Ultrazvuk za pse: neugodne strahove kućnih ljubimaca

U bilo kojem nagodbi možete periodično ispuniti lukove psa lutalica. Njihov izgled na ulicama često je povezan s neopreznim stavom vlasnika prema njihovim četveronožnim prijateljima, nedostatkom odgovarajućeg rada relevantnih usluga. Šteta je za životinje, ali ne može se isključiti činjenica da su u stanju nanijeti ozbiljnu štetu ljudskom zdravlju ili mu lišiti život. Da biste se zaštitili, preporučuje se korištenje ultrazvuka za pse.

Što je ultrazvučni repeler i njegova svrha

Ultrazvučna zamjena je jednostavan uređaj za upotrebu koji se koristi za zaštitu od napada na zalutale pse. Glavni zadatak zvuka protiv pasa je uplašiti se i zadržati agresivnu životinju na udaljenosti od najmanje 10 metara ili je prisiliti da naleti.

Što je ultrazvučni repeler i njegova svrha

Utočište za pse

Za upotrebu samo usmjerite uređaj na psa i kliknite gumb Start. Kao rezultat toga, uređaj stvara zvuk koji ne samo da iritira, već i životinje uzrokuje bol, pa čak i zavija.

Načelo rada ultrazvučnog odbijača

Načelo rada bilo kojeg odbojnika ultrazvuka temelji se na valovima buke koji mogu uhvatiti uho svakog psa.

Bilješka! Ljudsko uho opaža samo do 20 kHz, a psi zauzvrat percipiraju zvučne signale do 40 kHz.

Repagitori uglavnom stvaraju zvukove koji iritiraju pse na frekvenciji od 116 decibela. Uključeni uređaj može raditi unutar radijusa od oko 30 metara. Najveća učinkovitost može se postići na minimalnoj udaljenosti.

Značajke zvuka "Ultra"

Glavne značajke zvuka kojih se psi boje:

 • Stupanj izloženosti izravno ovisi o snazi ​​repelera. Ukratko, od broja decibela, koje uspijeva proizvesti po jedinici vremena.

Načelo rada ultrazvučnog odbijača

Prijenosni ultrazvučni repeler na životinjama

 • Životinje prestaju reagirati nakon ponovljenih učinaka repelera.
 • Deklarirani raspon "poraz" zvuka pasa u priloženim uputama za uporabu u pravilu je mnogo veći od realnog. Mnogi proizvođači pokušavaju naglasiti kombinaciju velike snage i kompaktnosti, ne u potpunosti shvaćajući da se oba parametra suprotstavljaju jedni drugima, jer snaga zvuka ovisi o promjeru dinamike.
 • Postoje psi sa smanjenim sluhom u rasponu visokih frekvencija. Kod starijih životinja, poput ljudi, sluh se pogoršava. Najveća opasnost je servisni psi koji su navikli raditi u ekstremnim uvjetima.

Bilješka! Još jedna važna značajka korištenja zvuka kojih se psi boje - njegova upotreba može uzrokovati povećano neprijateljstvo u životinji.

Vrste razarača

Tehnologije se brzo razvijaju i danas javnost predstavlja veliki asortiman uređaja koji reproducira zvuk koji odbija pse. Uređaji dizajnirani za odbijanje životinja postoje različite vrste:

 • ultrazvučni;
 • plin;
 • Elektronička.

Danas je najučinkovitiji uređaj ultrazvučni odbojci. Izrađuju snažan zvuk zastrašujući psi. Za osobu je ovaj signal potpuno siguran.

Električni uređaji prikazani su u obliku električnih šoka, koji tijekom rada odišu miris ozona i neugodan zvuk za životinje.

Kante za plin za sprej koriste se na udaljenosti od 1-1,5 metara od životinja. U ovom je slučaju važno odabrati repelera s pravom sastavom, jer neki nisu u stanju zaustaviti agresivnog psa.

Značajke zvuka

Stacionarni zamjenici za pse

Načelo rada stacionarnog odstupanja identično je značajkama ultrazvuka. Da bi odvratio pse, uređaj stvara zvuk na različitim frekvencijama, čime je određeno mjesto neželjeno za posjetiti životinje.

Bilješka! Još uvijek postoji zvižduk ultrazvuka, ali mnogi napominju da zvuk zvižduka za pse ne djeluje uvijek ispravno.

Karakteristike za izbor UZ-konfiguratora

Odgovarajući na pitanje što zvuk plaši pse, bit će moguće odabrati najučinkovitiji uređaj za sebe. Glavne karakteristike koje biste trebali upoznati s kupnjom čvorova:

 • Raspon/područje. Maksimalni raspon radnji kreće se od 20-30 m, ali moguće je postići najveći učinak kada je agresivno konfigurirani pas na udaljenosti od ne više od 10 m.
 • Prehrana koja se može prodati na dva načina. Rad iz mreže pruža neprekidno djelovanje uređaja, ali veliki minus je da prestaju biti prijenosni. Karakteristična značajka stacionarnih obveznica je velika energija. Od baterija UZ -a potpuno su prijenosni, ali manje moćni.

Također, prilikom odabira, trebali biste obratiti pažnju na težinu i veličinu uređaja. Važno je shvatiti da snažniji uređaji karakteriziraju velike veličine.

Ocjena najboljeg čvora

Raspon Frightera je izuzetno velik, pa biste se trebali upoznati s ocjenom učinkovitih uređaja.

SiTitek Thunder-25m

Snažni rep za pse, zvuk čini glasan, što ga čini vrlo učinkovitim u ekstremnim uvjetima. Raspon učinkovitog djelovanja je 10 metara. Može se koristiti na temperaturama od -5 do +40 stupnjeva.

Vrste razarača

SiTitek Thunder-25m

Prednosti:

 • Opremljen s dva zvučna emitera;
 • svjetlo i kompaktan;
 • jednostavnost rada;
 • vlast.

Mane:

 • premalo gumb za pokretanje;
 • Slučaj je izrađen od plastike;
 • Nema dodatnih izvora izloženosti.

Repeller Dazer II

Ovaj uređaj već duže vrijeme koriste poštanske usluge, sigurnosne snage i spasioce. Uređaj učinkovito otjera pse. Bolje je koristiti stado za ubrzanje, jer uređaj ne generira akutni snop.

Karakteristike za izbor UZ-konfiguratora

Repeller Dazer II

Prednosti:

 • certificirani proizvod, visoka pouzdanost;
 • Možete koristiti ne samo protiv pasa;
 • Veliki polumjer izlaganja.

Mane;

 • Izgrađena baterija, koja ne djeluje dobro na niskim temperaturama;
 • utilitarni izgled;
 • visoka cijena.

Kako koristiti uređaj

Glavne preporuke koje treba uzeti u obzir pri korištenju uređaja:

 • Repeller se učinkovito koristi protiv dvorišnih pasa koji ne sumnjaju u ništa (možda laje pod prozorima i treba ih raspršiti). Snažni stacionarni uređaji koriste se za zaštitu teritorija od prošlih gostiju;
 • Koristeći uređaj na sigurnoj udaljenosti od sebe, možete ga zadržati, ali ljutito podešeni pas. Prilikom susreta s pakiranjem, njegova upotreba, naprotiv, može povećati svoje neprijateljsko raspoloženje.

Ocjena najboljeg čvora

Kako koristiti ultrazvuk Repeller za pse

Malo ljudi zna, ali veterinari i rukovoditelji pasa snažno ne preporučuju korištenje reputava protiv obučenih pasa i pokazujući ekstremni stupanj agresije. To može samo pogoršati situaciju. Besmisleno je koristiti kao mamac od bona, jer je neugodno čuti ove zvukove psima.

Članci o toj temi
LiveInternet