Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Danas postoji više od stotinu različitih pasmina domaćih zečeva. Sve životinje ove vrste uvjetno su podijeljene u tri velike kategorije: dominantno u performansama, masi i duljini vune. Iz toga slijedi da su stijene klasificirane u meso, dolje, krzno i ​​dekorativno. Svaki je zec sladak na svoj način, ali pahuljasti i ukrasni predstavnici vrste dobili su univerzalnu ljubav i prepoznavanje.

Najljepši zečevi na svijetu

Uzgajivači zečeva bili su ocjena najljepših i najslađih zečeva, koji su vrlo popularni širom svijeta. Svaku pasminu treba detaljnije pronaći.

Najljepši zečevi na svijetu

Japanski ukrasni zečevi

japanski

Životinja, unatoč svom imenu, ima prirodu podrijetla koja nije na istoku. Jedina i pouzdana verzija tko i gdje je donio novu pasminu, tako da postoje samo nagađanja. Neki izvori tvrde da je to rezultat rada francuskih uzgajivača, drugih, tog njemačkog jezika.

Osobitost ukrasne pasmine je prisutnost crnih i crvenih mrlja na malom tijelu. Predstavnici vrste s dobrom genealogijom imaju simetričnu boju, ovo je vrlo neobično obilježje. Karakter ovih životinja je miran i miran.

Bilješka! Težina odrasle osobe može doseći 4,5 kg.

Vysloux Ram

Vrlo slatke zečeve s visećim ušima. U nekim predstavnicima ove pasmine duljina ušiju doseže 0,6 m. Prema standardima pasmine, uši bi se trebale čvrsto uklopiti u njušku minijaturne životinje. Vyslookhi Ram pripada kategoriji patuljastih pasmina, budući da težina odrasle životinje rijetko prelazi 3 kg.

Nizozemska pasmina

Zemljoslika u nizozemskom jeziku imaju vrlo male veličine u usporedbi sa svojim prethodnicima. Težina životinje ne prelazi 1,5 kg. Zbog nesrazmjerne velike glave i oka u odnosu na tijelo, ukrasni zečevi izgledaju poput mladunaca. Ova pasmina zauzima već nekoliko godina jedno od vodećih mjesta u potražnji.

Najluđi zečevi

Nizozemska pasmina zeca

Bilješka! Pasmu su prvi put uzgajali nizozemski uzgajivači početkom prošlog stoljeća. Prvi predstavnici od svojih predaka naslijedili su agresivan karakter, ali plodonosni rad znanstvenika omogućio je ga zamijeniti mirnim i mirnim.

Hornostai zec ili Hermelin

Životinje su ovo ime dobile zbog zadivljujućeg sličnosti krzna s krznom, gusta je i gusta. Težina odrasle životinje doseže oko 1 kg. Karakteristično obilježje pasmine su uspravne uši s duljinom ne više od 6 cm.

Bilješka! Zbog guste vune, životinje nisu prilagođene životu u toplim regijama.

Kako odabrati prekrasnog zeca

Pojava zeca Hermelina

Najluđi zečevi

Još uvijek postoji mnogo različitih pasmina u kojima zečevi i zečevi izgledaju ne samo slatko, već i neobično. Tada će se uzeti u obzir životinje s jednom zajedničkom značajkom - duga vuna. Svaka pasmina krzna zaslužuje detaljniju upoznavanje.

Lisica patuljka

Predstavnici ove vrste pripadaju dugotrajnim pasminama, međutim, njihovo krzno u usporedbi s rodbinom ima još gušće strukturu. Na tijelu životinje dlake su tvrde i guste, duljina svakog u prosjeku doseže 7 cm. Uši uši sa zaobljenim krajevima. Životinje imaju prilično minijaturne veličine, njihova težina ne prelazi 1,3 kg.

Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Zec pasmine lisica patuljasti

Važno! Ova pasmina ima srodstvo s Angorom, ali u skrbi ove su životinje manje ćudljive.

Angora

Angora zečevi vizualno nalikuju mekom snijegu -bijeli oblak. Te se životinje smatraju najcjenjenijim na svijetu. Duljina dlaka može doseći 20 cm. Težina odraslih ne prelazi 1,5 kg, oni su maleni. Krzno na dodir je vrlo mekano, ali za brigu o njemu je pravi problem.

Ne znaju svi zečevi, ali postoji još jedna raznolikost angore, što je jednostavnost u odlasku i rastu. Istina, krzneni kaput je malo kraći, 5 cm. Životinje su vrlo razigrane i prijateljske, idealne za rast u stanima.

Lav -upućen

Ova se životinja može opisati vrlo kratko - lav u minijaturi. Male veličine kućnog ljubimca zaista ima puno toga zajedničkog s kraljem svih životinja: dugačka vuna oko glave, iza ušiju i vratu, na šapama i tijelu, krzno nije tako gusto i dugo. Težina odrasle životinje ne prelazi 1,5 kg.

Bilješka! Preporučuje se dati prednost tim ljudima koji obožavaju pahuljaste životinje, ali se boje da se ne nose s odlaskom. Krzno oko glave zeca ne kotrlja se, jer mu nije potrebna posebna briga. Njihov je lik ljubazan i razigran, uspijevaju organizirati sve članove obitelji.

Slatki zec: najljepše i lepršave pasmine na svijetu

Lav -Glavni ukrasni zečevi

Kako odabrati prekrasnog zeca

Snažno se preporučuje kupnju životinjskih životinja od uzgajivača, jer to značajno smanjuje vjerojatnost da će nabaviti nečistu životinju. Dodatni bonus - uzgajivači vam omogućuju da se unaprijed upoznate s kućnim ljubimcem, a postoji i prilika da dobijete savjete o skrbi i održavanju za određenu pasminu zeca.

Kubuče možete uzeti u dobi od mlađih od 1 mjeseca, jer je sve ovo vrijeme mladunče potreban majčino mlijeko. Ako to zanemarite, mladunče može razviti bolesti probavnog sustava, a imunološki sustav neće biti pravilno formiran.

Važno! Ako uzgajivač pokušava prodati zečeve od 2-3 tjedna, bolje je suzdržati se od veza s takvim ljudima, jer on potpuno nije svjestan sudbine kućnih ljubimaca.

Također je nemoguće odgoditi postupak povlačenja od majke, inače će biti gore odustati.

Prije kupnje morate obratiti pažnju na pojavu mladunče. Potrebno je pažljivo ispitati guzicu, jer ukrasne pasmine imaju najugroženije mjesto - probavni sustav. Svećenik treba biti čist, a ne isprano, vuna nije zgužvana.

Oči i nos trebaju biti čisti, bez ikakvog pražnjenja. Uši također trebaju biti čiste, prisutnost točaka, akne ne bi trebale proći nezapaženo.

Najslađi zečevi i pahuljasti mogu postati pravi prijatelji za obitelj. No, prije nego što donesete odluku da takvu životinju napravite kod kuće, morate se upoznati sa svim značajkama njegovog sadržaja, kao i navikama kućnih ljubimaca.

Članci o toj temi
LiveInternet