Zec strookach: opis pasmine, karakteristike, parametri

Strokach zečevi jedna su od najpopularnijih vrsta za uzgoj. Zbog obilježja pasmine, uzgajaju se ne u ukrasne svrhe, već za dobivanje mesa i krzna s visokom vrijednošću na tržištu.

Priča o vrsti

Uzgajivači su preuzeli Strokchi., Međutim, standardi u modernom obliku bili su genetski fiksirani tek na početku 20 in. Pasmina je službeno registrirana 1907.

Priča o vrsti

Kako izgleda zečji Strokach

Ti su se zečevi razveli u zapadnoj Europi, a Njemačka se smatra njihovom domovinom, odakle dolazi njemački Strokach. Do danas su zečevi širom svijeta uključeni u njihov uzgoj.

Bilješka! Na internetu možete pronaći drugačije ime pasmine - zečevi s nizom, karakteristikama, parametrima su također priloženi. Ali ovo je pogreška. Prema standardu, sorta je registrirana samo kao niz.

Opis izgleda

Kratki opis niza string zeca može se predstaviti u obliku sljedećeg popisa svijetlih vanjskih značajki:

  • Velika veličina tijela, zbog čega se te životinje ponekad nazivaju i divovi. Njihova težina obično je ograničenja od 5 do 10 kg;
  • Karakteristična boja izražena u kontrastnom traku duž kralježnice, koja je ime dala pasminu, kao i mrlje na stranama, njušku i oko očiju.

Bilješka! Ostala imena Strakhachija povezana s njihovim izgledom: njemački leptir, njemački moderni div.

Kako to utvrditi ispred uzgajivača čistokrvnih zečeva Strokacha? Karakteristike, parametri mogu malo varirati od pojedinca do pojedinca, ali postoji niz značajki koje su obvezne za sve predstavnike pasmine.

Dopuštena odstupanja od norme uključuju blago nejasne rubove mrlja na koži, mala isprepletena tamna boja na drugim mjestima.

Potpuna odsutnost mrlja i traka duž kralježnice, ne -standardne oblike uzoraka na njušci, kao i vunene nedostatke, poput pogonskih šipki, neprihvatljive su.

Najčešće boje su kombinacija glavne bijele boje s dodatnom crnom, plavom ili smeđom bojom.

Opis izgleda

Muški niz plave boje

Indikatori težine

Rabingi se obično vrše dok ne dosegnu osam mjeseci. Meso upravo takvih pojedinaca smatra se najboljim, jer nije teško. U ovom slučaju, do ove dobi, životinja doseže težinu od 6-7 kg.

Bilješka! Zec može nastaviti rasti, on će se dodatno povećavati, iako se proces s vremenom usporava. Štoviše, što je stariji pojedinac, to je meso čvršće, što smanjuje njegovu vrijednost.

Najbrži debljanje događa se u prvim mjesecima života zeca. Počevši od pet mjeseci, debljanje svaki mjesec iznosi oko pola kilograma.

Odabir pojedinaca za uzgoj niza Strokacha

Da bi se dobilo čistokrvno potomstvo, samo je najboljim predstavnicima pasmine dopušteno u potpunosti u skladu sa svim standardima i nemaju nedostataka u izgledu. Najvažnije karakteristike i parametri zeca niza koji treba odabrati za uzgoj su jasan uzorak na vuni i odsutnost bilo kakvih urođenih odstupanja koja bi se mogla prenijeti na potomstvo.

Bilješka! Dopušteno je preći ženku koja ima neke nedostatke s čistokrvnim muškarcem. U ovom slučaju, dio potomstva može naslijediti matičnu manu, ali drugi će dio u potpunosti biti u skladu sa svim standardima.

Ženke za surdoll brige

Znakovi trudnoće u ženki povećavaju se anksioznost i nedostatak interesa za muškarca tijekom kontrolnog partnera. Trudnoća traje mjesec dana, u nekim slučajevima malo manje. Ženku treba pritisnuti u zasebnu ćeliju.

Kroz trudnoću zec zahtijeva uravnoteženo hranjenje, pristojnu njegu i pružanje svih pogodnosti.

Važno! Njemačka pasmina zečeva objavljena je u 4,5 mjeseci puberteta, međutim, preporučuje se započeti parenje u dobi od 6 mjeseci kako bi se povećale šanse za snažno zdravo potomstvo.

Oklol i zečja briga

U jednom leglu Strokacha može biti do deset zečeva. Prosječno preživljavanje potomstva ove vrste je visok.

Indikatori težine

Zec može dovesti do 10 zečeva

Prije OKRON -a, ženka izvlači krzno iz prsa kako bi ga učinila gnijezdom. U ovom skloništu zečevi provode prvih 10 dana svog života. Nakon toga, oči im se otvaraju i mogu se malo pomaknuti po kavezu.

Kubusi ostaju s majkom najmanje prva dva mjeseca. Tijekom tog razdoblja ženka hrani zečeve mlijekom, pa treba konzumirati puno tekućina. Na kraju razdoblja hranjenja mlijeka nemoguće je odmah staviti zečeve, jer to može uzrokovati stres.

Bilješka! IMOGDADA DEENышEй DERжAT SMATERюю DOSTITINI.

Zahtjevi za stanovanje

Zečji Strokach je nevažan i ne zahtijeva stvaranje posebnih uvjeta za sadržaj. Jedina važna stvar je da bi avijarija, koja sadrži zečeve, trebala biti prilično prostrana, pogotovo ako u njemu živi više od jednog pojedinca.

Preporučljivo je napraviti slame u ptiči. Metalni pod nije prikladan. Temperatura zraka trebala bi biti oko 17-20 ° C, potrebno je dobro osvjetljenje i nedostatak nacrta.

Briga i higijena

U brizi za zečeve, žice se moraju pridržavati nekoliko jednostavnih pravila:

  • Životinje trebaju redovite šetnje u toplom vremenu;
  • Stanice i ptičar moraju se očistiti svakodnevno ili svaki drugi dan;
  • Antisanitarni uvjeti ne mogu se dopustiti u kavezu;
  • Ne možete zadržati životinje u tijesnim ćelijama;
  • Vuna i šape uvijek bi trebali biti čisti;
  • Zečevi trebaju obaviti planirana cijepljenja.

Odabir pojedinaca za uzgoj niza Strokacha

Zec Strookach u ptičima zahtijevaju posebne uvjete

Način hranjenja

Standardna prehrana sa žicama uključuje smjese zrna i zrna, svježu travu, voće i povrće, koru, grane i kombinirane hranjenje. Kunicu uvijek treba osigurati hranu. Jedu malo, ali često: od 30 do 80 puta dnevno. U ovom je slučaju potrebno izbjeći pretilost.

Važno! Pravilna prehrana ključ je zdravlja zeca.

Suprotno zajedničkom mišljenju, nemoguće je nahraniti zeca kupusom. Također je zabranjeno davanje zelenog krumpira, šećera, sjemenki suncokreta, badema, mliječnih i mesnih proizvoda, vrhova rajčice i krumpira.

Prevencija bolesti

Da bi se izbjegle bolesti koje su uobičajene za žice, prije svega, potrebno im je osigurati vrijedne uvjete pritvora i pravilne prehrane.

Osim toga, cijepljenje protiv brojnih bolesti nužno se provodi, prvo cjepivo treba provesti u dobi od oko dva mjeseca, kada se zečevi razvedu s majkom, a zatim svakih šest mjeseci.

Ključ zdravlja zečeva je njihovo pročišćavanje, budući da su duge godine odabira dovele do uklanjanja snažne izdržljive pasmine. Iz toga slijedi da je važan ispravan pristup uzgoju žica.

Članci o toj temi
LiveInternet