled. Nažalost, u modernom svijetu potražnja za atraktivnim vanjskim štenacima mnogo je veća nego na štenad s dobrim zdravljem. Neiskusni vlasnici nisu uvijek spremni uroniti u sve suptilnosti akvizicije i spremni su odabrati kućnog ljubimca u prekrasnim očima.
  • Lik. Križ između Labradora i Huskyja omogućava vam da se smiruju štenad s uravnoteženom psihom naslijeđenom od roditelja Labradora. U isto vrijeme, od roditelja Husk -a, Metis postaje aktivan i atraktivan izgled.

Zbog promjena na genetskoj razini, hibridi su skloni neplodnosti. Zato nije moguće povući zasebnu pasminu, čiji bi preci bili sibirski Husky i Labradors retrivers.

Labski: Metis Husky i Labrador Retriever

Puppy Metis

Važno! Svi su štenad potomci ove dvije pasmine u prvoj generaciji, pa se opis njihovog izgleda ne može sistematizirati.

Dimenzije, težina i druge razlike

Mješavina Huskyja i zlatnog retrivera ili srodnog labradora prilično je rizičan eksperiment, a nikad ne možete predvidjeti što će štenad biti. Sve ovisi o roditeljima i u kojoj su mjeri prebacili svoje gene na potomstvo.

U pravilu, ako je mužjak haski, a kuja je labrador, tada prevladava ten i tjelesnost mužjaka. Štenci rastu visoku, srednju težinu, s pahuljastom vunom.

dodatne informacije! U takvoj je varijaciji da se povećava šansa za dobivanje plavog šteneta - karakteristična karakteristika, zahvaljujući kojoj su mestizosi stekli tako široku slavu.

Ako je, naprotiv, mužjak labrador, a kuja je haski, onda će štenad izvana nalikuju retriverima, a u prirodi - psa za sankanje. Takvi štenad mnogo rjeđe nasljeđuju jarko plave oči. Od labradora dobivaju ljubav prema hrani i orijentaciji na osobu.

Kako razlikovati čistokrvni jusk od križa

Špek od svinje

Boja

Ako se znak može predvidjeti na bilo koji način, tada je boja zaista slučajna stvar. U pravilu štene može naslijediti vrstu boje od jednog od roditelja, ali dvije će se boje kombinirati samo po boji.

Tako se, na primjer, može naslijediti vrsta boje za pretraživanje - obična. Moguće boje:

  • bijela;
  • krema;
  • crno;
  • čokolada;
  • crvenkast.

Analogno, štene može naslijediti vrstu husky boje - kombinacija glavne boje s bijelom, s karakterističnim mjestom mjesta i prisutnošću maske.

Za razliku od retrivera, Husky nema ograničenja u standardu boja, tako da boja krznenog premaza može ispasti bilo koji. Najčešće bebe nasljeđuju boju od oca zbog prevladavanja njegovih gena.

Kako razlikovati čistokrvni jusk od križa

Prvi i najvažniji znak psa koji pripada bilo kojoj pasmini je dostupnost dokumenata (rodovnik i metrika). Bez njih je nemoguće razgovarati o rodovnici životinje s sto posto samopouzdanja.

Međutim, nažalost, u modernom svijetu dokumenti se čine tako jednostavno da ne mogu uvijek jamčiti usklađenost psa sa standardima njegove pasmine. Da bi psa nazvao čistokrvnim, trebao bi biti sljedeći:

  • Dokumenti.
  • Poštivanje pojave rock standard. Čak se i pas iz čistokrvnih roditelja može roditi s tako utemeljenim brakom.
  • Ponašanje. Svaku pasminu karakterizira određeni temperament i opće tendencije u ponašanju.

Možete točno odrediti čistokrvni jusk s križa samo kad štene odraste. U standardu pasmine sibirskog huskyja, nema ograničenja na bojama, ali postoje karakteristične značajke: obojeni dio krznenog sloja na gornjem dijelu tijela, na maski na njušci.

Usporedba Huskyja i Labradora

Čistokrvan haski

Ako pas ima prekratak rep, prevelike uši ili je omamljen i izdužen (poput Corgs -a), najvjerojatnije, to je samo gubitak izdat za Husky.

Usporedba Huskyja i Labradora

Husky i Labradors - dvije pasmine koje praktički nemaju opće karakteristike. Oni se tako dramatično razlikuju da nikada ne možete znati čiji će geni prevladati u potomstvu. U ovom će stavku postojati komparativna karakteristika za dva podatkovna podataka.

Sibirski Husky je drevna pasmina pasa koja se pojavila na sjeveru (otuda i ime). Uvjeti koji su ga formirali vrlo su oštri. Upravo je taj faktor zbog zapuštene prirode pasa za sanjke.

Miješajući ove pse s pronalaženjem, uzgajivači slijede cilj nasljeđivanja u šteneta atraktivnog izgleda. Prijenos karakternih osobina iz Huskyja je nepoželjan, ali nije isključen.

Radi praktičnosti, informacije se prikupljaju u tablici.

Subjekt usporedbeeskimskiLabradori
LikSu zaostali, skloni neposlušnosti i agresiji - rezultat oštrih uvjeta u kojima je formirana pasmina. Ne vole djecu i druge životinje u kući.Odlikuju se ljubaznim i mirnim karakterom, ne -konfliktom. Nema instinkta za zaštitu njihovog teritorija. Volite djecu i druge životinje u kući.
VunaPahuljasti, s gustim podlogom. Ponekad dlake rastu gotovo oko kuta od 90 stupnjeva prema tijelu. Dizajniran da zaštiti tijelo životinje od hipotermije.Kratko, tvrdo, čvrsto uz tijelo. Na škrape je pomalo valovito, ali ne kovrčavo. Prekriven posebnim slojem masti (poput gusaka), koji odbija vodu. Pas izlazi iz rezervoara gotovo suho, a vlažni dijelovi tijela se osuše brže od onih drugih pasa.
ŠapeSnažan, mišićav, ali ne i težak. Široko stopalo potrebno je za veće područje kontakta sa snijegom - pas pada manje pod snijeg.Masivniji od Huskyja. Između prstiju membrana (samo su se Labradori i Newfoundlands povezali s njima) koji pomažu psu da brže pliva.
RepPahuljasta, srednja duljina. Čak su i kratki zastupnici pasmine na repu prilično dugi. Na sjeveru psi spavaju u snijegu, prekrivajući rep jedinog otvorenog dijela tijela - nos za održavanje topline.Rep je moćan, pojednostavljen. Tijekom plivanja služi kao upravljač i pomaže psu da kontrolira tijelo u vodi.
UšiPahuljasti, postavljeni visoko. Šiljasti oblik.Laganje, potpuno uz glavu - potrebno je zaštititi školjke ušiju od vode koja ulazi unutra.

dodatne informacije! U početku su Husky rođeni samo smeđim ili sivim očima. Psi plavo -duševi ili multi -duše -rezultat napora modernih uzgajivača.

Koga je bolje odabrati

Skupina retrivera je poslušna, ali ih treba puno nahraniti. Husky - aktivni i nemirni ljubavnici za igranje. Labski kombiniraju ove karakteristike same po sebi, ali teško je prosuditi štene kako će rasti. Odabir čistokrvnog psa lakše je kretati se u svojim karakteristikama i, prema tome, šanse za pogrešku bit će manje.

Koga je bolje odabrati

Odrasli Laboratorski

Svi moraju neovisno procijeniti njegovu snagu i spremnost da radi na sebi i na svom ljubimcu.

LaBski je zanimljiv eksperiment uzgajivača, a takvi će psi biti izvrsni pratitelji i drugovi. Nasljednost igra veliku ulogu, ali više od 70 % lika psa trebalo bi položiti ljubavni i mudar majstor u prvim mjesecima svog omiljenog života.

Članci o toj temi
LiveInternet