Klikni psa: što je to i što je potrebno za

Trening pasa zahtijeva puno vremena, truda i strpljenja. Pseći klik dizajniran je tako da pojednostavljuje trening i učini ga mnogo učinkovitijim.

Što je pse

Početni uzgajivači pasa suočeni su s poteškoćama u podučavanju životinja, poseban uređaj zvan Clique dolazi u spašavanje njih. Pseći klik - Kakav je to uređaj? Izrađen je u obliku male kutije, u kojoj se nalazi jezik izrađen od metala. Kad se na njemu dogodi pritisak, čuje se klik. Uređaj ne objavljuje ultrazvuk, ne tuče životinju šokom.

Važno! Uređaj nema negativan učinak, to je učinkovita metoda treninga pasa.

Obuka pasa Clicer dizajnirana je kako bi olakšala proces treninga psa. Njegova se upotreba sastoji u poticanju potrebnog ponašanja psa u istom trenutku. Stoga se signal daje nakon što pas shvati zašto je ohrabren.

Što je pse

Ciljani kliker nalikuje uvlačenoj indikaciji

Vrste klikova

Danas na tržištu postoji širok izbor uređaja. Neki imaju miran signal, drugi glasni itd. D. Postoje tri glavne vrste:

 • Gumb Clicker. Kada ga koristite, možete sagorjeti na gumbu rukom ili nogom. Druga značajka je objavljivanje tihog klika;
 • Napunjen. Možete svirati samo zvučni signal prstima, on ima glasan klik. Možete ga koristiti na ulici, na mjestima koja ometaju životinju. Postoje modeli u kojima se razina zvuka može prilagoditi;
 • Kliknite s Targetom uglavnom koriste profesionalni treneri za timove za obuku pasa. Njegova cijena značajno premašuje prethodne vrste.

Glavne funkcije klikera

Glavni zadatak uređaja je igrati određeni zvuk tijekom treninga pasa. Njegova je glavna funkcija ublažavanje procesa učenja. Vlasnik je lakše obučiti kućnog ljubimca, koji brzo asimilira nove timove u nazočnosti uređaja.

Bilješka! Uređaj vam omogućuje da obučite štenad i odrasle pse na željeno ponašanje, manire, standardni skup naredbi. Također, uz pomoć, psi su spremni za lov, performanse u cirkuskoj areni, sportska natjecanja i izložbe.

Koja je suština uređaja

Uređaj se mora koristiti u određenu svrhu. Suština njegove uporabe je sljedeća:

 • Zvučni klik označava pohvalu i deliciju za četveronogu;
 • Uz ispravnu upotrebu klikera, pas ima dvije misli. Klikni zvuči kada je pas točno dovršio potrebnu naredbu, nakon čega slijedi dio poslastica;
 • Zahvaljujući njemu, pas će naučiti timove mnogo brže u usporedbi s pohvalom govora.

Kako pravilno koristiti uređaj

Označite neka pravila koja se odnose na njegovu upotrebu. Kada se trening pas treba pridržavati sljedećih preporuka:

 • Trening treba provoditi svakodnevno, ali ne i dugo. Najoptimalnije trajanje nastave je 20 minuta., Životinja će brže savladati naredbe. To je mnogo učinkovitije od provođenja treninga nekoliko puta tjedno u trajanju od jednog sata;
 • Nastavni timovi trebali bi započeti s najosnovnijim i postupno kompliciranim;
 • Svaku ekipu treba glasno izraziti. Potrebno je jasno izgovoriti sve zahtjeve za životinju;
 • Sam uređaj ne djeluje kao nagrade, pa morate imati dobrote psa pri ruci. Osim poslastica, pas se može udariti, verbalno hvaliti;
 • Vjeruje se da je najbolje uključiti se u obuku psa kad je gladan;
 • Prve klase trebaju se provesti na mjestu ili prostoriji bez vanjskih zvukova, tako da će se uvjetovani refleks razvijati mnogo brže;
 • Jedan klik mora se izjednačiti s jednom promocijom, tretiračima i manifestacijama naklonosti koriste se kao dodatak;
 • Ne biste trebali izražavati bijes, nezadovoljstvo vriskovima na životinji, bolje je jednostavno zanemariti nadzore u ponašanju. S vremenom će pas shvatiti da ispravno izvedene akcije uzrokuju pozitivne emocije i klikne u vlasnika, a nepostojanje dugotrajnog zvuka uzrokuje neodobravanje osobe.

Važno! Ispravan slijed treninga ima sljedeću shemu: zvuči glasovnog tima, životinja to pravilno izvodi, tada se pokreće signal Clicker -a i na kraju kućnog ljubimca se potiče.

Upoznavanje kućnog ljubimca s uređajem

Prije izravne uporabe CLKER -a, psa ga treba uvesti. Ovaj se postupak naziva "punjenje". U jednoj ruci trebate držati uređaj, u drugoj - dobrote. Nakon što je dao zvuk, čim pas bude zainteresiran, ispada, morate pohvaliti kućnog ljubimca i liječiti. Te se radnje moraju izvesti više puta.

Ako će kućni ljubimac njušiti mamac, pokušajte ga oduzeti, trebate čvrsto stisnuti šaku. Reproducirati zvuk je dopušteno da izgubi interes za liječenje.

Pregled popularnih modela treninga klika za pse

Danas u specijaliziranim trgovinama možete pronaći širok raspon dotičnih uređaja. Najpopularniji od njih su:

 • Uređaj s pločicom i gumbom Trixie. Zvuk se može prilagoditi, njegova glasnoća omogućuje vam korištenje na ulici i u mirnoj sobi. Na klikeru je pružena čipka, što je vrlo prikladno prilikom nošenja;
 • Deluxe klikeri izrađeni su od okolišnog materijala. Prikladan obrazac neće dopustiti propustiti kada pritisnete gumb. Uređaj je također opremljen opružnom narukvicom. Prikladan je za kućni i profesionalni usavršavanje;
 • CLIK-R proizvodi modele s organskim dizajnom, praktičnim oblikom. Komplet uključuje poseban remen za pričvršćivanje CLKER -a na prst ili zglob. Jednostavnost uporabe i atraktivan izgled Podmeta profesionalci i uzgajivači početnika pasa.

Vrste klikova

Zbog prisutnosti gumenog remena, klika se može nositi na ruci ili pričvrstiti na odjeću

Što se može zamijeniti

Ako nema načina za kupnju CLKER -a, može se zamijeniti s drugim predmetima. Da biste to učinili, nema potrebe da ga napravite ispočetka, samo nabavite jednu od sljedećih stavki:

 • Pod staklenkom dječje hrane. Kad se pritisne na sredini, čuje se klik;
 • dio piezinga -izrada, na kojem stisnu prst.

Glavne funkcije klikera

Olovka s kuglom, koja klikne, može zamijeniti CLKER

Važno! Ako se stavka supstrata pokvari ili se izgubi, treba utvrditi da je zvuk isti ili što je moguće bliže.

Teško je sami napraviti uređaj. Lakše je kupiti u trgovini ili je zamijeniti prikladnim improviziranim predmetom.

Prednosti klikera za trening pasa

Uređaj ima svoje prednosti. Posebno se cijeni za:

 • mali veličine;
 • jedinstvenost zvuka;
 • učinkovitost.

Što je clker za trening pse i zašto se koristi? Uređaj djeluje kao sigurna i učinkovita metoda, koja isključuje psihološku ili fizičku kaznu. Tako se obuka pretvara u radostan događaj za vlasnika i kućnog ljubimca.

Članci o toj temi
LiveInternet