Pasmine pasa koje ne laje ili gotovo ne laje

Basenji

Pitanje: „Kakav pas ne zna lajati?»Može se činiti čudnim. Lajanje se doživljava kao obavezan atribut psa - branitelj, čuvar, tražilica, lovac ..

Međutim, postoje takvi psi u prirodi koji uopće ne laje ili to vrlo rijetko. Njihov popis uključuje ne samo malo poznate, već i poznate mnogim, barem po imenu, pasmine.

Basenji

Najstarija pasmina pasa koja ne zna kako lajati postoji više od 5000 godina - to su baseni. Njene se slike nalaze u Velikoj piramidi Cheopsa. Pasmina je dovedena u Europu krajem 19. stoljeća iz središnje Afrike. Polu -jasni lagani "lovci" čija se evolucija odvijala bez ljudske intervencije, a danas žive u džungli sumornog kontinenta.

Aboridžinska plemena, kao i prije mnogih stoljeća, koriste tvrdoglave pomoćnike za lov na antilope, majmune, divovske štakore, bez ikakvog uzgoja na pasminu sa svoje strane.

Ostali tihi sugovornici
Razne boje

Iznenađujuća značajka Bacenjija je da psi praktički ne laje, praktički se ne tope i ne mirišu.

Opis pasmine

Ovo je lagan, brz, vrlo sladak psa pasmine koja ne laje laje. Vlasnica harmonično razvijenog, elegantnog tijeka: ravna leđa, umjereno široka škrinja s bistrim rebrama, s kratkim lumbalnim odjelom i glavom visoko podignute na prekrasnom dugom vratu. Rep je uvijen u gusti prsten iznad kokciksa i položen na bedro.

Standard pasmine:

 1. Rast na Withersu je 40-43 cm. Težina odrasle osobe nalazi se u rasponu od 9-12 kg.
 2. Lubanja je ravna, dodiruje nos. Prijelaz s čela u njušku je vrlo slab. Uši su začinjene, zasađene visoko, oprezne, imaju mali nagib prema naprijed. Oči su tamne, u obliku badema. Nos je crn. Moćne čeljusti s idealnim ugrizom "škare".
 3. Prednje šape su tanke, ravne. Zadnje noge su vrlo jake, mišićave, noge su nisko spuštene, paralelne jedna s drugom.

Vuna je vrlo nježna, glatka, kratka. Prsa, šape i vrh repa bijelog. Boje su dopuštene:

 • crno;
 • Crni i preplanuli;
 • crvena s bijelom;
 • Crvena s crnim prugama (boja se pojavila 2001. godine.).

Šarmantne životinje ne samo da obraćaju pažnju na sebe svojim izgledom. Vrlo su pametni i fleksori. Naklonost prema vlasniku može učiniti simpatičnog i razigranog obiteljskog psa iz snažne i neovisne zvijeri - vesele, prijateljske, nestašne. Družite psa od rane dobi, počevši od članova obitelji, okoliša i drugih kućnih ljubimaca.

Zaključak
Štene

Basenji je prikladan za održavanje u stanu. Životinja voli fizičku aktivnost i brzo trčanje. Stoga je neumorni kućni ljubimac potrebne svakodnevne aktivne vježbe. Ako mu ne date priliku da igra puno i trči, nemirni učenik dogovorit će svoje slobodno vrijeme. Malo je vjerojatno da će vlasnik ugoditi ..

Važno! Pas bi trebao biti obučen od rane dobi. Trening zahtijeva puno strpljenja, vremena i dosljednog pristupa. Kratki sustavni trening trebao bi se izmjenjivati ​​s dugim prekidima za igre, a onda kućni ljubimac neće izgubiti interes za njih. Morate biti spremni na činjenicu da zvijer, koja ima neovisnost na genetskoj razini, neće uvijek biti besprijekorno i implicitno izvršavati naredbe vlasnika.

Lako se brine za vunu. Životinje su vrlo čiste i postoje slične mačke. Znaju samostalno očistiti svojih šest, oprati šape. Češljajte kućne ljubimce jednom tjedno mekom četkom, okupajte se i po potrebi izrežite kandže. Morate se sjetiti redovitog pranja zuba i ušiju, pregledati životinju nakon svake šetnje.

Očekivani životni vijek Basenji-13-16 godina. Psi imaju izvrstan apetit (važno je ne pretjerano hraniti), energičan, razlikuju se po dobrom zdravlju. Atletske bolesti:

 • Bolesti bubrega;
 • Očne bolesti;
 • Bolesti štitnjače;
 • Zajednički problemi;
 • srčana bolest.

Svi kućni ljubimci zahtijevaju redovne medicinske preglede, pravovremeno planirana cijepljenja i obradu od parazita.

Pasmine pasa koje ne laje ili gotovo ne laje
Opuštanje

Zašto ne laje?

U potrazi za odgovorom na pitanje: „Zašto baseni ne laje?", Pristaše jedne teorije tvrde da psi jednostavno ne razumiju kako to učiniti ili ne žele koristiti takvu priliku. Prema drugoj verziji, pasmina pasa koja nije obilježila je zadebljanje na glasnicama. Ova anatomska značajka omogućuje životinjama da zaviju, vrište, frknu, gutaju, cvile, čak i majstorski izvode tirolarni jod, ali ne da laje laje.

Proizvedeni baseni zvukovi mijenjaju tonalitet i intenzitet ovisno o raspoloženju. Ponekad su slični smijehu ili plačućij hijeni, ponekad oponašaju stenjanja ljudske boli koja pati od boli.

Ostali tihi sugovornici

Ispada da se mnoge pasmine pasa mogu nazvati tihim. Njihov lajanje zvuči vrlo rijetko, iako gotovo svi imaju vrlo impresivne veličine.

 1. Bernky Zennenhund. Veliki mirni planinski pas iz Švicarske. Shepherdess, vrlo se dobro predaje treningu. Izvrsni pratitelj s vrlo razvijenim instinktom zaštite vlasnika. Lik je uravnotežen, psiha je stabilna. Laje izuzetno rijetko.
 2. Ruski hrita. Lovačka pasmina, poznata od 16. stoljeća. Vrlo suzdržane, neupadljive životinje. Predani, pametni, lako socijalizirani i uče koji uče psi. Da bi održao izvrstan oblik, dnevno je potreban kućni ljubimac. Poznat po brzini i gracioznosti. Visina u odrasloj osobi doseže 70-75 cm.
 3. Senbernar. Postavljanje psa, ima oštar miris i savršeno je orijentiran u svemir. Vrlo rijetko lajanje pasmine, poslušno i mirno. Ljubazne i prijateljske životinje, velike, pametne i snažne, lako za podučavanje.
 4. Oštrica. Mračno, predani pas, izvrsna čuvara porijeklom iz Kine. Ima prijateljski lik, dobro se slaže s drugim kućnim ljubimcima. Vrlo rijetko koristi glas. Psa srednje veličine, pametan, pažljiv i pažljiv. Ima neobičan izgled - na tijelu i licu viška kože formiranih višestrukih dubokih nabora.
 5. Collie. Škotski pastir - službeni pas, izvrstan čuvar, samouvjereni vodič. Najinteligentniji psi. Ovo je posvećeni, privrženi i vjerni prijatelj. Ima ogroman odlomak i samokontrolu. Vrlo pametan, savršeno obučen. Tijekom rata služili su sapersima, redama, povezanim.
Pasmine pasa koje ne laje ili gotovo ne laje
Bernky Zennenhund

Ostali rijetko lajali psi:

 • Irski setter;
 • Akitaine;
 • Sibainin;
 • Salyuki;
 • Bulmastifa;
 • Bokser;
 • Hrt;
 • Dirhaund;
 • Engleski buldog.

Društvo poput pobožnosti, izdržljivosti, snage, brzih pameti za ove pasmine.

Zaključak

Pasmina pasa koja ne laje zadovoljava precijenjene zahtjeve nekih vlasnika u tišini u kući. Prekrasni suputnici neće vam dopustiti da vam dosadi i neće izvući neozbiljnu vezu. Moraju ih biti voljeni zbog brojnih prednosti i suprotno nekim nedostacima. Ljubav prema onome što jesu.

Članci o toj temi
LiveInternet