Je li potrebno i koliko često možete oprati psa?

Je li dovoljno ljetnog kupanja?

Koliko često možete oprati psa i je li to uopće potrebno? Ovo pitanje postavljaju svi uzgajivači psa početnika.

Pokušajmo to shvatiti.

Je li dovoljno ljetnog kupanja?

Kupanje - najpristupačniji je način održavanja vune životinje i zaštite od parazita. Mnogo je pasa koji su spremni plivati ​​s bilo kime i bilo kojim. Ali postoje oni koje ni pod kojim uvjetima ne možete uvući u vodu. Kako biti?

Koliko često trebate oprati?
- Volim plivati!..

Ne znajući koliko često možete okupati psa, trebali biste se obratiti veterinaru, jer mišljenja ljubitelja životinja o ovom odvajanju. Tri stajališta o pranju kućnog ljubimca istovremeno postoje među ne -profesionalima:

  • Pas se okupa ne više od 1-2 puta godišnje, po mogućnosti ljeti;
  • Pas se okupa jednom svakih 7-10 dana;
  • Kućni ljubimac se pere po potrebi.

Posljednja opcija je najpravnija, jer učestalost pranja životinje ovisi o brzini zagađenja njegove vune. Dakle, nakon duge šetnje kišom, tijekom koje je pas uspio ispasti u blatu, bit će prilično razumno okupati ga, bez obzira na to kada je prethodni postupak proveden. Jedno ljetno kupaće u ovom slučaju očito neće biti dovoljno.

Koliko često trebate oprati?

Pa ipak, analizirajmo detaljnije koliko puta trebate oprati psa i o čemu ovisi:

  1. Mjesto prebivališta psa. Ako pas živi na ulici ili u ptičji, tada ga često nije potrebno oprati. Kupanje za takve pse vjerojatnije nije higijenski, već preventivni postupak, s kojim se riješe buha i drugih parazita. Ako životinja živi u stanu i spava u vlasničkom krevetu, tada ćete je morati okupati nekoliko puta tjedno.
  2. Vrsta. Što je mekša vuna psa, na njemu se nakuplja više prljavštine. Od tvrde vune, prljavštine i prašine su bolje. Na primjer, pse Shelti pasmine s tvrdom vunom ne peru se više od 1 puta mjesečno. Meki York treba tjedno kupanje.
  3. Prisutnost obiteljskih alergija za vunu. Ako vlasnik psa ima alergiju na vunu, tada će se životinja morati češće okupati. Pomoću posebnog šampona moguće je isprati perut i masnoću iz vune koji izazivaju alergijske reakcije. Ali, ne znajući koliko često možete psa oprati šamponom, možete ozbiljno naštetiti životinji i izazvati kožne bolesti. Stoga prije upotrebe proizvoda morate pažljivo pročitati upute.
Deterdženti
-Sod malo!..

Učestalost kupanja psa također ovisi o prisutnosti svrbeža kože i broju šetnji s kućnim ljubimcem na svježem zraku. Psi apsorbiraju većinu alergena kroz kožu. Kupanje vam omogućuje uklanjanje iritantnih tvari čak i prije nego što prođu u tijelo. Ako pas leži u pijesku tijekom svakodnevne šetnje, prašine ili kupanja u lokvama, tada ćete ga morati stalno okupati. Naravno, to se ne odnosi na situacije kada je pas samo mrljao šape. U ovom je slučaju dovoljno obrisati ih vlažnim ručnikom.

Deterdženti

Za pranje životinja koristite posebne zooshamps. Konvencionalni higijenski proizvodi namijenjeni ljudima, pseća vuna nije prikladna zbog različitih svojstava kože. Kod životinja takav šampon može izazvati alergiju.

Kako se oprati kod kuće?
Šamponi

Odabirom dobrog lijeka za pranje psa, trebali biste dati prednost bezbojnim tekućinama koje ne sadrže boje. Šamponi za pse podijeljeni su po tipovima vune. Univerzalni proizvodi nisu uvijek tako dobri kao što je rečeno u oglašavanju. Na primjer, očistiti vunu Yorkshire terijera ili tvrdo -hranjenog šnauzera, definitivno je bolje ne koristiti ih.

Kako se oprati kod kuće?

Da biste psa oprali kod kuće, na primjer, u maloj kupki, trebate:

  • zalihe s nekoliko ručnika;
  • kupiti poseban šampon;
  • Obucite staru odjeću s dugim rukavom (spasit ćete ruke od ogrebotina koje se pojavljuju ako se životinja opire);
  • Promiješajte pod u kupaonici starim pokrivačem ili stazom (štiteći pod od spreja za vodu, omekšava jesen, ako pas pokuša skočiti iz kade).

Životinja je stavljena u kadu i počinje vlažiti njegovu vunu s malom količinom tople vode. Šampon se nanosi na glavu pasa između ušiju i distribuiran duž grebena. Pjena ne bi trebala ulaziti u oči i uši životinje, pa treba promatrati oprez. Uši psa mogu se položiti pamučnim brisačima. Nakon sapuna, trebate pričekati 2-3 minute, a zatim operite cijelu pjenu.

Zaključak
Kupanje

Vlažni pas se obrisuje suho s ručnicima vlage koji se javljaju dobro.Postupak se ponavlja nekoliko puta. Ako je stan hladan, vuna se može osušiti sušilom kose instaliranjem u minimalno dopušteni način sušenja. Možete češljati psa tek nakon što se osuši. Inače možete oštetiti vunu i učiniti psa bolnim.

2-3 dana nakon kupanja, pas se dodatno tretira od parazita.

Zaključak

Kada okupati psa i koliko često to učiniti, vlasnik odlučuje. Za čišćenje vune koristite posebne životinjske proizvode. Raspored pranja usko je povezan s načinom života psa, pasminom i alergijama na ljudsku vunu.

Članci o toj temi
LiveInternet