Koliko terijera živi kod kuće

Toy-Terrier je minijaturni pas koji se razlikuje vitalnošću i aktivnošću. Prevedeno s engleske "igračke" znači "igračka", a "terijer" ukazuje na pripadnost lovačkoj pasmici. Ali za razliku od engleskih igračaka, Rusi su najmanji psi na svijetu. Neobičan izgled, veselo raspoloženje i elegantna tjelesna tijela - zato ljudi vole ovu pasminu.

Prosječni životni vijek

Ruski tosteri su kratkodlako i dugo kose. Prosječni životni vijek je 12-16 godina. Neki pojedinci žive do 20 godina. Mnogi mali psi umiru u ranoj dobi zbog nepažnje svojih vlasnika. Životinje imaju krhki kostur, tako da se lako mogu ozlijediti. Oni također teško toleriraju cijepljenje.

Prosječni životni vijek

Ruski terijer igračaka s glatkom kosom

Postoji mišljenje da djevojke žive manje dječaka, jer se suočavaju s bolestima reproduktivnog sustava. Međutim, nije. Životni očekivani igrački terijer povezan je s uvjetima u kojima živi.

Uz odgovarajuću njegu, pas će živjeti do 20 godina. Ako se vlasnik ne pobrine za kućnog ljubimca i nadgleda njegovo zdravlje, tada će životinja umrijeti mlađi od 5 godina.

Zapisi o dugovječnosti

U usporedbi s drugim pasminama, igrački terijeri stoje na trećem mjestu u dugovještu. Patuljaste vrste Toye žive manje od standarda. Mreža ima nepotvrđene podatke o psu koji je živio do 30 godina.

dodatne informacije! U knjizi zapisa o Guinnessu Ruske Federacije spominje se igračka terijera nadimak Funtik. Pas je živio na teritoriju Stavropola i umro od onkologije u dobi od 18 i 2 mjeseca.

Doba igračaka terijera u usporedbi s čovjekom

15-godišnji pas smatra se starim, t. do. Prema ljudskim standardima, ima 76 godina. Odrastajući igrački terijer započinje u prvoj godini života, ali nakon dvije godine usporava. U dobi od 8 godina kućni ljubimac već se počinje osjećati stariji. Od 13 godina, životinja se već može smatrati dugotrajnim brojem.

Omjer dobi psa i osobe predstavljen je u tablici ispod.

Doba psaDoba osobe
1 godina15 godina
5 godina36 godina
10 godina56 godina
13 godina68 godina
15 godina76 godina


Mnogi ljubitelji životinja zanimaju pitanje: Koliko terijera živi kod kuće. Rusko štene, s kompetentnom brigom o njemu, živi u prosjeku 11 godina.

Zapisi o dugovječnosti

Kako izgleda novorođeni igrački terijer

Mogući utjecaj na životni vijek

Nekoliko je čimbenika koji utječu na životni vijek glatkih -.

Najvažniji od njih su:

  • pravilna prehrana;
  • nasljedstvo;
  • briga o životinjama;
  • Nošenje odjeće prema vremenu.

Malim psima ne treba posebnu prehranu, ali poželjno ih je hraniti proteinskom hranom. Sva hrana za kućnog ljubimca trebala bi biti bogata vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima. Također, ne zaboravite na preventivne mjere i posjetite veterinara na vrijeme.

Kastracija životinje utječe na emocionalno stanje kućnog ljubimca. Takve su životinje bolje da se obuče, postanu privrženi i prestaju žuriti prema drugim psima. Kastrirani TOI živi 1,5-2 godine duže od neplaćenih.

Važno! Vlasnik mora psu pružiti odgovarajuću njegu nakon operacije, tako da će se brže oporaviti.

Noseći štenad, porođaj i hranjenje ubrzavaju pristup starosti. Ponekad trudnoća dovodi do komplikacija i porođaja - do smrti. Samo osoba može pomoći životinji da ostane u stabilnom stanju.

Bilo koja bolest je ozbiljan test za tijelo malog psa. Da biste proširili taj život, morate biti u mogućnosti spriječiti bolesti, a ne boriti se protiv posljedica.

Znakovi starenja malih pasa

Mnogi vlasnici ruskih tostera brinu kad pas počne ispasti u psu. Ovaj simptom uopće ne signalizira dolazak starosti. Standardni fenomen zuba za životinje u dobi od 3-5 godina. Vlasnike treba nadzirati od rane dobi do stanja zuba kućnog ljubimca - kako bi ih očistili i uklonili naslage.

Znakovi starenja uključuju sljedeće čimbenike:

  • Niska aktivnost - kućni ljubimac prestaje igrati i zabavljati se, ne obraća pažnju na igračke. Pas također dugo počinje biti u snu.
  • Sluh i pogoršanje vida-Terrier igračaka ne reagira na naredbe domaćina.
  • Izgled sive kose ispod donje čeljusti i na njušci.

Bilješka! Previše oštro smanjenje aktivnosti često se pojavljuje kada se dogodi bilo kakva bolest.

Doba igračaka terijera u usporedbi s čovjekom

Pas koji stare prestaje biti aktivan i stalno spava

Kako odrediti dob

Stanje zuba, vune, kao i ponašanja - svi ti faktori mogu ukazivati ​​na broj godina psa.

Novorođeni štenci nemaju zube, ali nakon 3 tjedna imaju sjekutiće. Ostatak zuba raste u roku od 2 mjeseca. Do 6 mjeseci očnjaci se u potpunosti ažuriraju. Jedan -godišnji pas ima zube s karakterističnim tuberkulama, za čiji je abrazija određena naknadna dob životinje.

Važno! S vremenom pas ima takve zubne bolesti kao karijes i kamen. Emajla zuba postaje žuta, a očnjaci glupi.

Da bi se utvrdila doba struje, vrijedno je obratiti pažnju na stanje mišićnog tona. Životinja koja stare je atrofirano mišićno tkivo ili trpi pretilost.

Što učiniti kako bi poboljšao život i povećao svoje trajanje

Da biste povećali životni vijek kućnog ljubimca, moraju se slijediti sljedeće preporuke:

  • Slijedite hranu. Mora biti hranjiva i uravnotežena. Preporučljivo je kupiti premium suhu hranu.
  • Ne hranite životinju "sa stola". Hrana koju osoba konzumira uopće nije korisna za malog psa.
  • Redovito posjetite veterinara radi inspekcije, cijepljenja i deworminga. Veterinar promatra željeno cjepivo.

Vlasnici ne bi trebali zaboraviti na higijenu kućnih ljubimaca. Igračka terijer mora s vremena na vrijeme rezati kandže, očistiti oči, uši, češljati vunu.

Mogući utjecaj na životni vijek

Pravilna prehrana potrebna je za zdravlje psa

Glavni uzroci prerane smrti

Glavni razlog prerane smrti Toya su ozljede. Životinja može umrijeti pod kotačima automobila, jesti veliku kost, ugriznih od strane drugih pasa.

Ponekad se igrački terijer odjednom razboli, a vlasnik to uopće ne vidi. Ako pas ima miris s ustima, hromost, plavu boju desni, odmah biste se trebali obratiti veterinaru.

Toy-Terrier je pasmina koja ne može živjeti u divljini. Psi trebaju odgovarajuću prehranu i redovitu njegu. Koliko godina žive igrački terijeri? Ne postoji niti jedan standard za životni vijek. U dobrim uvjetima, kućni ljubimci žive do 20 godina.

Članci o toj temi
LiveInternet